avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Persa

Activitate Diana Persa

Răspuns la discuția Poprire cont bancar
Poate pune poprire pe contul bancar. Dvs. va trebui sa demonstrati ca sumele din acel cont nu sunt ale dvs. ci reprezinta alocatia minorilor.
Răspuns la discuția Mutare ipoteca
Ca sa primiti un raspuns concret trebuie o intrebare concreta. Ca sa primiti un raspuns profesionist si valoros nu este suficient sa lansati o intrebare intr-un forum, ci sa consultati un specialist.
In principiu ceea ce doriti dvs. este foarte posibil, in diferite variante.
Cea mai simpla/ieftina este sa gasiti un imobil cu care sa il schimbati pe acesta cu acordul bancii si cu plata diferentei de pret. Tehnic va fi greu sa gasiti schimbul perfect.
Metoda in etape este ca dvs. sa gasiti cumparator pt. actualul imobil, sa stingeti actualul credit si sa luati un al doilea imobil cu un al doilea credit.
Mai exista varianta unui credit punte, depinde de banca dvs. si de produsele de credit concrete, de bonitatea dvs. si de flexibilitatea creditorului: dvs. gasiti imobilul 2, primiti credit pt el si dupa ce vindeti imobilul 1 stingeti partial din credit.
Răspuns la discuția proceduri vanzare-cumparare
Va trebui cel mai probabil sa depuneti o cerere la banca atasand oferta de cumparare olografa. Banca va analiza cererea dvs. si va va da acordul de instrainare si grevare in anumite conditii (pret, cumparator, stingere credit). Dupa perfectarea vanzarii si virarea sumei necesare rambursarii anticipate a creditului dvs. in contul indicat de banca dvs. si depunerea de catre dvs. a cererii de rambursare anticipata a creditului banca va emite declaratia de radiere a ipotecii in forma autentica.
Pe ce perioada ati luat creditul? Exista si posibilitatea ca acesta sa aiba un contract cu clauze abuzive, care v-au majorat rata. Ar fi util sa solicitati sfatul unui specialist in legatura cu contractul dvs. In cazul in care ii actionati in judecata pe taramul clauzelor abuzive executarea silita poate fi suspendata pana se clarifica situatia creantei dvs.
Răspuns la discuția Anulare contract schimb terenuri
Ce motiv de anulare aveti? Va recomand sa consultati un avocat. Aparent, consimtamantul dvs. nu a fost viciat prin eroare/dol intrucat credeati in mod naiv ca daca se va modifica granita parcelelor vecinul va renunta de buna voie la conturul propriei case, desi nu avea nicio obligatie legala. Situatia nu este simplu de rezolvat.
Răspuns la discuția Retragere dosar
Veti da o declaratie de renuntare la judecata in fata instantei, in sedinta publica. Dar este in interesul copilului sa renuntati la marirea pensiei?
Răspuns la discuția Radiere ipoteca
Stimate domn, din 1998 au trecut peste 15 ani. Or, conform dispozitiilor in vigoare la data semnarii contractului dvs. de ipoteca incheiat cu defuncta banca, valabilitatea ipotecii este de 15 ani. Intrucat dvs. nu ati procedat in anul 2013 la prelungirea inscriptiei ipotecare in favoarea creditorului initial, puteti cere Cartii funciare radierea ipotecii, la instanta ajungeti doar daca se respinge din varii motive cererea. Daca este redactata profesionist si motivata in drept sansele de succes sunt mari.
Situatia dvs. este prea complicata pentru a fi rezolvata dintr-un sfat pe un forum. Un specialist trebuie sa vada actele dvs - in primul rand aveti un contract autentic de vanzare-cumparare?
Partea tatalui nu ramane mamei decat in limita cotelor legale de mostenire (1/4 pt sotul supravietuitor) iar restul dvs. si celorlalti frati/surori.
La arhive veti gasi doar actele autentice intocmite si depuse- la cartea funciara de exemplu.
Răspuns la discuția Durata contractului de arenda
Nu exista o limita legala a duratei contractului de arenda. Totusi, o durata de peste 10 ani inseamna o lipsire de folosinta de foarte lunga durata. Din punct de vedere al oportunitatii, s-ar putea ca dupa 3-5 ani deja situatia sa fie simtitor diferita fata de prezent. Mare atentie la restul clauzelor importante dintr-un contract de asa importanta.
Contractul de credit este un contract standard, preformulat, astfel că in conformitate cu dispozitiile art. 23 din OUG 50/2010 banca este obligată să vă furnizeze odată ce creditul vi s-a aprobat, oferta de credit si toate informatiile aferente acestuia, plus proiectul de contract. Asta cu minim 15 zile inainte de incheierea contractului. Normal si prudent este sa furnizati avocatului proiectul de contract pentru a-l studia, deoarece sunt putini avocatii cu experienta bancara concreta, care să poată formula o opinie pe loc asupra unui contract de credit de 10 pagini, care va va afecta bugetul familiei pe urmatorii 20-30 de ani. Plus ca opinia poate fi in sensul modificarii unor clauze, ceea ce nu se poate obtine niciodata pe loc, ci agentia bancara va trimite directiei juridice solicitarile dvs. spre o eventuala aprobare.