Am contractat o firma de constructii din Romania pentru efectuarea unor lucrari de renovare la o casa. Lucrarile vor dura aproximativ 3 luni. Firma deja si-a inceput activitatea insa nu a efectuat demersurile necesare obtinerii formularului a1. Se poate oare solicita eliberarea formularului a1 si ulterior inceperii lucrarilor? Este absolut necesar acest formular? Care sunt consecintele daca angajatii firmei nu au acest formular?
Multumesc
Asta cred ca s-a inteles. Insa, exista aceasta ocupatie? La o simpla cautare pe google nu prea gasesti astfel de firme/PFA-uri (excluzand cele specializate pe SSM/PSI)
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Sunt asociat in cadrul unui SRL cu participatie de 50% si totodata unicul administrator.
Firma a inregistrat incepand cu 2009 multe datorii fata de o companie detinuta de celalalt asociat.
As avea 2 intrebari:
1. As dori sa ma retrag din aceasta afacere, fara nicio pretentie, insa asociatul meu nu doreste acest lucru si ma ameninta cu actiunea in raspundere a administratorului. Care este totusi procedura legala de a ma retrage din afacere si de a ceda cei 50%?
2. Pe ce baza poate cel de-al 2-lea administrator sa inainteze actiunea in raspundere a administratorului? Ce sanse reale de izbanda ar avea intr-o astfel de actiune?
Am incheiat un contract de leasing auto in noiembrie 2007. Pana in luna iunie (inclusiv) 2010, pana la modificarea cotei de TVA, am platit facturi cu TVA de 19% iar incepand cu luna iulie 2010 am platit facturi cu TVA 24%.
Acum, la incheierea contractului de leasing, s-a emis o factura pentru diferenta rezultata din modificarea cotei de TVA (de la 19% la 24%) retroactiv, adica pentru lunile: noiembrie 2007 - iunie 2010.
Au invocat prevederile art. 128 si 129 (HOT 44/2004 de aprobare a Normelor de Aplicare a CF) respectiv art. 140 din Codul Fiscal modificat.
Este corect? Si daca da, mi se pare un abuz legislativ fara margini!!!
Activez in cadrul unei companii de retail si ne confruntam cu problema parcarii autoturismelor (chiar si in decurs de cateva zile) in parcarea destinata clientilor.
Am afisat peste tot in parcare, faptul ca parcarea este permisa timp de maxim ore. Din pacate, aceasta masura se dovedeste a fi extrem de ineficienta.
Am apelat la primariile locale, in vederea ridicarii masinilor, parcate neregulamentar. Solicitarea este respinsa pe motiv ca parcarea respectiva nu tine de domeniul public.
Aveti idee care este reglementarea legala in acest sens? De ce instrumente legale ne putem folosi in vederea indepartarii acelor masini din parcarile magazinelor?
Conform legii 677/2001 privind protectia pers cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal [...], cap. Vi, art. 22 operatorul este obligat sa notifice autoritatii de supraveghere prelucrarea datelor. Tot din prezenta lege, reiese ca prelucrarea datelor constituie orice operatiune [...] care se efectueaza asupra datelor cu caracter persoanl [...] cum ar fi: colecatrea, inregistrarea, organizarea, stocarea [...] consultarea, utilizarea etc.
Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca o societate comerciale care, in vederea recrutarii personalului propriu, colecteaza, stocheaza si utilizeaza (doar in interesul companiei - fara a distribui informatiile tertelor pers.) date cu caracter pers, trebuie sa notifice autoritatea de supraveghere?
Mentionez ca respectivele informatii provin direct de la persoanele in cauza. Acestea semneaza in prealabil un acord prin care se permite stocarea respectivelor informatii
Totodata m-ar interesa daca este prevazuta o limita legala de stocare a datelor cu caracter pers provenite din astfel de aplicatii.
Din cate am inteles codul muncii a fost modificat, astfel incat sa se poata incheia contracte de munca cu timp partial chiar si sub 2 ore pe zi (sub 10 ore pe saptamana)
In acest caz, mai sunt acceptate conventiile civile? Exista riscul ca ITM-ul sa aplice amenzi in cazul in care se incheie astfel de conventii pt timp de munca sub 2 ore pe zi?
Interesant este ca niciun consultant cu renume nu da un raspuns clar pe aceasta tema. Inca o scapare in legislatia romana?
Ati spus ca administratorul societatii sau persoanele delegate de acesta pot sesiza activitatea ilicita a angajatilor. Problema este cui? Parchetului? Politiei? Cine strange dovezile clare?