avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate spiridon_olga

Activitate spiridon_olga

Buna seara !
Sunt presedinta unui ONG, din domeniul social. La banca, pentru actualizarea datelor mi-a cerut un extras din registrul asociatiilor si fundatiilor. In acesta este trecuta lista initiala a membrilor fondatori ( 3 la numar) dintre care 2 au facut cerere de retragere din asociatie si din calitatea de membru fondator. In prezent asociatia are 7 membri activi din care doar 1 mai este dintre membrii fondatori. Intrebare: in acest registru se trec toti membrii asociatiei din prezent? Ar trebui facute modificari in instanta ori de cate ori aceasta lista se modifica ? Multumesc frumos pentru un raspuns si multa sanatate si toate urarile de bine celor care citesc aceasta intrebare !
Multumesc mult pentru raspuns. Exista undeva stipulat ceea ce spuneti dvs ? Bineinteles ca se creaza un precedent si sa stim pe ce act normativ ne bazam. Va doresc un week end cat mai placut :)
Buna ziua
Am o intrebare dar pentru aceasta trebuie sa dau mai multe detalii :
- suntem un ONG cu domeniul de activitate social educativ si lupta impotriva cancerului. Veniturile noastre de pana acum sunt in principal din cotizatiile membrilor si declaratii de 2% din impozitul pe venit.
Una din membrele asociatiei, a avut nevoie pentru o operatie de metastaza de suport material. Ea a venit cu pretentia sa i se inmaneze banii care s-au virat in asociatie din declaratiile de 2% ale colegilor ei.
Explicatia a fost ca acest lucru nu este posibil, insa adunarea generala a hotarat sa fie sponsorizata cu suma de 2000 lei.
Acum intrebarea: conform legii sponsorizarii, art. 3, nu se pot face sponsorizari din veniturile de la bugetul de stat. Este legala sposorizarea pe care am facut-o ? Doamna vine si anul acesta cu aceleasi pretentii iar noua nu ne este foarte clar daca putem sau nu sa o sponsorizam.
Multumesc mult celor care imi vor raspunde si toate cele bune tuturor celor citesc acest mesaj, din intamplare sau nu :)

Buna dimineata
Am si eu o intrebare, care este o banalitate pentru cei ce lucreaza in domeniu dar eu n-o stiu :)
In declaratiile care se depun de catre angajator, lunar, pentru pensie, este evidentiata norma de lucru a salariatului, sau numai castigul lunar ?
Adica, daca are jumatate de norma, cu un salariu oarecare, i se considera an/an la calculul stagiului de cotizare ?
Multumesc mult si va doresc o zi buna :)
Olga Spiridon
Buna ziua :)
Am si eu nevoie de ajutor urgent !
Stie cineva numarul hotararii de guvern in care sunt normele de aplicare a legii 119/2010 si anexele din aceasta hotarare ?
Eventual daca o aveti, va rog frumos trimteti-mi si mie textul acestei hotarari, nu a legii 119/2010, pe adresa : spiridon_olga@yahoo.com sau macar aici link-ul unde o pot gasi.
Multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai buna
Olga Spiridon
Buna ziua
Stie cineva daca aceasta lege ( 118/2010) anuleaza anumite prevederi din Contactul Colectiv de Munca ?
Daca e vorba de o Institutie publica dar cu finantare din fonduri proprii si in CCM al acestei institutii sunt prevazute anumite ajutoare, articolul 9 al acestei legi le anuleaza ?
Va multumesc
Olga Spiridon
Supun atentiei o situatie pur teoretica ( spun asta deoarece daca chiar ar face lucrul acesta o salariata, nu ar mai avea trai bun cu angajatorul; insa pe mine ma intereseaza din punct de vedere legal ) :
- la terminarea concediului de maternitate, salariata are dreptul sa faca o cerere prin care solicita concediu de crestere a copilului pana la 2 ani;
- dupa o anumita perioada, ea vrea sa-si reia activitatea; face din nou o cerere prin care solicita reluarea activitatii in baza aceluiasi contract si revine la serviciu;
- dupa cateva luni ( tot in intervalul de 2 ani) ea vrea din nou sa stea acasa si face din nou o cerere de concediu pentru crestere a copilului;

Intrebare: este legal sa i se aprobe aceasta cerere ? Sau se considera ca prin revenirea la serviciu, a renuntat definitiv ( pana la 2 ani ai copilului) la dreptul de concediu pentru crestere a copilului pana la 2 ani ?

Inca o data multumesc
Olga Spiridon
Buna ziua
M-as bucura sa aflu parerea celor care citesc acest subiect:
Stim ca ,,,,,,,,,,CIM se suspenda din initiativa salariatului pentru concediu de crestere a copilului pana la 2 ani.
La intoarcere, salariatul reia activitatea in baza aceluiasi contract. Pana aici e ok, dar…….in privinta salariului cum stam ? In cei doi ani poate au intervenit negocieri sau majorari in urma unor HG sau hotarari ale Consiliului de Administratie sau etc.
Salariatul revine pe acelasi salariu, sau trebuie sa i se adauge si lui ceva in plus ? Sau ramane la latitudinea angajatorului ? Exista ceva legal care sa reglementeze asta ?
Eu ma gandesc ca aceeasi situatie ar fi (teoretic) si in cazul unui concediu fara plata de ex. pentru studii. Salariatul e plecat undeva pentru 2-3 luni si intre timp a venit o ordonanta care majoreaza salariul cu un anumit cuatum fix. Cand revine, salariatului respectiv nu i se mareste salariul cu acel cuantum ? Iar daca da, am putea extinde si in cazul celui care este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani.
Astept parerile dumneavoastra. Va multumesc si va doresc toate cele bune.
psih. Olga Spiridon
Buna ziua
Stie cineva unde este prevazuta ziua cand reincepe activitea mama care a fost in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani ?
Nelamurirea mea: ziua respectiva este chiar in ziua cand copilul implineste 2 ani, sau ziua urmatoare ?
Unde este prevazut acest lucru ?
Toate urarile de bine pentru cititorii acestui site si multumiri pentru cei ce-mi vor raspunde.
Olga Spiridon
Buna ziua
Din nou am o intrebare :)
Stiu si eu ca armata ca si perioada de somaj, de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani, facultatea absovita la zi, se considera stagiu asimilat si se ia in considerare la vechimea in munca pentru pensie. Dar, stie cineva sa ma lamureasca daca perioada armatei, somajului si concediu pentru copil, se ia in calcul la acordarea sporului de vechime ? Cu facultatea mi-e clar, nu o iau in calcul cand stabilesc in ce transa de spor de vechime se include un salariat, dar celelalte ? Sau asta depinde de angajator ?
Si uite asa, cu ajutorul prietenilor de pe acest site, devin eu experta in probleme de resurse umane ;)
Toate cele bune tuturor cititorilor si multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde
psiholog Olga Spiridon