avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelbalaban

Activitate Cornelbalaban

Discuție Succesiune
Au trecut 11 ani de cand unul din parinti a decedat. Celalalt parinte traieste.
Pana acum copiii(majori) nu au solicitat dezbaterea mostenirii.

1. Parintele ramas in viata, poate vinde casa(proprietate a ambilor parinti dar
nedezbatuta) fara consimtamantul copiilor ?

2. Desi parintele in viata nu doreste acest lucru, COPIII POT CERE ACUM
dezbaterea mostenirii ?

Multumesc
Dupa cca. 4 ani am obtinut o decizie definitiva a instantei la un proces de mostenire in decembrie 2009, comunicata in frbruarie 2010.
Am asteptat pana in Septembrie a.c. sa mi se plateasca sulta hotarata de lege, dar fara succes
In Septembrie am apelat la un executor judecatoresc care a inceput procedura de executie, respectiv a scoaterii la licitatie a apartamentului ce a fost obiectul mostenirii si pe care i l-a acordat instanta conform solicitarii ei.
Acum sora care trebuie sa plateasca sulta contesta onorariul executorului si solicita o amanare de 6 luni dupa care scrietextual in contestatie ca " poate pana atunci va face rost de baniii pe care trebuie sa mi-i dea"
Eu stiu ca e doar un tertip pt. a mai scoate inca 6 luni venituri (dobanda) de pe banii pe care trebuieste sa mi-i dea.

INTREBARE
Poate instanta sa mai amane plata sultei pe motivul ca - " POATE PANA ATUNCI VA FACE ROST DE BANII NECESARI " ? - Si daca nu face rost, cine pierde?

Va multumesc,
Cornel
s-a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila a instantei de RECURS.
Care este perioada de timp dupa care pot solicita transformarea hotararii in una DEFINITIVA si cat trebuie sa astept dupa aceea pt a cere EXECUTOR JUDECATORESC ?
Pot cere aceste lucruri fara consultarea partii adverse daca aceasta nu respecta hotararea?
Discuție Succesiune
Avem un proces de succesiune dupa decesul parintilor, care a trecut prin faza de fond si apel, ajungand acum la RECURS. Nu am inceput inca RECURSUL.
In aceasta faza, avem dovada existentei unui alt frate bun al nostru, ramas la tata dupa divortul mamei, si despre care nu mai stiam nimic de cca. 55 ani el fiind de 30 de ani internat intr-un azil de boli mintale.
L-am vizitat toti si practic nu se poate comunica cu el pe nici o tema, avand mintea ratacita complet.

Ce se intampla daca unul dintre fratii implicati in proces vrea totusi sa-l introduca, in aceasta faza a procesului, pe lista mostenitorilor, iar altii nu?
RECURSUL se desfasoara mai departe cu mostenitorii din dosar sau se anuleaza tot procesul si trebuie reluat de la capat ?


Discuție imprumut
In iunie 2005 am imprumutat pe cineva cu suma de 13 milioane lei vechi, acesta semnandu-mi o hartie ca mi-i va inapoia pana in august 2006.
Respectivul a plecat in Italia si s-a intors anul acesta dar nu vrea sa-mi plateasca datoria.
As dori sa-l dau in judecata pentru recuperarea banilor, dar nu stiu daca dupa atata timp nu s-a prescris aceasta datorie.
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema

Va multumesc
Discuție Recurs sau apel
Pe 2 mai a.c. am primit citatie (ca intimat) pt. recurs intr-un proces de mostenire.
La acea infatisare s-a constatat ca valoarea mostenirii fiind peste 1 miliard, recurenta-parata a sarit peste apel si i s-a dat un " termen pentur comunicarea întâmpinării recurentei -pârâte " si revenirea la APEL. Tot atunci instanta a stabilit un termen in iunie a.c.
Avand in vedere ca (partea adversa) a recurs la toate mijloacele pt amanarea finalizarii, ma gandesc la faptul ca si acum este un truc.
Se contesta VALOAREA EXPRTIZATA A APARTAMENTULUI, pe motivul ca expertiza s-a efectuat
in IAN. 2008, iar acum preturile apartamentelor AU SCAZUT.
Va rog sa-mi spuneti :

1. daca poate sta in picioare o asemenea contestatie ?

2. cat poate dura un apel ?

Va multumesc,
Cornel
Daca Instanta s-a pronuntat intr-un proces de mostenire, si niciuna dintre parti nu solicita recurs in termenul de 15 zile,
Exista vreun termen minim de la luarea la cunostinta, dupa care se poate solicita o Hotarare Definitiva si Irevocabila? Care este acel termen limita?

Va multumesc,
Cornel
Cheltuielile facute pentru si in timpul unui recurs la un proces de mostenire se suporta si de catre partea care nu a declarat recurs ?

Multumesc,
Cornel
Desi as avea motive, din motive ce tin de timp, eu nu vreau sa fac recurs la o hotarare de succesiune data de prima instanta.
Nu stiu insa daca partea adversa va solicita sau nu recurs

Intrebare:
In caz ca dupa cele 15 zile sunt anuntat ca s-a facut recurs de catre partea adversa, eu mai am dreptul sa solicit ceea ce as fi solicitat daca as fi cerut eu recursul ?

Va multumesc,
Cornel
Discuție Succesiune
Am o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sora mea trebuie sa-mi dea 1/2 din valoarea apartamentului parintilor nostri decedati((cca. 700 mil. lei vechi). Instanta a decis ca ei sa-i revina apartamentul(unde ea si sotul ei locuiau impreuna cu mama inainte de decesul acesteia), iar mie sa-mi dea suma de mai sus.
Dansa refuza sa-mi dea partea, pe motiv ca pretul expertizat e mai mare decat pretul actual de piata. Ceea ce poate fi adevarat deoarece procesul a durat 2 ani, dar din cauza ei. Eu locuiesc la cca 300 km de localitatea respectiva.
Ce ma sfatuiti sa fac?,
cat ar mai putea dura pana sa-mi primesc banii?,
cine suporta cheltuirlile? si
daca e posibil sa-mi spuneti aproximativ valoarea acestor costuri

Va multumesc,
Cu stima si consideratie,
Cornel