avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate POP ILDIKO

Activitate POP ILDIKO

Răspuns la discuția Stramutarea procesului de divort
Da puteti formula contestatie la executare, dar trebuie facuta in termen de 15 zile de la orice act de executare. Referitor la domiciliu, dvs. aveti deja un domiciliu in Romania si doar resedinta in Italia, sunt doua lucruri, cumva, diferite. Va recomand, sa consultati un avocat aici in Romania, trebuie vazute si actele si studiat dosarul de divort, si dupa aceea avocatul va va sfatui ce-i de facut exact.
Răspuns la discuția Audiere minor
Daca instanta a incuvintat atunci da.
Puteti incheia un contract de intretinere conform art.2254 din Noul Cod Civil. Nu trebuie achitata nici o suma de bani pentru ca pretul imobilului se va plati prin intretinere ceea ce inseamna ca trebuie sa asigurati intretinutului hrana, imbracaminte, incaltaminte, menaj, folosinta locuintei, cheltuieli necesare in caz de boala, cheltuieli de inmormantare.
Răspuns la discuția Stramutarea procesului de divort
Nu puteti cere stramutarea acestui proces in Italia.
Răspuns la discuția vanzare cumparare
Daca in cartea funciara cele trei corpuri au acelasi numar cadastral atunci, anterior vanzarii, dvs. trebuie sa faceti dezmembrarea corpurilor si numai dupa aceea puteti vinde. Taxele pentru dezmembrare dvs. trebuie sa le achitati. Daca au numere cadastrale distincte atunci puteti vinde fara dezmembrare. Toate taxele vanzarii le suporta cumparatorul. Mergeti cu extrasul de carte funciara la un notar si va va spune exact ce trebuie sa faceti pentru a putea vinde in functie de cum sunt cele trei corpuri intabulate in cartea funciara si va calcula si taxele.
Răspuns la discuția Repus pe rol in vederea perimari
Inseamna ca procesul, la un moment dat, s-a suspendat, nefiind repus pe rol, dupa 1 an se perima, adica dosarul se "claseaza" (mai pe intelesul dvs.).
Daca in hotarare scrie ca este obligat sa va acorde si celelalte drepturi de care ati fi putut beneficia atunci trebuie sa va plateasca si aceste drepturi, respectiv al 13 salariu si prime. Beneficiati numai de primele care s-au acordat tuturor salariatilor, nu de cele care s-au acordat individual pentru merite personale ale anagajatilor.
Este obligat sa va plateasca pensie de intretinere de la data introducerii actiunii de stabilire a paternitatii, dar numai dupa ce se va pronunta o hotarare in acest sens. Daca nu aveti inca o hotarare nu este obligat inca sa plateasca.
Va avea dreptul de vizitare a minorului numai in modalitatea stabilita de instanta, asta indiferent daca a achitat sau nu pensia de intretinere la care a fost obligat.
Daca nu achita pensia de intretinere la care a fost obligat dvs. aveti posibilitatea sa faceti plangere la politie pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Toate astea se vor putea face dupa ce veti avea hotararea de stabilire a paternitatii, obligarea lui la pensie de intretinere si stabilirea programului de vizitare.
Răspuns la discuția Registrul Cadastral
Nu puteti face nimic pentru ca sunt publice. Daca nu le ia topograful de la primarie le poate lua de la Oficiul de Cadastru si PUBLICITATE Imobiliara, indiferent de tipul de proprietate, publica sau privata.
Da puteti declara recurs, dar memoriul cu motivele de recurs trebuie sa-l depuneti in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.