Art. 782 Cod proc. civ. specifica in mod clar in alin. 2: "In adresa de infiintare a popririi i se va pune in vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), tert poprit, interdictia de a plati debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datoreaza ori pe care i le va datora, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit". Iar art. 786 specifica obligatiile tertului poprit
(1) In termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
1. sa consemneze suma de bani, daca creanta poprita este exigibila, sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului judecatoresc, in cazul popririi infiintate pentru realizarea altor creante decat cele aratate la pct. 2;
2. sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul sumelor datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii. La cererea creditorului, suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.
(2) Daca sunt infiintate mai multe popriri, tertul poprit va proceda potrivit alin. (1), comunicand, dupa caz, executorului ori creditorilor aratati la pct. 1 si 2 din acelasi alineat numele si adresa celorlalti creditori, precum si sumele poprite de fiecare in parte.
Sper sa va ajute cele mentionate.
buna ziua,
ne-a fost comunicata o amenda pentru lipsa rovinieta, intocmit in termenul legal si comuicata in termenul legal, doresc sa stiu daca cineva a incercat sa conteste amenzile pentru lipsa rovinieta electronica din punctul de vedere a nelegalitatii contravalorii tarifului de despagubire, si bineinteles daca a avut succes.
multumesc
in urma cu mai bine de un an un camion s-a rasturnat. in timp ce soferul cauta actele in masina impreuna cu ofiterul de politie au fost sustrase bunuri din camion. nu s-a facut plangere atunci, se mai poate face acum?
buna ziua,
am primit o amenda pe A1, si acum dupa ce am platit-o incerc sa gasesc adresa lor , a politiei rutiere A1 sau SPA BP A1, dar nu reusesc, ca sa le trimit chitanta.
poate ma puteti ajuta.
multumesc.
buna ziua,
societatea a primit o citatie din Italia cu privire la un incident din 2005, legat de furtul dunor marfuri din camion, intrebarile mele sunt:
1. cu cat timp inainte de termen trebuie depusa intapinarea conform Cpc italian?
2. societatea se poate reprezenta singura in fata instantei italiene sau trebuie angajat un avocat italian?
va multumesc.
poate fi sponsorizata poiltia rutiera, avand in vedere legea 32/1994?
asa m-am gandit si eu dar mai bine mai ceri o parere.
multumesc
am un angajat cu CIM pe perioada determinata de 30 e zile.
care este procedura ca la sfarsitul contractului, sa il dau in somaj. mentionez ca are cel putin 12 luni lucrate fara intrerupere la mai multe firme.
Multumesc!
Are cineva idee cum poate fi contestata o amenda de circulatie luata in Slovacia, si termenul in care se poate face?
Multumesc!