avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Răspuns la discuția documente
Buna seara,
Puteti realiza transcrierea certificatului de nastere al copilului in Romania, daca aveti nevoie de ajutor in acest sens ne puteti scrie la e-mail: avocat.office@yahoo.com
Răspuns la discuția Acte teren
Buna ziua,
Pentru a putea primi un raspuns corect, ar fi bine sa detaliati putin mai mult situatia acestui teren...in sensul de a preciza daca este un teren intravilan sau extravilan, etc. De asemenea, ar fi bine sa consultati un avocat care sa va sfatuiasca in demersurile viitore.
Răspuns la discuția poprire
Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Buna ziua,
Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumătate pentru 3 sau mai multi copii.
Răspuns la discuția Amenda contestata
Buna ziua,
Solicitati instantei de judecata sa va elibereze un certificat de grefa , pe care sa il trimiteti la primarie
Răspuns la discuția Acte proprietate
Buna seara,
Va trebui sa cereti instantei de judecata sa pronunte o hotarare judecatoreasca ce va tine loc de contract de vanzare-cumparare

vasiu.simi a scris:

Buna ziua, in speranta ca o sa primesc un mic ajutor, o sa va explic situatia in care ma aflu.
In urma cu 22 de ani am cumparat o casa cu gradina, modul de achizitia a fost prin contract de vanzare cumparare, consensual, cu doi martori, de atunci locuiesc in acea casa si dovada o pot face prin bransamentul la gaz si apa pe care l-am facut imediat dupa ce m-am mutat.
Pana in prezent am tot amanat treaba cu actele... asa a fost sa fie, dar vreau sa le clarific si nu stiu care a fi calea pe care ar trebui sa o parcurg.
De precizat ca persoana care mi-a vandut casa este decedata, a ramas doar fica lui care cu siguranta nu stie foarte multe despre proprietatea vanduta de catre tatal ei in urma cu 22 de ani.
Cum ma sfatuiti sa procedez?


Răspuns la discuția Cumparare cabana
Buna seara,
Competența notarilor publici este generala in ceea ce priveste autentificarea contractelor de vanzare-cumparare a bunurilor imobile. Cu alte cuvine, va puteti adresa oricarui notar public din Romania pentru a incheia tranzactia imobiliara, indiferent de locatia bunului imobil sau de domiciliul partilor.

chip_ro a scris:

Buna ziua! Doresc sa cumpar o cabana la munte. Ideea e ca eu sunt in Craiova, vanzatorul in Bucuresti, cabana in Ranca (Novaci). Doresc sa fac un credit, deci mai e implicata si banca.
Care este procedura? Putem apela la serviciile unui notar in Craiova, sau Bucuresti? Sau Pitesti (la jumatate), sau este nevoie de interactiune notar/primarie, si trebuie sa apelam la un notar local?
De asemenea, care e procedura cu terenul, fiind concesionat? Dupa achizitie merg eu la Primarie?

Răspuns la discuția Instintare de proprire
Buna seara,
Puteti contesta popririle prin contestatie la executare, este implinit termenul de prescriptie. Desigur, ar trebui analizate toate particuralitatile cazului dvs. pentru a se putea stabili acest lucru cu certitudine.

Cristat a scris:

Buna ziua, astazi 13.11.2018 am primit de la primarie o instintare de proprire pentru doua amenzi contraventionale din martie respectiv aprilie, anul 2008, adica aproape 10 ani.Amenzile sunt in valoare de 100 lei fiecare. Au dreptul sa ma execute silit pentru amenzi atat de vechi? Ce as putea sa fac in aceasta privinta? Acum 1 an jum, am mai platit o amenda asemanatoare, pentru care mi s-a pus proprire pe cardul de debit si inca doua carduri de cumparaturi ce mi-au fost blocate pana in monentul in care am achitat la primarie amendata iar cu chitanta am fost la banca oentru a-mi debloca cardurile. Ideea e ca amenda pe care am achitat- o atunci era tot asa de veche insa nu am vrit sa ma complic si sa fac contenstatie in privinta acesteia, insa acum e prea de tot. Cand am intrebat la primarie cum e posibil sa ma execute silit pentru o amenda atat de veche , responsabilul de acolo, mi-a comunicat ca au gasit o cale sa inpiedice prescrierea amenzilor la timp pentru a recupera bani. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Va multumesc.

Răspuns la discuția Apel pentru pronuntare
Buna ziua,
Puteti face apel, situatia dvs. nu se poate rautati in calea de atac, adica in cazul in care apelul va fi promovat doar de catre inculpat (dvs.), nu si de catre Ministerul Public (procuror), aveti sanse ca instanta de apel sa schimbe hotararea instantei de fond in favoarea dvs. Consultati un avocat pentru a va indruma, in functie de situatia concreta a cazului dvs.

Haraga a scris:

Buna seara am fost judecat pe data de 25 10 2018 intrun dosar penal cu alcol la vola si pe 05 11 2018 misa dat pronuntarea am primit o amenda penala de 4000 lei si miau dat si 2 ani fara drept de conducere eu nu inteleg daca miau dat amenda pentru ce miau anulat permisul alcolemia fiind 0.51 in aerul pur expirat si in probele biologice prima proba 1 g si in adoua proba 0.90 g ma poate sfatuii cineva daca fac apel am vro sansa va multumesc

Răspuns la discuția reprezentativitate sindicat
Buna ziua,
Reprezentativitatea organizatiilor patronale sau sindicale poate fi contestata in instanta de catre organizatiile patronale ori sindicale corespondente la nivel national, de sector de activitate, grup de unitati sau de unitati, in conditiile in care nu mai sunt indeplinite unul ori mai multe dintre criteriile prevazute de art. 51 alin. (1) lit. A-C, respectiv de art. 72 alin. (1) lit. A si B (Legea 62/2011), pe baza carora a fost obtinuta reprezentativitatea in cauza.
Contestatia se depune la instanta judecatoreasca care a acordat reprezentativitatea.