avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate George 1234567890

Activitate George 1234567890

Buna ziua! Dar dacă vreau sa fiu neutru in ceea ce privește propunerea unui coleg pentru a fi reprezentant al salariaților mi se poate desface contractul de munca pentru acest motiv? Întreb acest lucru pentru că așa mi s-au comunicat și din informațiile mele nu este prevăzut acest lucru în Codul muncii. Mulțumesc!
Buna ziua! Am o nelămurire referitor la Codul muncii în ceea ce privește un angajat daca dorește să fie neutru la propunerea unui reprezentant al salariaților? Este obligat angajatul să propună pe un coleg pentru a fi reprezentant al salariaților, daca angajatul nu dorește acest aspect!?! Mulțumesc anticipat
Plângere penală pt furt informatic
Bună seara! Am rugămintea daca mă puteți ajuta va rog la formularea unei plângeri penale pentru furtun informatic. Mult anticipat!
Bună seara! Sunt încă în proces de divorț pe care le-am înaintat în instanță și pârâta a răspuns la întâmpinare cu ordonanță președințială in urma căreia a câștigat adresa de domiciliu al copilului până la soluționarea divortului. Instanța obigandu-ma să plătesc pe această perioadă contribuția pentru creșterea copilului (pensia alimentara) însă nu știu exact care este suma in cauză ca și valoar pe care trebuie sa o plătesc pârâtei. Am o rugăminte referitor la faptul cum se calculează contribuția pentru creșterea copilului la dosar de divorț am depus de la angajator adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni. Se calculează media pe cele 12 luni sau pe 6 luni din care se plătește lunar 1/4 din venitul net? Sau este o altă modalitate de calcul? Mulțumesc anticipat.
Bună seara! Am o rugăminte referitor la faptul cum se calculează contribuția pentru creșterea copilului la dosar s-a depus de la angajator adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni. Se calculează media pe cele 12 luni sau pe 6 luni din care se plătește lunar 1/4 din venitul net? Sau este o altă modalitate de calcul?
Buna ziua! Îmi puteți va rog să îmi explicați daca este sau nu o încălcare gravă a legii în ceea ce priveste faptul că am fost trimis în judecată pe baza ordonanței prezidențiale pe motivul că nu am vrut să mă prezint la pașapoarte și la notar pt o minoră de 8 ani, fiind în divorț. Problemă este că am fost trimis în judecată că data a înregistrării pe data de 22 Aprilie 2022 programarea la pașapoarte a fost pe 23 Aprilie ora 17:30 având și o hârtie de confirmare a programarii prin email cu data și ora respectivă și m-am prezenta dăndu-mi acordul pentru pașaport cel de al doilea aspect este că eu am insistat pt declarația la notar iar mama minorei a spus că vom merge după ce se eliberează pașaportul minorei. Ce pot face in acest caz? Cum pot ataca această acțiune judecătorească considerandu-ma o victimă al unui abuz de a fi trimis în judecată înainte de termenul pentru prezentarea și acordul pentru pașaportul minorei (23.03.2022) care a fost cu o zi după înregistrarea ordonanței prezidențiale la judecatorie (22.03.2022)? Va mulțumim anticipat.
Buna ziua! Va rog sa mă lămuriți cu nedumeririle mele. In cazul in care nu voi fi de acord cu semnarea procurii de părăsire temporală a minorului în alt stat, cum ar fi unele motive ,in clauze de călătorie ale minorului și acestea fiind legate de integritatea și siguranta sănătății și supravegherea totala a minorului pe durata in care este placata in afara tarii, poți fi dat in judecată și să pierzi procesul? Dacă da, in baza căreia legi si care mai sunt drepturile tale de părinte in privința hotararilor și decizilor asupra minorului(lor) daca celălalt părinte se poate folosi de respectivele legi care i-au prin instanta drepturile de părinte? Cum rămâne atunci cu, custodia comuna fapt de unde se deduce că un părinte ii poate lua celuilalt drepturile decizionale asupra copilului(lor) cu ajutorul unor legi? Nu îngrădesc dreptul de călătorie a minorului atâta timp cât acesta v-a fi in tara fara să fie implicat consulatul dări de destinație a vacanței in cazul in care se poate întâmpla o nenorocire cu minorul. Procura in cauza pe ce perioada este valabilă? Cu tot respectul va mulțumesc anticipat. Cu stima!
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Veti putea fi dat in judecata si ca instanta sa dispuna suplinirea acordului dvs pt emiterea documetului de calatorie, caci nu puteti ingradi dreptul de calatorie,

Insa - atentie - de iesit din tara temporar pt calatorii are nevoie de procura speciala din partea dvs.

Pentru a parasi definitiv teriotriul tarii si a stabili resedinta copilului in alta tara, este nevoie de acordul dvs expres (nu doar de procura), in cazul incalcarii intrand in alte domenii (rapire de ex).


Buna ziua! Va mulțumesc pentru răspunsul acordat la întrebarea precedentă. Va rog sa mă lămuriți in continuare la nedumeririle mele. In cazul in care nu voi fi de acord cu semnarea procurii de părăsire temporală a minorului în alt stat, cum ar fi unele motive ,in clauze de călătorie ale minorului și acestea fiind legate de integritatea și siguranta sănătății și supravegherea totala a minorului pe durata in care este placata in afara tarii, poți fi dat in judecată și să pierzi procesul? Dacă da, in baza căreia legi si care mai sunt drepturile tale de părinte in privința hotararilor și decizilor asupra minorului(lor) daca celălalt părinte se poate folosi de respectivele legi care i-au prin instanta drepturile de părinte? Cum rămâne atunci cu, custodia comuna fapt de unde se deduce că un părinte ii poate lua celuilalt drepturile decizionale asupra copilului(lor) cu ajutorul unor legi? Nu îngrădesc dreptul de călătorie a minorului atâta timp cât acesta v-a fi in tara fara să fie implicat consulatul dări de destinație a vacanței in cazul in care se poate întâmpla o nenorocire cu minorul. Procura in cauza pe ce perioada este valabilă? Cu tot respectul va mulțumesc pentru ajutorul acordat. Cu stima!
Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect referitor la obținerea unui pașaport pt minori. Sunt în proces de divorț copilul este încredințat celuilalt părinte până la definitivarea procesului de divorț. Custodia copilului este comuna. Părintele dorește să îi obțină pașaport copilului însă celălalt părinte nu este de acord cu acest lucru din teama că este posibil sa nu se mai întoarcă în țară fiind astfel îngrădit de a își mai vedea copilul. Avocatul părintelui ce dorește obținerea pașaportului la amenințat pe părintele celălalt că dacă nu se va prezenta la pașapoarte v-a fi dat in judecata pentru acest aspect. Nu vorbesc de aceea procura in care părintele își dă acordul că minorul să poată trece granita României în alt stat împreună cu celălalt părinte. Va rog sa mă lămuriți daca exista o lege ce te poate obliga sa te prezinți împotriva voinței tale sau sa îți ia dreptul de a îți exercita dorința de a nu fi de acord cu obținerea pașaportului pentru minor din motive întemeiate precum părăsirea definitiva a României a celuilalt părinte împreună cu copilul!?!? Mulțumesc anticipat pentru înțelegere, ajutorul acordat.


Avocat Neagu Elena a scris:

Trebuie sa deschideti proces in instanta prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei dvs pe motivul infidelitatii precum si capete accesorii referitoare la minor: stabilirea locuintei la dvs, exercitarea autoritatii parintesti, pensie de intretinere, un eventual program de vizita pentru mama etc.
Aveti nevoie de probe solide pentru acest proces, va sfatuiesc sa contactati un avocat si sa discutati pe larg stabilind si strategia de aparare.

Mulțumesc. Cu câteva luni un urma prin vara, actuala sotie a făcut o plângere la secția de poliție pentru violență domestică (a avut niște zgârieturi pe gât zona cervicală de la unghi. Reclamația din câte am înțeles a fost doar pentru ea fără să am acte de violență asupra copilului, din cele declarate de ea în reclamația respectiva. Ne-am împăcat retragandu - și reclamatia Conflictul inițial a fost pe baza geloziei mele suspectând că sunt înșelat că și soț. Suspiciunile au continuat până când a fost văzută cu presupusul amant de către alte persoane, acestea aducandu-mi la cunoștință cele intamplate,. Pentru a mă convinge i-am văzut împreună cu copilul meu și implicit al ei ca mama. Intrebarea mea este dacă pot să obțin adresa de domiciliu pentru copilul meu in varianta de divorț la notar prin acord comun la înțelegere și programul de vizita a copilului pentru ambi părinți? Însă în caz contrar ce pot face daca nu ne înțelegem pentru cine sa fie parintele custode. Ce pași trebuie și cum sa procedez pentru a obține copilul la custodie comună? În urma anchetelor sociale, rezultatul acestora poate influența și autoritatea de competență decide viitorul părinte custode? Scuze pentru eventualele greșeli de exprimare și gramaticale. Mulțumesc, cu stimă.