avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC

-Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda
temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb sa
intocmeasca? Si daca le acorda si altceva in afara de 75 % din ultimul salariu
pe perioada somajului tehnic.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 5 Decembrie 2011
parerea mea este ca da, isi poate da demisia, nu vad ce ar putea interzice aseata actiune. Consecintele nu se schimba, adica angajatorul poate sa-l aoblige sa ramana in preavizul legal cu taote ca ar trebui ca in aceasta perioada de preaviz sa-i ofere activitate de lucru, nu sa-l tina in 75%. nu e nicaieri aceasta reglementare, dar ea vine rezulta logic, pentru ca acesta este scopul preavizului, sa citivezi, nu sa fii cu activitatea intrerupta, nu? Cel mai firesc este ca angajatorul sa renunte la efectuarea preavizului sau sa-l limiteze la zilele necesare pentru ca persoana respectiva sa-si predea lucrarile.
Buna ziua,
Nu am vazut pe nimeni sa intrebe de declaratiile de la pensii, somaj, sanatate, concedii medicale . . . Acolo cum apar persoanele acestea? Daca nu apar in declaratii, cum vor dovedi ca au fost asigurate pe perioada respectiva. Si in caz contrar, daca respectam regulile din OUG 28/2009, si incercam sa ii includem in declaratie, aceasta va fi eronata. #-o
Poate nu m-am gandit eu la toate variantele . . .
Aceasta este o intrebare buna de pus institutiilor respective. Luand in considerare ca declaratiile lunii martie se pot depune pana pe 25 aprilie posibil ca sa apara modificari la programul de la CNPAS, somaj,....... chiar si la programele de salarii trebuiesc sa apara modificari.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
adelaida_07, utilizator
AlexiaS a scris:

Buna ziua,
Nu am vazut pe nimeni sa intrebe de declaratiile de la pensii, somaj, sanatate, concedii medicale . . . Acolo cum apar persoanele acestea? Daca nu apar in declaratii, cum vor dovedi ca au fost asigurate pe perioada respectiva. Si in caz contrar, daca respectam regulile din OUG 28/2009, si incercam sa ii includem in declaratie, aceasta va fi eronata. #-o
Poate nu m-am gandit eu la toate variantele . . .

La somaj trebuie sa apara pe ore suspendate (NOS). Am sunat ieri.
eu nu vad unde am putea inregistra suspendarea in Revisal?? Cred ca nici nu se inregistreaza ...
Ati observat ca angajatul ia mai mult la salariu daca este in 75%, decat daca ar lucra 8 ore pe zi - program normal??
Si scuteste si firma o groaza de bani pe impozite si contributii...........

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic B.E.C. ARION B.E.C. ARION -care este procedura de acordare a somajului tehnic si ce presupune aceasta in conditiile ordonantei 28/2009 (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii Raluca Pamfil Raluca Pamfil Buna ziua. Am o problema si as vrea sa o rezolv legal si bine pt. toata lumea. Firma noastra se confrunta cu probleme financiare si fiind si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)