avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare de preaviz in concediu de crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare de preaviz in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani

sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani si am primit din partea angajatorului notificare de preaviz in care se spune ca incepind cu prima zi lucratoare am 20 de zile preaviz dupa care se incheie contactul de munca.
mentionez ca postul meu s-a desfiintat dar in cadrul unitatii mai sunt alte posturi similare.
este legal?
ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 8 August 2010
ctynn a scris:

doar in cazul prev. de art. 60 (2) c. mun. !
fiind in CCC c.i.m.-ul este suspendat de drept.

C.i.m. este suspendat din initiativa salariatului .. nu este suspendat de drept.
Sunt aplicabile prevederile art.60 alin.2 C.mun. in conditiile restructurarii activitatii.
freeelis a scris:

ctynn a scris:

doar in cazul prev. de art. 60 (2) c. mun. !
fiind in CCC c.i.m.-ul este suspendat de drept.

C.i.m. este suspendat din initiativa salariatului .. nu este suspendat de drept.
Sunt aplicabile prevederile art.60 alin.2 C.mun. in conditiile restructurarii activitatii.

potrivit art. 60 (2) doar in situatia reorganizarii judiciare si a falimentului
in acest sens si alin. 1 al aceluias art. la lit e) mai spune ceva B-)
Iar exceptia de la regula spune altceva ...
~ Conținut șters la cerere ~
Cernat Roxana Ana:
1. CCC pana la varsta de 2 ani nu este concediu medical.
2. Extrasele din acte normative, prezentate de dvs., sunt corecte dar niciunul din ele nu interzic emiterea preavizului de concediere in perioada CCC pana la 2 ani.
3. Corect ar fi asa cum spuneti dvs.(si am spus si eu, anterior) ca acest preaviz sa-i fie inmanat salariatei in prima zi de reluare a activitatii dupa CCC.

Alte discuții în legătură

Dreptul la preaviz meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com in perioada concediului de odihna de poate acorda preaviz pentru incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive care nu ... (vezi toată discuția)
Daca ? andrei dinu andrei dinu daca sunt in cm se poate emite preaviz de concediere? (vezi toată discuția)
Decizie de concediere sau preaviz? mamalui Stefan mamalui Stefan Sunt si eu in situatia in care odata reintoarsa din C.I.C,sa ma astept la concediere individuala,pe motivul desfiintarii postului.Am tot citit si pe forum si ... (vezi toată discuția)