avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate giulieta

Activitate giulieta

Răspuns la discuția pensie alimentara
Deoarece ati devenit major va trebui sa depuneti dvs. personal cererea de chemare in judecata, daca doriti ca tatal dvs. sa va mai plateasca pensie de intretinere si sunteti in continuarea studiilor.
Copilul major are dreptul la întretinere numai daca starea de nevoie se datoreaza incapacitatii de munca
In concluzie, in cazul unui handicap usor, daca baiatul se poate angaja si obtine venituri proprii, sotul dvs. nu mai trebuie sa ii plateasca pensie de intretinere
Unde ati incheiat contractul cu Cosmote? In ce oras? Se pune problema competentei teritoriale... Reveniti cu detalii.
Nu inteleg de ce ar trebui sa va judecati lal Constanta daca acel contract s-a incheiat in alta localitate!
In ce priveste procesul propriu-zis puteti trimite o intampinare (inclusiv prin scrisoare recomandata).
Cel mai bine ar fi un act de donatie.
Parintii sa precizeze in acel act faptul ca donatia se face doar catre dvs., nu si catre sotul dvs.
Obligatoriu actul de donatie se face in forma autentica, la notariat, pentru a nu avea mai tarziu probleme.
Răspuns la discuția cum obtin sentinta de divort?
Daca avocatul dvs. are delegatie in dosarul respectiv poate obtine sentinta in copie doar in baza delegatiei din dosar (nu e nevoie de o noua imputernicire avocatiala).
Daca doriti sa o obtineti rapid adresati-va la arhiva instantei cu o cerere prin care solicitati o copie legalizata de pe sentinta la care anexati o taxa de timbru de 2 RON si 1 timbru judiciar de 0,15 lei.
Functie de localitatea unde domiciliati, fie se ocupa arhivarul de toata operatiunea, iar dvs. doar o ridicat de la grefierul sef al instantei (dupa cateva ore sau maxim o zi), fie duce dosarul la registratura si functionarul abilitat cu legalizarea hotararilor judecatoresti va elibereaza pe loc copia respectiva.

recapituland:

1.plata taxe legalizare;
2.completare cerere legalizare sau o scrieti dvs de mana daca nu exista formulare tipizate la centru xerox al instantei;
3.solicitarea dosarului de divort de la arhiva;
4.ridicarea sentintei pe baza actului de identitate.
1.fratele sa depuna actiune in instanta pentru a i se stabili un program de vizitare - in cererea introductiva va propune si un program in care sa poate sa aiba legaturi personale cu minorul (in principiu de 2 ori pe luna, se poate si al domiciliul lui; de ex. de sambata pana duminica) si in vacantele de iarna si de vara 2 saptamani);

2.daca are nevoie de pensie alimentara, o va cere in instanta mama; o conventie notariala nu este suficienta pentru o plangere penala pentru abandon de familie, fratele nu trebuie sa se nelinisteasca;

3.mama nu ii poate interzice drepturile si obligatiile parintesti tatalui; daca nu se inteleg, decide instanta de judecata cu privire la aceste aspecte; cererea se introduce de catre tatal impiedicat in exercitarea atributiilor parintesti;

4.daca exista hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului mama poate pleca in vacante in strainatate cu minorul, dar nu poate sa isi stabileasca in alta tara domiciliul impreuna cu copilul fara acordul tatalui;

5.tatal poate depune cerere de incredintare/reincredintare minor (nu stiu daca a existat un proces de incredintare anterior declansat de catre mama); daca are probe pertinante exista sanse sa obtina copilul.
Este necesar sa va adresati instantei de judecata unde este arondata comuna in care se afla imobilul (casa+teren) pentru a deschide proces de uzucapiune si accesiune imobiliara.
Veti face dovada ca sunteti mostenitorii legali ai tatalui dvs. cu actele de stare civila, certificat de mostenitor (daca ati dezbatut succesiunea cu privire la alte bunuri ale defunctului) sau un certificat de calitate de mostenitori legali.
Răspuns la discuția divortul
Baiatul avand 14 ani va fi intrebat de catre instanta cu cine vrea sa ramana dupa divort.
In principiu, avand copil, se va disjunge capatul de cerere privind partajul si se va judeca dupa ce hotararea de divort va ramane definitiva si irevocabila.
Se va efectua o expertiza, iar expertul va fi acela care va stabili atat valoarea imobilului, cat si daca este comod partajabil in natura.
Daca nu este, unuia i se va atribuia imobilul, iar celalalt fost sot va avea drept la o suma de bani (sulta).
Evident, daca va intelegeti cu fostul sot, totul se rezolva elegant si cu o cheltuiala minima printr-o tranzactie judecatoreasca.
Răspuns la discuția drep de vizita urgent
Faceti intampinare si opuneti-va la aducerea de catre fostul sot si a altor persoane majore/minore in domiciliul dvs. daca nu doriti acest lucru! Nimeni nu va poate obliga la asa ceva!
Tot in cerere opuneti-va si la programul de vizitare fixat vinerea (probabil ca sa aiba el wk-urile libere!!!).
Puteti propune un alt program de vizitare sau puteti cere sa se respinga actiunea paratului ca neintemeiata.

Intrebare: ati facut apel si apoi recurs?
Cand spuneti ca ati crescut-o dvs. pe fetita inseamna ca ati crescut-o efectiv sau parintii dvs.?
Oricum, stabilirea domiciliului fetitei in strainatate fara acordul dvs. nu este posibila, chiar daca i s-a incredintat minora.
Ati cerut un program de vizitare al copilei?
Daca nu, depuneti repede o cerere de chemare in judecata prin care solicitati fixarea unui program in care sa vi se permita a avea legaturi personale cu minora.
In legatura cu reincredintarea, daca in viitor veti considera ca nu este bine ingrijita, puteti cere acest lucru, dar va trebui sa probatii cele afirmate.