avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate sammy44

Activitate sammy44

Perioada de șomaj constituie vechime în munca ?
Bună ziua! Am 60 ani și o vechime în munca de 24 ani 3 luni. Luna aceasta mi s-a încheiat contractul de muncă și nu mă mai angajez în alta parte . Am cateva întrebări:
1. Merită să ajung la vechimea de 25 ani și să închei un contract cu Casa de pensii și sa îmi achit încă 9 luni ?
2. Diferă valoarea pensiei cu 24 vechime față de pensia cu 25 ani vechime ? Și dacă da , cu cât?
3. Din cei 24 ani 3 luni vechime am 9 ani lucrați în grupa 2 de muncă . Exista vreun beneficiu pt acei ani? Mi s-ar fi redus vârstă de pensionare , dar nu am vechimea de 33 ani cât prevede legea . Mai este vreun beneficiu la calcularea pensiei , ca valoare ?
4. Conform noii legi a pensiei se recompensează cu puncte suplimentare vechimea în muncă. Se acorda 0,5 puncte pt fiecare an între 26-30 ani vechime . Dacă eu am câteva perioade de întreruperi de câțiva ani în cei 24 ani vechime , aș mai beneficia de aceste puncte suplimentare , pt ca ele poarta denumirea de puncte de stabilitate ?
Cat contează vechimea în stabilirea pensiei ? La momentul actual nu mai lucrez am 57 de ani și o vechime de 20 ani. Daca mă voi reangaja anii până la vârsta de pensionare voi avea o pensie mai mare decât dacă aș rămâne la aceeași vechime de acum? Eu am afacerea proprie și nu știu dacă banii pe care eu ii voi da luna de luna anii care îi mai .până la pensie nu vor fi mai mulți decât avantajul unei pensii cu. 100-150 lei mai mult față de pensia pt 20 ani vechime
Decedatul a avut domiciliul din CI într-o localitate și imobilul pt care se va face succesiunea este in alta localitate . Pot sa fac succesiunea in localitatea pe care o avea decedatul in CI?

gi-jane2 a scris:

notarul competent e cel de pe raza ultimului domiciliu al decedatului, acolo mergeti. Si da, daca nu terminati de dezbatut succesiunea in termen de 2 ani de la deces, aveti de platit si impozit pe mostenire 1% din valoarea mostenirii.

Lipsa acte necesare eliberării cărții de identitate
Nu mai am niciun act de la hotărârea de divorț și nu mai știu nr-ul de dosar pt a putea scoate un duplicat . Pt eliberarea cărții de identitate , secția de poliție îmi cere printre alte acte hotărârea definitivă de divorț . Ce pot face in acest caz?
Care este termenul în care se poate face succesiunea ? Este o taxa suplimentara la depășirea unui termen? Se poate face succesiunea la orice notar , indiferent de localitatea unde se afla un imobil care va intra la masa succesorală sau trebuie sa fie neapărat din aceeași localitate cu imobilul?
Răspuns la discuția Interzis sau nu?
Buna ziua . Am un prieten care a fost împreună cu încă 8 persoane intr-o excursie și pe terasa unei cabane care nu era în oraș , ci la altitudine in munte , deci în aer liber , au dansat in horă. Este
pasibil de amenda daca posteaza poze pe rețele de socializare ?

sammy44 a scris:

Interzis sau nu?

Interzis sau nu?
Am 57 de ani , o vechime de 20 ani , sunt născută în ianuarie 1964. In cei 20 ani de vechime mi s-au calculat 9 ani de grupa a doua. As dori sa știu la ce vârstă mă pot pensiona anticipat sau anticipat parțial sau la limita de vârstă ? Mulțumesc ;
Buna ziua. Am 57 de ani și o vechime de 20 ani. In prezent nu mai lucrez , dar pot încheia un contract de asigurare . Întrebarea mea este câți ani ar trebui sa am acest contract de asigurare in așa fel încât să am o pensie mai mare fata de cea pe care as primit-o doar pt 20 ani vechime ? Cu cât ar fi pensia mai mare?