1. Judecatorul nu prea spune “puteti sa va aparati singur sau puteti sa angajati un avocat”! Judecatorul nici macar nu le spune ca isi pot angaja un avocat in baza OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar…
Judecatorul spune:
Doriti un termen pentru angajare aparator?
Si asta o spune de cate ori are ocazia!!!
Cat priveste ajutorul public judiciar...avocatul il trimite pe justitiabil sa depuna cererea de acordare....n-am spus niciodata ca-l trimite judecatorul!!!
2. Medierea nu poate fi un pericol pentru avocati… “Scandal” probabil ca fac in virtutea legii – mai ales ca avocatilor nu li se permite reclama… Eu, avocat Cutarica, n-am dreptul sa-mi public numele pe nicaieri pentru a-i anunta pe potentialii justitiabili ca le pot reprezenta interesele in materia cutare, in tzara si/sau strainatate. Ceea ce inseamna concurenta neloiala – daca ar fi sa fim sinceri…
Va inselati...Nici mediatorii nu fac asta...Iar daca vorbim de "ocolisuri"....cunosc peste 100 de site-uri ale avocatilor in care ei scriu....Eu avocat Cutarica, specializat in litigiile de familie, penale, comerciale.....blablabla....ofer consultanta in.....etc.
Cat despre “promovarea prin citatii” in conformitate cu art 171… Este promovat un drept fundamental al omului: dreptul la un proces echitabil – e un drept promovat prin constitutie si prin Conventia Europeana a Drepturilor omului.
Si e firesc sa fie asa – mai ales in procesele penale cand e in “joc” libertatea persoanei (un alt drept fundamental). E firesc ca si in cazurile unde sunt minori sa fie asa – cum s-ar putea apara singur un minor? Si – din pacate – sunt destui minori invinuiti, inculpati… Si e firesc sa fie numit un avocat din oficiu in cazurile in care e obligatorie asistenta juridica – pentru ca sunt in discutie drepturi fundamentale ale omului.
"Trimiterea" la avocat in unele cazuri tzine de tratatele / conventiile internationale la care RO este parte.
Art.176.alin.1.lit.e
In citatie se mentioneaza
cand este cazul....nu stiu cum se face dar de fiecare data este cazul.....am vazut astfel de citatii.
ca partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat
Unde scrie ca e obligatoriu?Justitiabilul este informat inainte despre posibilitatea de a-si angaja un avocat....dar el decide daca isi angajeaza un aparator sau nu.De ce este informat inainte?De ce nu este informat la primul termen?
Raspunsul tau va fi unul de genul....pentru a grabi procesul....
Daca facem o comparatie...
Justitiabilul are dreptul la mediere.....de ce sa nu fie informat inainte?De ce trebuie doar judecatorul sa-i aduca la cunostinta si citatia nu?
De ce litigiul sa nu fie rezolvat fara a ajunge in instanta?
Unde vreau sa ajung?Avocatii beneficiaza de reclama in citatii si tot ei fac scandal!!!