avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Activitate dum_ioana

Activitate dum_ioana

dezbaterea mostenirii, ca despre dezbatere e vorba, se poate face in termen de 6 luni de la deces. dupa acest termen, daca partile nu au facut acte de acceptare tacita a mostenirii, respectiv au folosit bunurile, au platit impozitele etc., decad din dreptul de a accepta mostenirea si va trebui sa asteptati pana la moartea bunicului pt a beneficia de bunuri. incercati la notar si apoi in instanta sa faceti dezbaterea.
2. daca bunicul vinde bunurile uneia dintre fete, vanzare-cumparare se poate face o actiune in simulatie pt a dovedi ca e un ctr fals sa-i spunem asa daca puteti dovedi ca fiica nu avea bani sa cumpere bunul sau tatal nu a avut intentia sa-l vanda ci doar s-o improprietareasca pe una dintre fete. daca face donatie, la decesul bunicului se poate face raportul donatiilor si sa beneficiati de partea ce depaseste cotitatea disponibila pentru care bunicul putea face donatii. veti beneficia de mai putin decat dreptul legal de mostenitor dar macar va fi ceva.
3. va puteti interesa daca a vandut la cartea funciara, cerand datele despre imobilele respective si cine apare ca proprietar al lor.
Răspuns la discuția Refuz de a elibera adeverinta
faceti-i o notificare scrisa in care sa-i expuneti situatia si sa-i aduceti la cunostiinta ca daca nu va elibereaza luni autorizatia o sa-l chemati in judecata sa va despagubeasca pentru dublul arvunei platit pt ca nu si-a indeplinit obligatia din fisa postului, de a elibera aceste adeverinte prevazute de lege. notificarea sa v-o inregistreze cu numar ca sa aveti dovada despre data la care l-ati notificat.
Răspuns la discuția Partaj divort
daca a fost dar de nunta apartine amandorura chiar daca a fost pus intr-un cont doar pe numele unuia dintre soti. si apartamentul (bunul) este pe numele sotului, dobandit in timpul casatoriei, cu banii altuia sau ai luinu conteaza, este tot bun comun al sotilor si deci o sa intre in masa partajabila.
Răspuns la discuția PARTAJ VOLUNTAR
daca ati facut partaj voluntar, prin act autentic, la notar, semnat, deci asumat nu se mai poate revoca nimic. dar daca este atat de fricoasa puteti face un inscris intre voi dpoa unde sa mentionati ca lka partaj v-a platit o suma de bani deoarece a beneficiat de un bun cu o valoare mai mare din masa succesorala si ca nu mai aveti pretentii de la ea. se poate face un astfel de inscris tot la notar.
se poate rezilia antectr daca cump nu si-a respectat obligatia asumata de plata diferentei de pret. avandulachitat trebuie returnat daca nu s-a prevazut nimic in antectr. se pot obtine insa anumite despagubiri daca vi s-au cauzat prejudicii, daca din cauza ca nu a respectat ctr eu stiu a scazut valoarea acestua sau ati pierdut un alt cumparator, dar trebuie dovedit. daca cumparatorul a locuit in ap din momentul incheierii antectr ii puteti cere pretul folosintei ap.
Răspuns la discuția antecontract nerespectat /////
actiunea in instanta pt obtinerea unue hot care sa tina loc de ctr de v-c nu e in prestatie tabulara, este o actiune in pretentii. da, impotriva copiilor si a mamei, pt ca tu trebuie sa intelegi ca esti tert fata de orice alt act incheiat de mama cu altcineva, deci nu teintereseaza. te intereseaza doar actele incheiate cu tine. si cu cat ai mai multe parti impotriva carora sa te indrepti, cu atat e mai bine, de obicei. se poate interveni si in partajul deschis de celalalt cumparator, pentru a arata ca ai un interes ca cei 9 mp sa intre in lotul unuia dintre copiii, sa poata incheia ctr de v-c cu tine. poti face ambele actiuni concomitent, adica act ta si interventia.
bineneteles ca nu exista obligativitatea de inscriere in cf a litigiului pt ca atat timp cat nu exista o hotarare judec definitiva si irevopcabila, proprietarul ap poate face ce vrea cu ap, il poate vinde, dona sau sa-i dea foc. interesul inscrierii litigiului in cf este al celui care reclama un drept asupra bunului in justitie, nu al proprietarului din acte. il poate vinde la notar, declarand ca nu e in lititgiu, urmand ca daca il pierde in instanta si se constata ca era in lititgiu cand a dat declaratia respectiva sa raspunda pentru evictiune fata de cumparatorul de buna credinta. daca insa d-voastra stiti ca exista un lititgiu si totusi cumparati ap, chiar daca proprietarul spune la notar ca nu exista litigiu, nu mai sunteti cumparator de buna-cred. insa in caz de pierdere in instanta a bunului, va putea fi obligat sa restituie banii primiti.
in cazul revizuirii, procurorul termina cercetarea cu concluzii, care pot fi de admitere sau respingere a revizuirii, fiind obligat insa sa sesizeze instanta. si eu cred ca aceste concluzii nu reprezinta un act de dispozitie,astfel ca nu trebuiesc confirmate si de asemenea nu pot fi infirmate de catre procurorul ierarhic superior.. pe de alta parte, procurorul este obligat sa prezinte proc ierarhic sup dosarul cauzei cu masurile adoptate in cauza, art 220, acesta putand sa le infirme daca constata ca sunt nelegale sau sa le confirme daca sunt legale, nu?
Răspuns la discuția ordin de restrictie
este vorba de articolele 581 si 582 din Codul de procedura civila
Răspuns la discuția ordin de restrictie
faceti o cerere pe calea ordonantei presedintiale de a-i interzice accesul in locuinta deoarece pune in pericol viata mamei si a surorii minor,pana la solutionarea partajului judiciar. un partaj, poate dura intre 3 saptamani si un an sau mai mult, depinde de comportamentul partilor. dar se poate obtine aceasta restrictie pe calea ordonantei presedintiale care dureaza cam 2-3 saptamani maxim. si in acelasi timp faceti si o actiune de partaj.