avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate Bianca Radulescu

Activitate Bianca Radulescu

Răspuns la discuția contract de munca suspendat
DA in cazul majorarii salariul conform modificarii salariului minim pe economie. Ex: muncitor necalificat cu salariul BRUT 550ron.....(2009)
Răspuns la discuția Probleme desfacere contract
Ca in cazul cercetarii disciplinare i se trimite prin posta cu confirmare de primire cu 5 zile inante cel putin. Daca acesta nu se prezinta angajatorul poate dispune aplicarea deciziei.
Răspuns la discuția va rog sa ma ajutati...
Fisa postului trebuie semnata de catre dvs la fel si orice act aditional de schimbare a salariului postului etc. Atata timp cat nu ati semnat asa ceva puteti merge cu incredere pt a depunde o sesizare la ITM.
Salariul pt 2009 minim la studii superioare de scurta durata - 900 RON, iar de lunga durata 1200 RON(program 8h)
Răspuns la discuția salariul minim
Daca nu ati semnat in 2009 un ACT ADITIONAL e cazul sa faceti sesizare la ITM salariul minim pe economie fiind 600 RON,
in cazuri extreme puteti demisiona in baza art 79(8).

Pe fluturasii de salariu ce suma este trecuta? Ati semnat de fiecare data cand ati primit banii?
Răspuns la discuția Micsorare de salariu
Este posibil sa va fi dus de nas cu bani sub forma de prima cel mai bine solicitati o copie a cartii de munca si inca ceva copie a contractului de munca nu aveti??? acolo este CLAR specificat brutul apoi intrati pe internet si cautati un calculator de salarii sa aflati net-ul dar oricum ar fi o data ce ati semnat acesti bani nu au cum sa mai apara in carnetul de munca.
Răspuns la discuția contract de munca
Angajatorul in primul rand este total obligat prin lege sa va mentina postul (Art59 e.)

In acest concediu aveti drept la indemnizatie pt cresterea copilului+alocatie de stat

In cazul in care parintele se intoarce in activitate se acorda un stimulent de 100ron, reducerea programului cu 2h(fara ca salariul si vechimea sa fie afectate), tichete de cresa.

Vezi Art 49 (1)
51(1) a)

Salariatii care au beneficiat de acest concediu nu pot fi concediati pt necorespundere profesionala timp de 6 luni de la reluarea activitatii fiind considerata perioada de readaptare

Retrogradarea este o sanctiune in general a abaterii disciplinare si trebuie motivata de catre angajator prin cercetare disciplinara
Un ACT ADITIONAL se face cu acordul partilor deci CATEGORIC puteti refuza dar intradevar repercursiunile pot fi urmatoarele si aici vb din experienta:

1.Vi se va cere demisia
2.Angajatorul va lua in serios orice mica gresala care v-ar putea costa incepand de la "mici" sanctiuni pana la pierderea postului.

E alegerea dvs.
Răspuns la discuția conflict de munca!!!
Deciziile pentru demisii se fac in baza articolelor:

79 (1) demisie cu preaviz
(7) demisie cu renuntare totala sau partiala la preaviz de catre angajator
(8) fara preavizdaca angajatorul nu a respectat obligatiile contractuale
55 b. incetarea CIM-ului cu acordul pastilor la o data stabilita de catre parti

Din punct de vedere legal NU SE POATE CONCEDIA PE PERIOADA CONCEDIULUI DE ODIHNA!!!

In cazul concedierii cu 61 a. se presupune ca a savarsit o abatere disciplinara grava sau repetata iar in acest caz NICI O SANCTIUNE NU POATE FI APLICATA DE CATRE ANGAJATOR INAINTE DE EFECTUAREA CERCETARII DISCIPLINARE PREALABILE. Etapele fiind:

1.intocmirea unui referat
2.numirea comisiei de cercetare disciplinara
3.convocarea salariatului cu cel putin 5 zile lucratoare inainte
4.ascultarea opiniei salariatului
5.intocmirea procesului verbal
6.emiterea deciziei

Angajatul are 30 zile la dispozitie sa depuna contestatie la TRIBUNALUL SECTORULUI DE CARE APARTINE SOCIETATEA....dar in orice caz este total ilegal si decizia cu 61 a. si concedierea in timpul concediului.:rtfm:

As avea si eu o problema legata de acest subiect stau intr-un bloc din zona Pantelimon cu foarte multe scari intrarea se face prin spate in fata tot parterul fiind ocupat de spatii comerciale etc.
La iesirea din scara este un mic trotuar apoi o alee apoi incepe parcarea blocului...adica locurile platite etc.De un an si jumatate de cand m am mutat cei ce nu au apucat sa isi mai ia locuri platite isi parcheaza masina (garare) pe spatiul "trotuarului" din fata scarilor trotuar care de altfel nu este delimitat cu nimic bordura este ca si inexistenta etc.
Intre 2 scari mai nou au pus stalpi in beton si practic au blocat 5-6 locuri de parcare fapt care ne aduce pe multi dintre noi la exasperare la 30 minute de cautat loc s.a.m.d., in dreptul fiecarei scari este o usa intrarea la gunoi....mai este un barulet mic, cizmar ba chiar spatele postei.....nicaieri nu au pus astfel de stalpi ci efectiv au afisat programul si rugamintea de a nu bloca accesul iar aici unde s-au pus acesti stalpi se afla casieria blocului si gunoiul adica nimic important sau care sa functioneze pe timp de noapte.
Intrebarea mea este: au autorizatie oare? Cine raspunde de acest spatiu (este numai beton, nu spatiu verde)? Si daca ar avea sa zicem nu se poate ataca in tribunal? Daca da in baza carei legi?
Va multumesc si astept raspunsuri