Buna ziua,
Trebuie actualizat RLV-ul la Oficiul de cadastru in baza Autorizatie de construire, expertiza si ulterior certificat de edificare pentru modificari interioare.
Documentatia technica care se depune la Oficiul de Cadastru nu va este necesara dvs. ca proprietar ci doar celor de la Oficiu in vederea inregistrarii/actualizarii informatiilor din Cartea Funciara; Documentele eliberate catre proprietar de catre Oficiu de cadastru sunt incheierea de carte funciara, planul de amplasament si delimitare respectiv un extras de carte funciara pentru informare.
Buna ziua,
Hotararile judecatoresti nu se pot legaliza la notar ci doar la intanta judecatoreasca care a emis acea hotarare prin intermediul unei solicitari scrise. Pentru emitere se va achita o taxa de timbru. In situatii deosebite se poate obtine si prin posta copia legalizata.
Buna ziua,
Daca modificarile s-au facut in urma cu 3 ani puteti obtine de la primarie certificat de edificare in baza unei expertize MLPAT, a releveului actualizat si declaratie notariala.
Buna ziua,
Pentru a intra in legalitate trebuie:
- sa luati legatura cu un inginer cadastrist pentru realiza cadastrul apartamentului conform cu realitatea
- expertiza MLPAT pentru modificarile interioare
- megeti la primarie si obtineti un certificat de edificare/adeverinta de modificari interioare nestructurale
Cu adeverinta/edificarea si releveul actualizat se modifica releveul la Oficiul de Cadastru
Buna ziua, de regula inainte de a fi semnat contractul, evaluatorul este obligat sa instiinteze banca cu privire la modificarile interioare care nu se regasesc in cadastru imobilului; banca la randul ei va instiinta viitorul cumparator; Unele banci accepta doar un releveu actualizat semnat de un inginer cadastrist pe cand unele nu aproba pana nu se intra in legalitate prin expertiza si si actualizare schita cadastrala la Oficiu de Cadastru. Probabil daca ati apucat sa semnati contractul va fi mai greu de renuntat insa nu imposibil.
Numai bine!
Buna ziua,
Intabularea fiind facuta deja nu se mai modifica decat in cazul in care se schimba proprietarul; o copie dupa cadastru se poate obtine de la Oficiul de Cadastru pe raza caruia se afla imobilul in baza unei solicitari scrise.
In cadrul lucrarilor de cadastru sistematic executate de primarie, situatia tehnica si juridica a imobilelor inregistrate anterior in planul cadastral si in cartea funciara se modifica conform situatiei tehnico-juridice actualizate, identificate prin masuratorile efectuate si actele juridice colectate. Prin urmare este valabil ultimul cadastru, executat de primarie.
Numai bine!