-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.
Dupa cum a scris colegul meu mai sus, fiind o intrerupere temporara a activitatii, se presupune ca dumneavoastra stati binisor acasa, si asteptati ca angajatorul sa dispuna reinceperea activitatii. Deci nu este legal ce se intampla acolo. De ce nu faceti o sesizare la ITM? Sindicat nu aveti?
Dupa cum ziceam mai sus, era de asteptat ca unii angajatori sa profite astfel de beneficiile pe care le au dupa ord 28 !! Ca romanu' e foarte inventiv in exploatarea legii si de regula este ca urmare a faptului ca angajatii romani , mai ales cei aflati in dificultate, nu au indrazneala necesara sa se opuna.
De ce nu indraznim? Tocmai pentru ca suntem in dificultate si atunci angajatorul poate face foarte usor presiuni asupra noastra.
Si ma intreb, daca ma pun in situatia acestui om din Hunedoara, eu as face ceva? Probabil ca nu, desi eu imi cunosc foarte bine drepturile si stiu sa le cer, as ceda acestor presiuni pentru ca nu as avea decat de pierdut, o stiu prea bine.
:(
Da, grace_r, ai dreptate. De asta intrebam si eu de sindicat. Daca am fi mai uniti si am cere "drepturile in cor", cu tam-tam, ce ar mai face angajatorul? Insa asa... mioritici cum suntem... inghitim si suferim. Dar eu personal sper ca prin ceea ce facem noi aici, sa contribuim cumva la schimbarea mentalitatii angajatilor si de ce nu, a angajatorilor. Cu pasi mici, insa conteaza, nu crezi?