Buna ziua!
Am.depus la firma încetarea contractului de muncă începând cu data de 01.08., cu acordul.partilor au zis ei. Mă rog, au o cerere tip, nu era specificat in ea. Daca este așa, după cât timp îmi încetează contractul de munca ( sa pot încheia alt contract de munca), adică să primesc notificarea, extrasul din Revisal și adeverinta cu perioada lucrata?
Buna ziua și multumesc pt ajutorul oferit pe acest forum! Am câteva nelămuriri:
1. Sunt in CM săptămâna aceasta, 23-28 iulie. După terminarea acestuia urmează să scriu notificarea catre angajator in vedere încetării contractului de muncă. In acest caz, zilele de sâmbătă și duminică sunt libere? Menționez că la firma se lucra în weekend uneori, dar aveam zilele libere în cursul săptămânii.
2. In cazul in care angajatorul nu este de acord cu încetarea contractului de muncă cu acordul ambelor părți, din motive medicale (probleme cu coloana vertebrala), ce se întâmplă dacă refuz să efectuez zilele de preaviz? Mai exista desfacerea contractului de muncă cu lit "i"?
3. Daca intr-o săptămână ai o zi de CM (luni, de ex), apoi lucrezi celelalte zile, mai ai dreptul la cele 2 zile libere legal?
Mulțumesc!
Buna ziua! Scuze, poate sunt eu mai grea de cap, efectiv și la ITM e un răspuns evaziv. Deci prezint punctual: pe 23 mai, ora 13 plec din casa, spre gara, la ora 14 aveam tren spre localitatea in care urma să efectuez delegația. Ajung la cazare in jurul orei 18. Stau in respectiva localitate până pe data de 31 mai, când ajung in localitatea de domiciliu la ora 19. Pt date zile trebuia să primesc diurna? 8 sau 9. Precizez că în pontaj, in data de 23 mai, data in care m-am deplasat către localitatea de delegație, sunt trecuta liberă. E corect? Va mulțumesc!
Buna ziua!
Va rog frumos, o lămurire: se poate încheia un contract de munca la sfârșitul lunii iulie sau in luna august dar data efectivă la care voi incepe activitatea sa fie 1 septembrie? Adică putem semna contractul, angajator și angajat, cu atâta timp înainte? Mă gândeam că sa fiu sigura că respectă înțelegerea. Va mulțumesc!
Buna seara,
Va rog frumos, in cazul demisiei, in perioada de preaviz ce număr de ore este obligat angajatul sa lucreze? Norma întreaga 8 ore/zi sau este posibil doar 4 ore/zi? Mulțumesc!
Va mulțumesc frumos pt răspuns, tot nu sunt pe deplin lămurită: in data plecării din localitatea mea de domiciliu către localitatea unde urma să-mi desfășor activitatea, in pontaj, am fost trecută liber. La ora 13 am plecat spre gara, la orele 18 am ajuns in localitatea unde urma să-mi desfășor activitatea. In ziua respectiva nu am primit nici diurna, nici tichet de masa. Nu mai înțeleg, doar nu am plecat în interes personal? Diurna mi s-a acordat și în ziua în care am plecat din localitatea respectivă către casa. Nu înțeleg logica lor.
Buna ziua!
Va rog frumos, mă poate lamuri cineva, am fost in delegatie, trimisa de firma la care lucrez , dar pt ziua în care am efectuat deplasarea între localitatea de domiciliu și localitatea in care urma sa lucrez nu am primit diurna. Am fost trecută în pontaj ca fiind liberă. E legal?
Buna ziua,
Va rog frumos, îmi puteți spune ce acte se folosesc într-o casierie ( registru de casa, etc)? Are nevoie o cunoștință la un concurs pt postul de casier, să citească despre ele. Va mulțumesc!
Buna ziua,
Va rog frumos, îmi poate spune cineva unde ne putem adresa (eu și colegele) pt. faptul că o clienta a făcut sesizare către firma angajatoare in care ne făcea "proaste".?
Va mulțumesc!
Buna seara și "La multi ani!" . Va rog frumos, îmi puteți spune daca pot beneficia de concediu medical daca sunt angajata la ultimul loc de muncă din data de 09.12. 2022? Am mai lucrat 3 luni și jumătate înainte, dar între ultimul loc de muncă și cel actual a fost o pauza de 2 luni.