avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters8078

Activitate ContSters8078

micaelamicaela a scris:

pneagu a scris:

Nu mai faceti scenarii. Urmati sfatul primit de la eu.ro.lex.

cu scuzele de rigoare....chiar credeti ca sunt copil? cum sa ma bat eu care nu am bani de paine maine cu unii ce fac parte din Top 300???





Cu scuzele de rigoare chiar cred ca sunteti copil. E adevarat ca pe aceste forumuri sunt oameni care chiar au nevoie de ajutor datorita unui rau provocat de o terta persoana. Achiesez la indrumarile colegilor mei, dar in plus va spun ca sansele dvoastra sunt sub zero. Sunteti titulara de drepturi si obligatii, cum puteti sa spuneti "v-a obligat sa semnati"? E bine sa sariti peste obstacolele concepute de altii, nu sa va concepeti propiile obstacole.
Răspuns la discuția preaviz
Ptr aprobarea CO ar trebui sa corespunda programarea(daca aveti programare in perioada asta), si acordul angajatorului.
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara
Conform art. 267 alin.(4) din Codul Muncii, in cursul cercetarii disciplinare salariatul are "dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este".
Referitor la acest drept al salariatului cred ca nu este de datoria angajatorului sa sugereze salariatului, prin convocare, acest lucru.
Personal consider ca nu este o obligativitate ca in cuprinsul convocarii sa cuprindem acest lucru. Angajatorul va fi in schimb obligat sa primeasca si reprezentantul sindical al salariatului, atunci cand salariatul va solicita pe parcursul cercetarii.
Răspuns la discuția ce varianta ar mai fi??
petre32 a scris:

Nu msi exista nici o instanta superioara in Romania..????...cum asa....s a ajuns ca angajatul sa plateasca, sa cheltuiasca pentru a merge la munca...si angajatorul sa ii rada in nas??...


Faptul ca dumneavoastra nu v-ati negociat cim-ul in mod avantajos, nu se poate imputa instantelor de judecata.
Daca nu si-a respectat obligatia de plata pentru clauza, atunci puteti sa va angajati la concurenta. Ideal ar fi fost sa redati formularea clauzei din cim.
20+30? Eu cred ca pot fi indeplinite si cumulativ, nu neaparat consecutiv.
Răspuns la discuția ce sa fac ?
Mergand pe cutuma deja creata la nivel de tara, societatea probabil nu are CCM, sau daca are, clauzele de gen "salarii compensatorii" sunt inexistente. In aceasta situatie, va raportati si dumneavoastra la CCMN, si veti solicita un salariu compensator.
Răspuns la discuția lipsa in gestiune
Pai.........nu vad cum sa va atraga raspunderea.
Răspuns la discuția garantia de gestiune
Oricarei functii care presupune lucrul cu cash, i se poate retine(strict in baza unui ctr) garantie.
Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara
Puteti face si un pv de refuz, dar oricu faptul ca in a 5a zi pleaca din societate se incadreaza in textul de lege.