avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu hofman

Activitate ovidiu hofman

Buna ziua!
Am gasit un loc de munca, am semnat contract si am lucrat doar 3 zile pt ca in urma unor nemultumiri si nereguli constatate am hotarat sa plec fara sa anunt(deoarece ma gandeam ca in caz de demisie mai trebuie sa stau 20 de zile)
In acest interval de 3 zile nu mi s-a dat o copie a contractului pe motiv ca firma are sediul principal in Bucuresti si au fost trimise la semnat.
La ce concecinte ma pot astepta?..desfacerea contractului de munca pt neprezentare la servici fara motiv intemeiat...si altele?
Cum sa procedez avand in vedere ca trebuie sa duc si o copie a contractului la somaj deoarece eu eram in somaj cand mi-am gasit jobul si nu stiu sigur daca au fost semnate contractele?
Va multumesc pt raspuns!
Discuție succesiune
avem in vanzare un apartament .suntem 2 frati si mama. tata a decedat cat dureaza realizarea succesiunii si unde se face?
as vrea sa stiu daca dupa perioada in care esti in somaj (in cazul meu 9 luni) se mai acorda ceea ce inainte se numea ,,ajutor de somaj''-o suma mai mica decat cea primita si pe o perioada limitata
Discuție somaj
somajul se calculeaza si in functie de salarul avut sau doar in functie de anii lucrati?

cate cursuri de recalificare pot face prin ajofm in perioada somajului?

la calculul perioadei in care ai dreptul la somaj(6,9 luni)nu se pun concediile de orice fel ar fi ele?pt ca eu am carte de munca din 97 si conform celor spuse de un moderator am dreptul la 1 an somaj si eu am primit doar9 luni
Discuție drept la somaj
am dreptul la somaj daca sunt trecuta ca asociata la o societate care are activitatea suspendata?societatea nu are nici un fel de activitate, e pe zero
nu mi se accepta o intrebare pe forum. am gresit eu cu ceva? scriu si mi se spune sa astept dar nimic
eu si sotul am ajuns la concluzia ca nu ne mai intelegem si vrem sa ne despartim pe cale amiabila.doar ca la mijloc sunt copii minori.nu vrem sa umblam prin tribunale si ne-am gandit sa mergem la avocat sau notar si sa facem o hartie in care sa scrie ca el renunta la custodia copiilor iar eu nu-i voi cere niciodata pensie alimentara.asta fara neaparat sa divortam.este legala o asemenea intelegere? se poate face?
va multumesc anticipat pt raspuns!
Discuție somaj
din septembrie voi termina cic pt copil
firma la care am lucrat se inchide ,deci ma vor da in somaj
spuneti-mi va rog care este suma pe care o voi lua lunar ?se calculeaza dupa salariul de la firma sau dupa suma luata la cic?
de asemenea ma intereseaza daca pot refuza (si cum)daca ma trimit de la somaj la un loc de munca ce nu ma avantajeaza, avand in vedere ca am 3 copii dintre care 2 sunt foarte mici
va multumesc anticipat!
Discuție castig de cauza
lucrez la o societate din anul 2006.nu mi s-au platit sambetele si duminicile nici sarbatorile legale lucrate.eu am dovezi(acte)prin care sa dovedesc ca am lucrat atunci.daca dau in judecata am castig de cauza?
Răspuns la discuția recalculare cic
poate ma lamureste cineva ca am in fata adeverinta de la serviciu si nu bate cu nici un calcul de aici:
oct 2007-aprilie 2008=600 lei
mai (1-22) cic=?
mai (23-31)=416 lei
iunie=1106
iulie=1118
august(1-3)=60 lei
august(4-31)=659 lei(prenatal)
septembrie=731 lei

daca ma poate lamuri cineva cat e cic pt 22 zile si de ce nu sunt aceleasi calcule ca la distinsele doamne de mai sus?
va multumesc