Buna ziua,
Va rog frumos, daca se poate sa-mi trimiteti si mie articolul in care este vorba despre legea cu privire la recuperarea banilor investiti de o persoana fizica pentru reabilitarea blocului. L-am primit cu cateva luni in urma, dar din pacate l-am sters.
Va multumesc pentru intelegere.
Va doresc o zi buna !
Adriana Totan
Buna dimineata,
As dori sa-mi spuneti si mie, daca se poate ca la o asociatie de proprietari sa se platesca salariul pe o luna de 2 ori, mai exact, s-a schimbat comitetul si pe luna august au primit salariul si administratorul vechi si cel nou, eu stiam ca se poate cate 50% la fiecare.
Va multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Adriana.
Buna dimimeata,
Am iaintat actiune de chemare in judecata pentru comodanta, in acelasi timp mi-a deschis si ea proces, amandoua vrem anularea contractului de comodat.
Am avut de-a face cu persoane de o calitate indoielnica si prefer anularea contractului, problema este ca din ce am citit in Codul civil, cu privire la anulare din vina comodantului, eu sunt exonerata de o serie de obligatii atunci cand motivul plecarii mele din imobil inainte de termen, este generat de rea credinta din partea proprietarului.
Fiind comodatara pe 10 ani pe imobil, nu am beneficiat singura de el, intr-un an si jumatate de cand stau in apartament , comodanta a fost prezenta aproape tot timpul,motivand ca este casa ei si face ce vrea, iar acum ma obliga pe mine sa-i las casa in perfecta stare la plecare, as fi facut acest lucru daca m-as fi folosit numai eu de ea si daca anularea contractului s-ar face din vina mea.
Va rog, spuneti-mi si mie ce obligatii am eu si daca trebuie sa cer in instanta daune morale si daune interese, deoarece a avut un comportament mizerabil vizavi de mine, eu nu m-am folosit decat de sufragerie, dormitorul a fost ocupat de comodanta si de musafirii ei pe care-i aducea fara acordul meu si toate cheltuielile de intretinere le-am suportat numai eu.
Toate cele bune,
Adriana.
Buna dimineata,
Am si eu o problema, sunt in faza incipienta cu procese demarate pentru rezilierea contractului de comodat si proces penal impotriva comodantei.
Fiica proprietarei face presiuni asupra mea, ma forteaza sa parasesc apartamentul intr-o luna, amenintantu-ma ca daca nu plec, face si drege...
I-am explicat ca decizia finala o va lua judecatorul, nici macar nu a avut loc prima infatisare si imi face viata un iad, ce sa fac in situatia asta?
Eu imi caut intre timp alta casa, dar nu pot sa plec cand vor ele, vreau sa respect legea, m-au fortat sa fac apel la justitie.
Multumesc,
Adriana.
Buna seara,
Daca am dat-o in judecata pe comodanta pentru nerespectarea contractului, am dreptul la despagubiri, cat dureaza procesul , pot sa cer rezilierea la final?
Am depus doua plangeri la Politie impotriva ei, am fost intrebata de agent daca vreau sa se deschida proces penal , motivele sunt : tulburarea linistii si violenta din partea ei (m-a lovit), nu mi-au ramas urme, insa comodanta a recunoscut in fata agentului fapta, ce sa fac si cine va suporta cheltuielile?
Multumesc,
Ariana.
Buna dimineata,
Acum cateva zile va spuneam ca am avut probleme mari cu proprietata (comodanta), mi-a adus in apartament ca sa locuiasca cu mine , 2 persoane straine si ca m-a lovit pesta fata cu aparatul meu foto, in acel moment eu le faceam fotografii pentru dovezi.
Aseara,cand am venit de la servici, persoanele erau deja instalate comod in casa,definitiv si imi cereau cu nerusinare o cheie de la usa, eu am schimbat o incuietoare, sunt 3 la usa, proprietara insista si ea si m-a amenintat ca, daca imi voi permite sa folosesc cheia noua, va sparge usa.
Am incercat sa-i conving ca nu au dreptul sa stea cu mine,etc, n-am avut pe cine si nu am putut sa-i scot din casa, a fost inutil sa mai chem politia, ultima data cand i-am adus aici, m-au ignorat si mi-au spus sa o dau in judecata pe proprietara ca ei nu-i vor da afara din casa.
Oameni buni, sunt disperata, sunt singura,m-am saturat sa fac plangeri la politie, la procuratura, notificare prin executorul judecatoresc, nu s-a rezolvat nimic, deoarece proprietara este depasita, senila si nu intelege nimic, ce trebuie sa fac, urgent, ca sa scap de cele 2 persoane straine din casa, am inceput procedurile de reziliere a contractului de comodat, dar pana la hotararea judecatoreasca, ce fac eu?
Cum sa le fac evacuarea fortata, astia nu pleaca din casa,tot am asteptat sa iasa amandoi ca sa pot incuia usa, dar nimi, eu mai trebuie sa merg si la munca, ce sa fac?
Adriana
Buna seara,
In aceasta seara, comodanta a adus sa locuiasca cu mine inca o ruda, le-am facut poze si proprietara m-a lovit peste fata cu aparatul.
Am chemat politia, agentii nu au facut nimic, nu stiau nici ce inseamna contractul de comodat, nu mi-au dat nici un proces-verbal si au plecat grabiti ignorandu-ma.
Am inregistrat toata discutia pe reportofon, inclusiv atunci cand proprietara a recunoscut ca m-a lovit.
Este normala atitudinea politistilor fata de aceasta situatie,astia sunt cei care trebuie sa fie in slujba cetateanului si sa-i apere drepturile si interesele?
Sunt in stare de soc si acum, ce am de facut?
Adriana
Buna dimineata,
Contractul de comodat imi da dreptul sa modific abonamentul de telefon fix, este facut pe numele proprietarului, eu sunt obligata sa-l platesc, pot sa aleg o alta optiune, am voie?
Multumesc,
Adriana.
Buna seara,
Ce trebuie sa fac impotriva comodantului, care a intrat in casa si mi-a schimbat aragazul meu cu al sau, pe motiv ca se muta in casa cu mine, eu avand contract pana in 2017?
Unde trebuie sa ma adresez si ce masuri trebuie sa iau, pentru ca de luni,19 ianuarie, 2009, va aduce in casa si o ruda pe care sa locuiasca cu mine si careia sustine ca i-a facut mutatie de flotant, apartamentul avand doua camere si imi este dat mie spre folosinta integral ?
Multumesc,
Adriana.
Buna seara,
Ma scuzati, dar cred ca nu m-am facut inteleasa, eu sunt comodatara si toate cele mentionate le-a facut comodanta, pe mine ma intereseaza ce avantaje am eu din greselile comodantei, ea a facut un alt contract pe o dependinta de la subsol unei terte persoane, spatiu care face parte din cel alocat mie conform contractului de comodat incheiat cu mine pe o perioada de 10 ani si tot ea vrea sa-i faca mutatie altei persoane, iarasi mi se pare ilegal, deoarece toata casa imi este data mie spre folosinta, si numai mie.
Vreau sa ma lamuriti, deoarece am o stare conflictuala cu ea si trebuie sa clarific aceste probleme.
Multumesc,
Adriana.