avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters88691

Activitate ContSters88691

art. 12 alin. 2 din legea nr. 514/2003 Conditiile efectuarii stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea si celelalte conditii din perioada stagiului sunt cele prevazute in legea pentru exercitarea profesiei de avocat si statutul profesional al acesteia, care se aplica in mod corespunzator.
Răspuns la discuția Leasing
nu, dvs sunteţi utilizatorul iar proprietarul maşinii este firma de leasing. Veţi deveni proprietarul maşinii odată cu plata ultimei rate si a transferului de proprietate de la firma de leasing către dvs. abia atunci veţi putea pierde maşina în urma unei executări silite.
pe ce motiv refuza sa dea acordul de plata?
Răspuns la discuția REFUZ LUCRU
s-au prezentat la locul de munca? mie imi suna a greva din ce spuneti dvs.
Răspuns la discuția indemnizatie copil
adik sa intelegeti ca beneficiati de indemnizatie de cresterea copilului la cerere daca ati indeplinit stagiul de cotizare, 12 luni inainte de nasterea copilului.
nu v-ati respectat atributiile intrucat cu certitudine in fisa postului dvs nu scrie ca trebuie sa semnati in locul altor colegi. actul aditional se face din timp util astfel incat acesta sa se poata intoarce la angajator semnat de angajat si sa poata fi inregistrat in termen; acestea erau atributiile dvs pe care se pare ca nu le-ati respectat; care sunt consecintele? fals material in acte oficiale si consecintele pt aceste gen de bine le veti suporta dvs singura.
contractul de credit constituie titlu executoriu si el poate fi executat prin solicitarea acestui lucru unui executor judecatoresc. singurul dosar care poate fi gasit la instanta este acela de incuviintare a executarii silite si nimic altceva. cu certitudine citind contractul veti afla raspunsul la celelalte intrebati ale dvs. posibil ca banca sa fi facut denersuri in a va gasi sau poate ca nu ,,,,,,,, cine stie?
Răspuns la discuția poprire salariu a uni angajat
conform art. 459 c.pr.civ. în cazul in care sunt infiinţate mai multe popriri şi sumele cuvenite creditorilor depăşesc suma urmaribilă din veniturile debitorului, terţul poprit, în termenul prev. la art. 458 alin. 1 va reţine şi va consemna suma urmaribilă şi va depune dovada consemnării la executorul judecatoresc. distribuirea se va face conform dispoziţiilor art. 562-571 c.pr.civ.
este f adevarat, rolul consilierului juridic in materie de achizitii publice, conform legislatiei in vigoare este redus doar la a aviza o nota justificativa, f importanta de altfel in procesul de achizitie publica. prin analogie insa cu dreptul comun, cat timp juristul e membru fara drept de vot, adik nu ia o decizie, respectiv poate fi secretar al comisiei, acesta nu este afectat. cat despre contract acesta il vizeaza de legalitate, pentru modul in care a fost luata decizia privind ofertantul castigator este direct raspunzatoare comisia si fiecare membru in parte.
nu este necesara acea adeverinta. ITM nu are treaba cu faptul ca sunteti sau nu consilier juridic definitiv sau stagiar ci verifica indeplinirea conditiilor de studii pentru a putea exercita aceasta functie. Ulterior, in functie de vechimea dvs. ca si consilier juridic, va trebui sau nu sa indepliniti stagiatura de 2 ani, dupa care va veti da definitivatul. Eventual, judecatorul va putea verifica statutul dvs. in tabloul consilierilor juridici aflat la judecatorie in car eveti fi mentionat ca si stagiar sau definitiv, functie de care veti avea dreptul sa pledati in fata anumitor instante sau in fata tuturor. Bine ati venit printre noi =D>.