avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate Angela Silasi

Activitate Angela Silasi

de achitat se achita la trezorerie. contul si suma trebuie să vă fie comunicate. asteptati atunci hotararea.

asa este.....dar dupa cum au evoluat lucrurile imi este teama ca nu vor da cu suspendare.....va multumesc oricum!

in condițiile in care la loviri si alte violente se poate acorda si amenda, nu se poate acorda pedeapsa cu executare. deci o sa primeasca suspendare.
Răspuns la discuția respingere recurs ca tardiv?!?!!!
inseamna ca acel recurs a fost depus dupa trecerea termenului de 15 zile.
Răspuns la discuția Accident auto soldat cu deces
uciderea din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani conform art. 178 Cod Penal. se poate obtine si suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
parintii victimei se pot constitui parti civile in proces iar daunele pe care le vor cere depinde cat de probate vor fi.
Răspuns la discuția stergere cazier pentru permis
laviv79 a scris:

Persoana in cauza nu a mai avut permis (cea de-a doua infr. este conducere fara permis), abia dupa 4 ani de la data ramanerii definitive a pedepsei a fost sa-si ia cazierul in care apareau cele 2 fapte penale. Imi puteti spune in detaliu (avand in vedere ca nu am pregatire juridica) ce anume sa faca (el sau un avocat) pentru constatarea reabilitarii si in cat timp de la aceasta poate sa solicite un nou cazier curat?
Si, totusi, de ce apare in cazier si prima infractiune, desi s-a facut reabiliarea inainte de judecarea celei de-a doua?
Multumesc.

in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, dupa trecerea timpului stabilit de instanta (adica perioada de 4 luni de care ziceati la care se adauga cei 2 ani reprezentand termen de incercare) are loc reabilitarea de drept care se face din oficiu de catre instanta. din pacate acest lucru nu se mai intampla (am avut astfel de cazuri) si trebuie sa introduceti dvs cererea de reabilitare de drept. ma gandesc ca acesta este motivul pentru care infractiunea mai este insa in cazier.
Răspuns la discuția Lipsa calitate procesuala activa
da oare de ce mai faceti recurs??
Răspuns la discuția Marirea Pensiei Alimentare
Kotick a scris:

Situatia nu este foarte placuta. Acum, eu sunt cetatean american cu domiciliul in SUA. Dupa divort fosta sotie a plecat in Romania cu cei 2 copii ai nostri (7 si 5 ani). Trimit prin banca, lunar, pensia alimentara de aproximativ 2.000 de euro. Acum, fosta sotie va deschide o procedura de judecata in Romania pentru dublarea sumei pe care o platesc. Eu imi iubesc foarte mult copii dar nu cred ca ceea ce se intampla este corect. Incerc sa imi refac si eu viata si in curand ma voi casatori. Nu voi putea intretine noua familie si la fiecare 2 ani sa mi se mareasca suma pentru pensia alimentara pentru copii. Mi s-a comunicat ca daca nu accept schimbarea - nu voi mai putea vedea copii. Am nevoie de un sfat. Nu pot accepta dublarea pensiei la infinit. Ce pot face? - Multumesc anticipat

una este ce o sa ceara in instanta fosta sotie..si una este sa si primeasca prin hotarare dreptul la acea suma. printre altele pt schimbarea sumei trebuie ca dvs sa beneficiati de alte drepturi banesti fata de care ati beneficiat anterior la stabilirea sumei de 2000 euro.
Răspuns la discuția pensie alimentara
faceti plangere ori la prim procurorul parchetului (daca s-a dat de un procuror) ori la procurorul ierarhic superior (daca s-a dat de prim procuror NUP). aveti 20 de zile la dispozitie.
Răspuns la discuția pensia de intretinere
actiune pentru reincredintare minor..poate intre timp s-au schimbat si temeiurile care au dus la hotararea ca tatal sa aiba incredintarea minorului.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Sinziana_brj a scris:

@fkt
eu dau in cluj, la urechile/ochii mele/mei nu a ajuns inca nici o informatie cu privire la orice alt detaliu de examninare: metoda, locatie, orar, dar dupa zvonurile de prin tara vor fi 5 zile de examinare asa ca...trebuie cautat cazare...

cu siguranta la cj se va tine tot la dimitrie cantemir (langa gara). am inteles ca e deja stabilit ca o sa fie 5 zile/ziua si materia. cat despre ora va incepe pe la ora 9. (o sa scrie pe site sa fiti acolo la 8 si asta numai ca sa stati o ora pe coridor aiurea) acestea nu sunt date oficiale..insa asa s-a procedat in anii anteriori.
sa aveti multa bafta si mult noroc si putere pe ultima suta de metri.