avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pana la 2 ani si noile reglementari aduse de Legea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pana la 2 ani si noile reglementari aduse de Legea 118/2010

Din Legea 18/2010:

Art. 12. — Cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%.
Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:48, 18 Mai 2011
multumesc pentru raspuns. As mai avea citeva nelamuriri:
Daca CCC a incetat in 25.06.2010, (ziua in care copilul a implinit 2 ani) i se poate inchide contractul de munca la cerere la zi? (adica de exemplu cu data de 5 august 2010)? ce se intimpla cu perioada 25.06.2010-05.08.2010 ? ar trebui sa-si motiveze cumva faptul ca nu a solicitat redeschiderea contractului sau rezilierea pina acum?

multumesc
1. Daca face el cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) ii puteti inceta CIM si cu data de 25.06.2010. Dar vedeti ca CCC inceteaza in prima zi dupa ce copilul implineste 2 ani.
2. Daca veti proceda la concediere pentru absente nemotivate atunci acea periopada va fi pontata nemotivat si veti respecta procedura ceruta de Codul muncii, de desfacere disciplinara a CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
sa inteleg ca inca mai exista posibilitatea intre a alege pentru CCC intre 85% din salariu si ce da statul? si daca da se mai poate face acest lucru daca am intrat in somaj si pe urma dupa somaj in CCC?
1. Indiferent ce cuantum are indemnizatia pentru CCC tot statul o plateste, prin Agentia de Prestatii Sociale.
2. Dati-mi o adresa de e-mail si va trimit legislatia despre CCC si o sa aflati de acolo totul.
v-am trimis adresa mea de email.
va multumesc!
o zi placuta!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj cuchio cuchio daca urmeaza sa fiu somer si in perioada somajului o sa raman gravida ,. am dreptul la indemnizatie si cum se calculeaza aceasta ? multumesc (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada nedeterminata pentru a beneficia de ccc? corinutza* corinutza* Buna ziua,daca sant angajata cu carte de munca pe perioada determinata si raman insarcinata in aceasta perioada angajatorul este obligat sa nu ma dea afara si ... (vezi toată discuția)