avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate karmelika

Activitate karmelika

Buna seara! Poate fi executat direct, in baza unui contract de ipoteca mobiliara asupra unei creante, debitorul cedat al respectivei creante? Sau este necesara obtinerea unui titlu executoriu impotriva acestuia pe cale unei actiuni in justitie ca urmarea subrogatiei in drepturile debitorului meu? Multumesc anticipat pentru opinii!
Buna seara!
1. Este valabila prelungirea unei inchirieri prin act aditional incheiat dupa 10 zile de la data la care a expirat termenul? In contract tacita relocatiune era exclusa.
2. Aparitia noului cod civil in timpul scurs de la data expirarii pana la prelungire ma obliga sa cuprind in actul aditional, daca e cazul, clauze potrivit noului cod sau e valabil asa cum e, doar cu prelungire?
Buna seara!
Cum as putea motiva lipsa de la adunarea creditorilor pt. a putea contesta procesul-verbal pe motiv ca s-a deliberat asupra unor puncte necuprinse in convocator, in afara de faptul ca juristul societatii se afla la un proces?
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Legal, nu. E aceeasi problema ca si cu masina. Nu se poate dovedi, parerea mea, ca altcineva ar fi beneficiat de credit, in conditiile in care pe toate documentele de credit este semnatura dvs.
Buna seara!
In situatia in care la data intrarii in vigoare a noului cod civil aveam in derulare un contract de inchiriere care expira peste cateva zile si vreau sa-l prelungesc, la prelungire se aplica noul cod civil? Sau are aplicabilitate legea de la data incheierii contractului? Inclin catre a doua varianta.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția oferta de credit
Banca poate da o oferta de credit la solicitarea dvs. Aceasta trebuie sa contina toate sumele pe care le aveti de plata pe parcursul creditului (rate, dobani, penalitati in caz de intarziere, asigurari, cheltuieli notariale daca e cazul etc.) sau elementele in functie de care se determinaaceste sume de-a lungul contractului. Nu v-ar putea furniza aceste informatii fara ca dvs. sa va adresati bancii cu o solicitare si sa precizati concret ce tip de credit v-ar interesa, ce suma si pe ce perioada.
Răspuns la discuția Recuperare avans apartament
Intrucat spuneti ca firma a intrat in faliment, nu vad alta sansa de recuperare a banilor decat sa achitati o taxa de timbru de 120 lei si sa faceti o cerere la tribunal pt. a va inscrie pe tabelul creditorilor. Din pacate s-ar putea ca cererea sa fie tardiva, inrucat prin hotararea de deschidere a insolventei sau falimentului judecatorul sindic fixeaza niste termene limita pana la care persoanele care au o creanta de recuperat de la debitor se pot inscrie pe tabelul creditorilor.
Ati putea reveni cu o cerere la executor in care sa mentionati ca insistati in efectuarea tuturor demersurilor de executare pentru recuperarea datoriei si solicitati totodata in mod expres ca executarea sa fie indreptata si impotriva bunurilor mobile si imobile ale societatii.
Răspuns la discuția garantii credit srl asociat unic
Agumente daca sunt, doar dvs. le stiti. Adica, in functie de datele pe care le detineti despre firma, daca apreciati ca are sanse de reusita sau nu redresarea firmei. Singurul avantaj al unei incercari privind concordatul ar fi, dar nu stiu sa va spun exact, daca pe perioada concordatului vi se stopeaza dobanzile si penalitatile la credite si la alte datori pe care le mai are societatea. Trebuie luat in calcul si faptul ca persoana care s-ar ocupa de concordat este un lichidator care trebuie platit si el.
Din pacate nu se pot face prea multe in aceasta privinta, mai ales ca mi se pare tardiva orice actiune pt. ca ati spus ca a fost adjudecata deja casa proprietatea asociatului. Nu s-ar mai putea face decat contestatie, daca exista motive, impotriva procesului-verbal de licitatie si apoi impotriva actului de adjudecare, in termen de 15 zile, de la intocmirea fiecaruia.
In mod corect lichidatorul nu a lasat asociatul sa vanda apartamenteleproprietatea societatii pt. ca, odata inceputa insolventa, bunurile societatii nu pot fi valorificate decat in cadrul acestei proceduri.
Casa asociatului ar fi putut fi salvata, cred, doar daca banca si-ar fi recuperat debitul din vanzarea in cadrul procedurii insolventei a bunurilor proprietatea societatii si atunci nu ar mai fi fost indreptatita sa execute si casa sau alte garantii aferente creditului.