Raspunsurile la intrebarile dvs. sunt urmatoarele:
1. cred ca este bine sa se achite ratele la termenele stabilite prin contract, nici inainte de divort, nici dupa, la scadenta. Prin partaj instanta o sa dispuna si cu privire la cine va plati in continuare ratele, in functie de destinatia imprumutului, adica daca a fost vorba de o datorie care a fost folosita efectiv pentru a satisface nevoile casatoriei sau daca a fost vorba de datorii personale ale sotilor, precum si in functie de cum aceste datorii greveaza bunurile care urmeaza sa le fie atribuite prin partaj fiecaruia dintre soti.
2. dovada ca ea le-a achitat se poate face si prin inscrisuri, dar nu ar dovedi decat ca ea a facut platile si posibil din banii comuni, asa ca, in aceasta situatie, cred ca ar fi necesar sa faca dovada veniturilor pe care le-a obtinut in timpul casatoriei care urmeaza sa fie comparate cu veniturile obtinute de celalalt sot. In acest fel ar dovedi contributia efectiva pe care a avut la dobandirea bunurilor achizitionate in timpul casatoriei.
3. instanta ia in considerare toate documentele care atesta contributia efectiva a fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune. Dovada care se poate face si cu alte mijloace de proba decat inscrisuri. Fiecare sot va lua partea din bunurile comune corespunzatoare contributiei efective la dobandirea lor.
Învestirea hotarării judecatorești cu formula executorie se face printr-o procedura necontencioasa, in care se verifica aspectul formal al hotararii. Asupra cererii de investire instanta se pronunta printr-o incheiere. Nu au fost modificate prevederile art. 374 Cod de Procedură Civilă, cel putin de curand.
Daca am inteles bine, doriti sa suspendati dosarul civil pana la solutionarea dosarului penal? Sunteti parte in acel dosar? Dupa cum am inteles eu, nu sunteti, pentru ca ati afirmat ca ati formulat plangere penala impotriva partilor din proces, deoarece nu aveti calitate procesuala pentru a sta in judecata impreuna cu ei. In aceste conditii nu puteti sa suspendati un dosar in care nu sunteti parte.
Cred ca in primul rand trebuie sa formulati o cerere de interventie in interesul uneia dintre partile din proces pentru a dobanbi calitatea de parte sau probabil orice alta cerere, iar apoi trebuie sa depuneti o cererea de suspendare la care sa anexati o adresa din partea organelor de cercetare penala prin care sa se confirme inceperea urmaririi penale pentru o infractiune care are legatura cu cauza civila.
Cine v-a spus ca nu aveti calitate procesuala pentru a declansa dvs. procesul pentru lamurirea situatiei juridice asupra imobilului cumparat in 1986 si care sunt argumentele in acest sens?
Stabiliti impreuna cu fostul sot un program de vizitare al copilului pe care trebuie sa-l respecte. Ii precizati faptul ca daca nu respecta programul nu va putea lua copilul. In cazul in care veti fi ferma pe pozitie si nu ii veti mai da copilul decat in conformitate cu programul stabilit, nu va avea ce sa va reproseze (decat bineinteles in situatia in care oricum nu ar intelege defel).
Cred ca e momentul sa-i spuneti tatalui faptul ca nu puteti sa raspundeti solicitarilor de a lua copilul, fara un program prestabilit. Mai ales ca este in interesul copilului sa exista un program regulat, in care parintele care nu il are spre crestere si educare sa poate mentine o relatie de afectiune cu copilul.
De ce v-ar trebui sa aveti in program de vizitare, cand la dvs. este painea si cutitul, in sensul ca daca nu vreti cu usurinta ati putea sa nu-i dati copilul atunci cand o cere? Credeti ca daca o sa aiba un program de vizitare prestabilit de catre instanta, il va respecta? Nu exista nici o certitudine.
Prin urmare parerea mea este ca trebuie sa fiti mai hotarata in relatia cu fostul dvs. sot, deoarece sunteti in pozitia de a-l conditiona cu privire la vizitele pe care le face minorului.
Sunteti singurul mostenitor, dar instanta nu are de unde sa stie pana la judecarea unei eventuale cereri prin care se solicita dezbaterea succesiunii formulata de un eventual mostenitor impotriva dumneavoastra.
Asa ca parerea mea este sa vorbiti cu o ruda sa va cheme in judecata, de exemplu un unchi, o matusa oricine ar putea avea vocatie succesorala in lipsa dumneavoastra şi care sa solicite judecatorului sa i se constate drepturi la mostenire, iar dumneavoastra sa formulati o cerere reconventionala la aceasta cerere prin care sa solicitati sa vi se constate calitatea de mostenitor unic acceptant al mostenirii prin acceptare tacita a mostenirii si sa i se respinga cerere rudei dvs, care bineinteles o sa piarda procesul.
Succes!
Formulati o cerere de chemare in judecata pe dreptul comun si pentru a nu plati taxa judiciara de timbru solicitati in cadrul procesului o cerere de acordare de ajutor public judiciar intemeiata pe dispozitiile Ordonantei de Urgenta nr. 51/2008 privind ajutorul judiciar in materie civila, asta numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru admiterea acestei cereri.
O alta varianta ar fi sa formulati o cerere pentru emiterea unei somatii de plata intemeiata pe Ordonanta nr. 5/2001 privind somatia de plata prin care sa solicitati debitul si penalitatile la valoare egala cu creanta principala, chiar daca anterior ati formulat o cerere pe OUG nr. 119/2007.
Succes!
Daca doriti sa gasiti avocatul potrivit, din punctul dvs. de vedere, solicitati inainte sa angajati pe cineva ca avocat o consultatie juridica contra cost.
In situatia in care va convinge ca este avocatul care trebuie solicitati-i sa va reprezinte in dosarul dvs, iar in situatia in care nu va convinge, cautati un alt avocat pe aceeasi metoda.
Succes!
La intrebarea daca fosta sotie poate cere parte pentru tatal ei, raspunsul este urmatorul: nu poate solicita parte pentru tatal ei, dar poate solicita o cota mai mare din apartament la partaj, având în vedere că a ajutat-o tatal ei. Proba o poate obtine printr-o marturisire provocata (interogatoriu) de la dumneavoastra prin intermediul instantei de judecata. Adica printr-un interogatoriu care consta in intrebari pe care le adreseaza fosta sotie prin intermediul instantei prin care sa va determine sa recunoasteti faptul ca tatal ei v-a ajutat cu suma de 1200 de usd la cumpararea apartamentului. Mai ar putea proba si cu faptul că tatal ei a vandut ceva anterior si ca i-a dat banii in ideea de a o gratifica pe fiica sa.
In ceea ce priveste datoriile care se impart in functiei de ce urmeaza sa ia fiecare sot, asa cum a aratat si colegul meu mai sus, ati putea proceda la urmatoare strategie: sa demonstrati ca datoriile sunt proprii ale sotiei si ca imprumuturile contractate nu au fost folosite in casnicie si atunci datoriile vor fi suportate doar de sotie. Atentie! Doar datoriile comune se impart intre soti in raport de ce urmeaza sa isi insuseasca fiecare, prin datorii comune intelegem cele care au fost folosite efectiv pentru sustinerea casniciei. ]
Succes!
Da, banca poate sa va puna poprire pe cont.
Fidejusorul raspunde alaturi de debitor pentru nerespectarea platilor ratelor de leasing.
Programul de vizita poate fi: de 2 ori pe luna de sambata pana duminica, o saptamana din vacanta de iarna, o luna din vacanta de vara. Dar nu este un program fix pe care instanta trebuie sa-l aiba in vedere, acesta, indicat de mine, este doar orientativ si poate fi acordat de instanta in aceasta modalitate sau putin modificat, in functie de situatia de fapt particulara a cazului.
Pensia de intretinere se stabileste raportat la venitul net.