trope_doi a scris:
...............
Medierea nu poate fi considerata ca ar “apara” unele drepturi fundamentale. Prin mediere e posibil sa nu se mai ajunga in instanta, dar nu prin mediere se garanteaza apararea unor drepturi fundamentale ale omului.
Carta Natiunilor Unite zice prin cap VI Rezolvarea pasnica a diferendelor la art 33 cum ca "1. Părţile la orice diferend a cărui prelungire ar putea pune în primejdie menţinerea păcii şi securităţii internaţionale trebuie să caute să-l rezolve, înainte de toate, prin tratative, anchetă, mediaţie, conciliere, arbitraj, pe cale judiciară, recurgere la organizaţii sau acorduri regionale sau prin alte mijloace paşnice, la alegerea lor.
2. Consiliul de Securitate, cînd socoteşte necesar, invită părţile să-şi rezolve diferendul prin asemenea mijloace. "
Geneza dreptului international se bazeaza in primul rand pe respectarea independentei si suveranitatii fiecarui stat semnatar , adica pe respectarea acelor drepturi fundamentale ale statului. Omul este untitate parte a unei multimi care se numeste Stat si se bucura de drepturi fundamentale chiar daca acestea difera de cele ale unui stat. Daca medierea este recomandata in solutionarea unor diferende intre state de ce nu ar putea fi recomandata si intre persoane. Pornind de la prezumtia cum ca numai de catre tribunale se pot proteja drepturile omului am putea ajunge la concluzia ca este obligatoriu ca pentru a ne exercita orice drept este nevoie sa apelam la un tribunal , sa ne angajam un avocat si sa asteptam la coada ca se ne rezolvam problemele si maria sa tribunalul sa ne spuna ce avem de facut pe viitor. Interesant .... dar cu .:">..acel ... termen rezonabil cum ramane?:hm: