Puteti formula plangere penala pentru distrugere, in cadrul careia putand solicita despagubirile aferente. Dupa cum, puteti notifica pe cel care se face vinovat de aceasta situatie, spre stiinta asocietiei de proprietari, Prin notificare, ii dati un termen in care sa remedieze situatia, in caz contrar il actionati in instanta.
In cadrul procesului se va efectua o expertiza de constatare si de evaluare a pagubelor.
Pai, ia sa vedem. Aveti un antecontract de vanzare-cumparare, iar contractul propriu zis de vanzare cumparare nu a fost incheiat, desi trebuia finalizat inca in urma cu un an de zile. Sunteti in posesia locuintei, actualmente, iar locuinta pare a avea vicii ascunse. Corect?
In cazul acesta, pentru a preintampina probleme in viitor, dar si pentru a atinge scopl pentru care ati incheiat promisiunea de vanzare-cumparare, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este acela de a notifica dezvoltatorul atat in ce priveste incheierea contractului de vanzare-cumparare, cat si in ceea ce priveste remedierea viciilor. Notificarea trebuie facuta, fie prin avocat, fie prin notarul la care ati incheiat antecontractul.
Apoi, in functie de raspunsul primit sau lipsa raspunsului, il veti putea actiona in instanta, solicitand acesteia obligarea lui la ceea s-a obligat prin antecontract ori restituirea sumei platita de dvs cu titlu de avans,
Incheiati un contract de intretinere prin care va obligati sa efectuati in folosul tatalui prestatii necesare intretinerii si ingrijirii pe toata durata vietii, iar tatal dvs va transmite dreptul de proprietate asupra bunului in schimbul intreinerii. Prin contract puteti arata ca tatal are drept de posesie pana la sfarsitul vietii. In felul acesta, este "pus la adapost" tatal dvs, aveti bunul, iar fratele nu poate ataca actul, iar daca il ataca nu are sorti de izbanda.
Un contract de vanzare-cumparare, prin care aratati pretul, modalitatea de plata si faptul ca transferul dreptului de proprietate va avea loc la data efectuarii ultimei plati. De asemenea, puteti arata faptul ca intrarea in posesia imobilului de catre cumparator are loc la data incheierii actului de vanzare-cumparare,contractul nefiind altceva decat vointa ambelor parti.
Raspunzand pe scurt intrebarilor dvs:
1. In mod corect, legea aplicabila spetei dvs este codul familiei, cod ce a fost abrogat odata cu intrarea in vigoare a noului cod civil.
2. Legea instituie o prezumtie relativa de dobndire a bunurilor din timpului casatoriei in cote egale de 50%. Fiind relativa, aceasta prezumtie poate fi rasturnata in instanta cu argumente si probe care sa le susina. Motivele de nelegalitate pe care le puteti folosi in calea de atac nu va pot fi relevate pe un simplu site, printr-un simplu raspuns, cu atat mai mult cu cat nu se cunosc considerentele instantei, pe de o parte, iar pe de alta parte, calea de atac trebuie sa imbrace o anumita forma. De aceea, asa cum v-a fost sugerat, este indicat sa contactati un avocat din tara unde se desfasoara procesul care sa colaboreze cu un avocat din Romania.
Trebuie sa incheiati actul de vanzare-cumparare la notarul public, iar in cazul in care vanzatorul refuza, inaintati actiune in instanta pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Contractul incheiat constituie proba privind intelegerea intre parti si plata pretului. Aceasta proba mai poate fi completata si cu alte inscrisuri, de pilda o adeverinta de la primarie, certificat fiscal, etc. De asemenea, puteti proba cu martori ca ati intrat in posesia bunului, etc
Tatal dvs ar trebui sa divorteze de sotia lui pentru a elimina orice neajuns ivit daca acesta ar deceda inaintea sotiei.
In situatia in care nu vrea sa divorteze, exista o a doua posibilitate, aceea de a incheia un act prin care renunta la jumatatea ce-i revine din apartamentul pe care l-a achizitionat impreuna cu mama dvs.
Daca sunteti in termen, puteti da o declaratie de renuntare la mostenire, dar aceasta inseamna ca nu puteti culege nici bunurile ramase de pe urma defunctului (daca exista acele bunuri),
De aceea, dvs trebuie sa puneti in balanta activul si pasivul defunctului, apoi sa decideti in consecinta.
Un aspect important pe care trebuie sa-l retineti, este acela ca, potrivit dispoziiilor art. 686 cod de procedură civilă intitulat "interzicerea executării silite" dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce ea a fost pornita, ea nu poate fi continuată cât moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire.
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari. Drept urmare, nu aveti ce sa discutati cu acestia si nici sa le propuneti vreo suma de bani pentru ca dvs sa ramaneti cu bunurile.
De aceea, avand testamentul, mergeti cu acesta la un notar public, iar acesta va sti ce trebuie facut.
Cat priveste parintii unchiului, bunicii dvs., acestia au calitatea de mostenitori rezervatari, dar pentru aceasta ar trebui sa atace testamentul.