Buna ziua,am si eu o intrebare pentru a putea transfera copilul de la scoala am nevoie de procura de la tatal lui acesta ma amana mereu,pentru suplinirea acordului parental prin ordonanta presedentiala cat ar trebui sa dureze ,eu mutandu-ma din Bucuresti in Iași ,iar tatal ramanand in Bucuresti.El nu are un domiciliu stabil unde sa ii poata trimite o citatie,are probleme foarte mari si cu alcoolul fiind internat de mai multe ori in spital din cauza aceasta,iar copilul acum nu vrea nici sa vb.cu el la telefon.
Bună ziua.Am o întrebare în legătură cu un contract de închiriere de mână neînregistrat de proprietar la fisc,nedeclarat niciunde.Era pe numele meu și al fostului concubin.Eu despărțind uma de el plecând de acolo .Vorbind cu proprietarul și spunandui. Cu un an înainte proprietarul ajutanduma să mă angajez unde lucrez acum.Fostul acum nu și-a plătit chiria pentru luna următoare,iar proprietarul acum a început să mă amenințe și șantajeze că dacă nu plătesc eu mă da afară de la servici ,că el a vorbit cu șefii sa mă angajeze.Mai ales că știe că am nevoie de servici având copii și stând cu chirie.Ce pot face in privința asta?
Buna ziua.Am o intrebare legata de pensie alimentara.Ce se poate face in cazul in care in urma divortului copiii raman la mama iar tatal urmand sa plateasca pensie alimentara lucru pe care nu il face,cand este dat la politie pentru neplata pensiei parchetul hotareste ca nu este cu rea credinta pentru ca nu are venituri.Ulterior plecand in Italia.Deschide un depozit la o banca in Romania pe numele lui specificand ca este pentru pensie alimentara.Cont care intre timp i se blocheaza din cauza unor datorii mai vechi.Daca acum ar fi dat in judecata din nou pentru pensie acei bani s-ar putea recupera din cont pentru copii?
Buna ziua.Sunt intr-o relatie de 8ani din care a rezultat un baiatel de 6ani.De ceva timp nu ma mai inteleg cu tatal copilui,doresc sa ma despart de el ,iar cand i-am spus asta a inceput sa ma ameninte ca imi ua copilul.Ce sanse are sa faca asta tinand cont ca i urma cu 2ani a fost diagnosticat cu epilepsie si etilism cronic.I sa dat tratament dar nu a luat deloc continuind sa consume alcool ajunsese sa nu mai poata sa mearga sa aiba halucinatii..Abia a acceptat sa mearga la spital.De data asta primind diagnostic de tulburari mentale si de comportament datorate consumului de alcool.La iesire din spital incepuse sa mearga din nou ,primind iar tratament refuzand sa il ia.Din prima zi cand a ajuns acasa continuind cu alcoolul.
Bună ziua. Am doi copii care au terminat clasa a 8 a ,ei își doresc să meargă amândoi la același liceu ,nu sunt gemeni e diferența de 1 an între ei ,media de admitere al unuia dintre ei este 9 ,iar a celuilalt 8.01 există posibilitatea de a fi transferați la același liceu dacă nu vor fi repartizați amândoi la același liceu?
Bună ziua.Sunt divorțată din 2013 am doi copii minori cărora tatăl lor nu le plătește pensia alimentară,spunând că le pune bani într-un cont să ii scoată ei la 18 ani. Acum câteva zile mi-a trimis mesaj sa ii trimit o copie de pe certificatul de căsătorie că ii trebuie in Italia unde lucrează să dovedească că a fost căsătorit, dar pentru asta există hotărârea de divorț. Ce poate face cu acea copie de pe certificatul de căsătorie ?
Buna.seara. Sunt divortata de 6 ani ,Dupa divort ambii copii rămânându-i la mine. Fostul sot trebuind sa plateasca o pensie de 200 lei pentru amandoi copii.Lucru pe care nu la facut a trimis doar 400 lei si de doua ori cate 100 de euro. Am facut plangere si la politie dar degeaba ca am primit o hartie de la parchet precum ca nu e cu rea credinta neplata pensiei ca nu are nici un venit.Acum cand i_am spus iar.de pensie a spus ca a pus copiilor bani intr_un cont sa ii scoata la.18 ani imputernicit fiind fostul sot ..Eu nu am fost intrebata daca sunt de acord sa le puna copiilor banii in vreun cont.iar din cate stiu avea nevoie de acordul meu pentru asta.Acum el lucreaza in Italia 5_7 luni pe an,asta de 3 sau 4 ani.Cum pot dovedi ca acum lucreaza in Italia si are venituri?Ca sa le plateasca pensia copiilor?i
Sunt divorțată din 2013 am doi copii.Tatal trebuia sa plătească pensia pentru întreținerea minorilor dar nu a făcut acest lucru.I-am transmis prin fratele lui ca îl voi da in judecată pentru pensie și îmi trimite mesaj iubita fostului soț spunându-mi sa stau liniștita ca le-a deschis cont copiilor și le pune banii acolo de unde vor putea sa ii scoată copii când vor împlini 18 ani.Dar eu nu cred asta ,ținând cont de faptul ca el sa întâlnit cu copii pe strada și ia tratat ca pe doi străini. Pot sa mai fac ceva in privința pensiei alimentare?