avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Sorin Grecu

Activitate Avocat Sorin Grecu

Temeiul juridic este contractul de comodat sau/si art. 1569 vechiul Cod Civil, art. 2151 noul Cod Civil. Daca prin contract, comodatarul este obligat la aceste cheltuieli, atunci este Ok. Taxa de timbru se calculeaza la valoare, in functie de suma solicitata. Pentru un calcul exact, trebuie sa precizati suma.
Răspuns la discuția FALIMENT SAU INSOLVENTA ? AJUTOR
Strategia pe care o adoptati in dezvoltarea business-ului dvs. depinde doar de dvs. Oricum, si reorganizarea este o solutie: nu mai platiti penalitati, reesalonati datoriile etc., bineinteles daca va fi aprobat un plan de reorganizare.

Dar, fata de precizarile dvs. cred ca singurul sfat ar fi acela sa nu confundati patrimoniile societatii cu cel al dvs. Daca ati vandut din bunurile dvs. pentru mentinerea societatii, inseamna ca ati imprumutat societatea (este necesar un contract de imprumut) si puteti sa va inscrieti si creanta dvs. in tabel.

Creditorii vor putea urmari patrimoniul dvs. propriu doar in conditiile limitativ prevazute de art. 138 din Legea 85/2006.
Răspuns la discuția recurs nefondat
O cale de atac mai exista: contestatie la executare. Si se poate cere si suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare. Contestatia la executare este si ea cu recurs, la fel si suspendarea.

Insa, avand in vedere ca titlul executoriu este emis de o instanta judecatoreasca, nu pot fi invocate aparari de fond, sansele de castig ale debitorului fiind destul de reduse (acesta poate invoca doar aspecte de nelegalitate sau de stingere a datoriei).
Răspuns la discuția intampinare
Depuneti intampinare pentru acuzatiile aduse si cerere reconventionala pentru pretentii, altfel pretentiile nu vor fi analizate. Intampinarea e bine sa o depuneti inainte de termenul de judecata prin registratura, posta, fax sau e-mail in atatea exemplare cate parti sunt in dosar plus un exemplar pentru instanta, pentru ca poate fi invocata o decadere, si ca justitiabil e cam greu de combatut (sa o califici ca si concluzii scrise etc.)
Sanse sunt daca aveti un martor (daca mai era cineva in masina). Oricum, e bine sa consultati un avocat pentru ca se pot ivi si aspecte ce tin de nelegalitatea propcesului-verbal.

Puteti sa vedeti si sa fotocopiati orice document din dosarul de instanta, in calitate de parte. Prin urmare, va duceti la arhiva judecatoriei unde ati depus plangerea si cereti acest lucru.
Problema cred ca este destul de simpla. Dosarul 1 este suspendat pana se solutioneaza dosarul 2. Dosarul 2 este si el suspendat pentru culpa unei parti (probabil nu a depus un document).

Soarta dosarul 2 ar putea fi: 1. se repune pe rol si se judeca in continuare sau 2. se perima. Indiferent vom avea intr-un final o hotarare definitiva si irevocabila.

Dupa ce dosarul 2 va fi solutionat irevocabil, in sensul admite, respinge sau constata perimarea, se va relua dosarul 1.
Răspuns la discuția cauza retrimisa spre rejudecare
Instanta poate sa trimita inapoi cauza pentru rejudecare o singura data, indiferent daca motivele hotararii sunt altele.

Faceti o contestatie in anulare.
Răspuns la discuția Recuperare bani firma insolventa
Dupa 2 rate neplatite, societatea de leasing are dreptul sa rezilieze contractul, daca nu se prevede alt termen in contract. Deci mai aveti o problema, pentru ca daca se va rezilia contractul, ramaneti si fara autoturism. Si cum aveti penalitati de la firma de leasing daca dvs. ati subinchiriat, nu aveti nicio relatie cu firma de leasing? Si daca ati subinchiriat, dvs. ati platit chiria lunara si nu rata de leasing. Firma in insolventa avea obligatia si fata de dvs. de a-si indeplini obligatia fata de firma de leasing? Veniti cu mai multe detalii.

Depinde daca angajatorul are intentia de a se reorganiza. Daca este admis un plan de reorganizare, puteti sa fiti in continuare salariat in aceleasi conditii sau sa fiti concediat. Deci, nu prea se schimba nimic in ceea ce va priveste (si inainte putea sa va dea afara, numai ca mai greu). Textul de lege citat mai sus din Codul muncii (art. 56 alin. 1) va fi aplicabil in momentul in care angajatorul va intra in faliment (este diferenta intre insolventa si faliment), intrucat dizolvarea se dispune la deschiderea procedurii falimentului.
Răspuns la discuția inlocuire pe motive temeinice
Am mai vazut situatii. Cam asta e practica.