avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate jurist2020

Activitate jurist2020

Depinde de proces (civil sau penal), prevederile legale și dispozițiile judecătorului!
Răspuns la discuția Contestatie
Încercați!
Așteptați să vedem ce legislație apare, cine vă poate da un răspuns la problema dumneavoastră acum, când nici legiutorii nu sunt apți să răspundă la neajunsul lor de-a se fi născut?
Răspuns la discuția Ce pot sa fac??
Sfătuiți-vă cu un duhovnic și discutați problema cu soțul dumneavoastră. Dacă nu va fi cale amiabilă de urmat, fiindcă nu vă veți înțelege, apoi adresați-vă unui avocat și deschideți o acțiune de desfacere a căsătoriei. În cazul dumneavoastră nu e o problemă de violență sau rele tratamente, ci de lipsa unui dialog real, faptul că soțul nu vă înțelege nevoia de a lucra, de a vă bucura de exercitarea unei profesii/meserii. Nu cred că e cazul să grăbiți în rezolvarea problemei pe cale judiciară, e ușor să strici și enorm de greu să construiești!
Răspuns la discuția Hotarare Judecatoreasca
Încheiați o astfel de înțelegere printr-un act autentic, încheiat la un notariat, prin care vecinii să se oblige în mod irevocabil, ca într-un termen să vă restituie terenul.
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Urmează să se reglementeze, probabil, tot printr-o Ordonanță, în cazul în care se instituie starea de alertă. În funcție de ce va prevedea noua reglemetare legală veți acționa, iar dacă aveți dubii e cel mai bine să-i întrebați pe medii respectivi - cel de medicina muncii, prin intermediul angajatorului dumneavoastră.
Răspuns la discuția lamuriri lege 19/2020
Angajatorul și angajatul pot conveni, prin act adițional, modificarea locului de muncă. De asemenea, și angajatorul poate dispune ca dumneavoastră să lucrați acasă, pe bază de decizie, dacă e cazul. Dacă între dumneavoastră și firmă există un act adițional care să prevadă o modificare a locului de muncă, atunci angajatorul trebuie să primească și acordul dumneavoastră pentru a schimba locul de muncă - la birou - ori poate emite o decizie. Angajatorul, în cauză, are dreptul de a nu mai fi de acord ca dumneavoastră să lucrați de acasă. E bine să rezolvați problema pe cale amiabilă, eventual un timp parțial la birou, iar restul de acasă.
Răspuns la discuția OUG 11 - retroactivitate?!
Fiindcă principiul de drept în materie civilă e cel al neretroactivității legii civile, ea se aplică doar pentru viitor. Ordonanța e normă legală și până la aprobarea ori respingerea ei prin Lege, ea se aplică, deci e tot lege!
Răspuns la discuția INDEMNIZATIE PENSIONARE
Nu.
1. Modificarea contractului cerută de angajator acum nu se poate realiza decât cu acordul dumneavoastră, prin act adițional. Probabil că în luna februarie a expirat perioada de probă (de regulă, angajatori fac contracte pe durată determinată pentru a masca acea clauză de denunțare a contractului), iar acum dorește ca pentru contractul pe durată nedeterminată să vă impună un nou termen de probă sau să transforme contractul de muncă într-unul cu durată determinată. Nu vă recomand să acceptați, chiar dacă subterfugiul este ”mărirea atribuțiilor postului”, acestea se stabilesc prin fișa postului, anexă a contractului de muncă.
2. E o modalitate de încetare a contractului de muncă, practic se dorește ca acel contract să înceteze odată cu expirarea duratei și astfel să evite desființarea postului. Dacă acceptați această modificare puteți intra în șomaj la expirarea duratei contractului cu durată determinată.