avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Activitate Fereastraalbastra

Activitate Fereastraalbastra

Bună ziua
La serviciu am fost lovit la cap de o piesa on timp ce lucram.Am fost la spital mi au cusut rana .dar am dureri f mari de cap si amețeli. Unde trebuie sa merg sa declar accidentul de munca și care sunt pașii de urmat.
Bună ziua,
Trebuie dezbătută succesiunea după moartea bunicului.Acesta a decedat acum 50 de ani
Ce acte sunt necesare pt aceasta sau unde trebuie mers în prima faza.
Bunica mi a lăsat prin testament casa și câteva terenuri dar la momentul întocmirii testamentului nu era făcută succesiunea după bunic(decedat în urma cu 7 ani ).Mai are vreo valoare testamentul.
Unde ma pot adresa în afara de Posta Română ,în legătură cu cardul de energie. A doua tranșă nu mi a fost încărcata,am sunat la Posta Română, am fost îndrumați către Oficiul Poștal de care aparțin sa dau o declarație pe propria răspundere cu veniturile care le avem în familie dar tot nu mi s a încărcat, nimeni nu știe nimic cui sa ma mai adresez. Am sunat din nou la Posta Română am explicat situația nimeni nu știe nimic.
Întrebare: Cui sa ma adresez sa primesc și eu un răspuns.
Bună ziua,
Mama mea are un Testament autentic (verificat și la Arhivele Naționale)lăsat de bunica ei în anul 1967. Bunica mamei la momentul redactării testamentului era văduvă.
Am fost la primărie și am întrebat ce putem face dar ni s s spus ca Testamentul nu are nici o valoare ca bunica mamei nu deținea nimic și ca totul era trecut pe numele bunicului,deci Testamentul este egal cu zero. Bunica mamei este decedata dar și toți copiii ei în viata nu sunt decât câțiva nepoți. Succesiune nu a fost făcută nici după bunic .
Care ar fi căile legale de parcurs sa vedem cum sta problema .Titlu nu este făcut pe teren, asa verbal ni s a spus dar nu știm exact.
Bună ziua,Am un Testament autentic, verificat și la Arhivele naționale, este lăsat de strabunica mea mamei mele.Testamentul este din anul 1967 (Testamentul nu a fost revocat,atacat),la momentul scrierii Testamentului strabunica era vaduva.. Nu s a făcut succesiunea după strabunic,nu este titlu de proprietate pe respectivele proprietăți,din câte ni s a spus la primărie .Dar problema este ca ni s a spus ca strabunica nu avea nimic pe numele ei ,adică Testamentul n u este valabil adică ea nu moștenește nimic de pe urma soțului .
Este adevărat sau din cauza ca altcineva ar deține terenul ilegal cauta sa ne ducă în eroare,doresc sa știu,corect și legal cum stau lucrurile.(Copiii străbunicii sunt toți decedați,exista doar câțiva nepoti)
Bună ziua,
Urmează să facem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent acesteia (în jur de 2400m patrati) prin uzucapiune.
Întrebare: La ce costuri ne putem aștepta pt uzucapiune .

Trei surori care au aceeași părinți.Una dintre surori i a schimbat numele mamei din Elena în Cristina,nu știm cum a putut face asta ? După deces a moștenit tot,datorita numelui bănuiesc și s a declarat unicul moștenitor. Am cerut de la primărie copie de pe certificat dar apare numele Cristina în loc de Elena ,datele zilei de naștere anul coincid . Nu știu unde sa mai apelam
Sunt pensionat invaliditate grad3 in decembrie 2018în urma unei operații la coloana cervicală .
Starea mea de sănătate s a agravat având din nou alte hernii de disc atât cervical cât și lombar.
Întrebarea mea este:
Care ar fi calea de urmat pt a demonstra ca afecțiunile coloanei sunt boala profesionala. Am lucrat în industria confecțiilor timp de 32 de ani și din cauza posturii la locul de muncă mi a afectat coloana .
Nu știu care ar fi calea de urmat.(as avea mai multe facilități la tratamente ) .