Este adevarat ca o poate face formal sau poate “starui”…… clar ca ramane la aprecierea magistratului pana unde poate merge cu “staruinta”.
Da….este in interesul nostru aceasta staruinta…..dar sa privim si din punctul de vedere al magistratului….cate dosare vrea sa rezolve magistratul intr-o luna?30 sau70?
Si daca ne mai gandim ca majoritatea dosarelor sunt cu loviri sau furturi de "oua si rate din cotet"…..credeti ca magistratii o sa piarda ore intregi, termene si amanari cerute de avocati ca sa rezolve cazurile "catelusilor cu parul cret" cand pot fi ajutati?=D>
Nu ar fi mai corect ca informarea sa fie generala, nu doar pentru partile care sunt deja in litigiu?
Dar cine a spus ca nu se face?
Am fost cu pliante la Inspectoratul de Politie, la primarii, la alte institutii ale statului.
Impartim pliante, iar mediatorii din tara posteaza articole in presa si dau interviuri.
Informarea prin citatii face parte din protocolul semnat de mediatori si judecatorie.Chiar eu am participat la semnarea unui astfel de protocol.
Se practica in mai multe instante din tara acest mod de informare nu doar la Galati.....problema e ca doar cei de la Galati fac scandal!!!
Care alta procedura juridica se mai promoveaza (sau a fost promovata vreodata) prin “scrierea pe citatii”?
Nu cred ca asta e nemultumirea celor de la Galati.Aceasta
reclama cum o numesc ei.Adevarata nemultumire a lor este aceea ca se informeaza despre posibilitatea rezolvarii conflictului prin mediere.Asta e durerea lor!!!!!
Acum am si eu 3 intrebari:
1)Cand judecatorul spune:
Puteti sa va angajati un avocat sau va puteti reprezenta singur...nu e o reclama pentru avocati?Sau mai bine zis un mod de informare?
2)Daca medierea nu este un pericol pentru avocati....de ce fac scandal?
3)De ce se supara avocatii daca judecatorii ar spune ceva de genul:
Puteti sa va reprezentati singur, sa va alegeti un avocat sau sa va rezolvati conflictul prin mediere?