avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Principiul majoritatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Principiul majoritatii

Sunt proprietarul unui apartament in Timisoara. La o sedinta a asociatiei de proprietari, la care eu n-am putut participa, s-a hotarat schimbarea tevilor de incalzire, apa calda, cu tevi de cupru. S-a mai hotart ca aceasta lucrare va costa 1200 de lei de apartament si se va plati intr-o singura transa odata cu achitarea cheltuielilor, peste 2 saptamani. Este legala aceasta procedura, tinand cont ca eu tocmai mi-am achizitionat biletele de concediu pentru inceputul lui septembrie, iar pentru mijlocul lui septembrie sunt programat la o interventie chirirgicala ( ligamente genunchi). O alta problema e ca eu in primavara am zugravit tot apartamentul si mi-e groaza sa ma gandesc ce o sa-mi faca odata cu schimbarea acelor tevi, care mai trec si prin pereti pe anumite portiuni.
Mentionez ca actualele tevi nu-mi provoaca nici o neplacere sau disconfort, fiind perfect functionale.
Legal vorbind, care sunt optiunile mele, presedintele blocului comunicandu-mi ca nu am de ales, in acest caz actionand "principiul majoritatii" si ca toti proprietarii implicati au fost deja de acord.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:43, 1 Septembrie 2010
Atacarea in instanta.... 3 ani de proces pentru niste tevi. Adica daca dupa 45 de zile nu ne ducem buluc la instanta inseamna ca toti suntem pe deplin multumiti si fericiti.=D>Da. Intr-o tara.. pardon, asociatie se aplica regulile democratice . Montati domnule tevile alea si nu mai puneti la indoiala hotararile comitetului .
Sincer eu m-as "autopropune "si as uza de dreptul meu de veto in comitet in privinta tevilor, sau nu exista un drept de veto conform legii? Si ce daca ? Parca dreptul de a te autopropune este stipulat undeva...
Se pare ca ati si inceput sa va distrati si sa puneti presiune;)
"Pentru ca legiuitorul a avut in vedere si posibilitatea unor abuzuri, a luarii unor hotarari nelegale, a prevazut in legea 230/2007 ca o hotarare a adunarii generale poate fi atacata in instanta in termen de 45 de zile de la adoptare."
Care e modalitatea prin care mi se comunica si mie, ca proprietar in cadrul asociatiei , ca a fost adoptata o anumita hotarare ? Doar verbal ? Nu e vreun act, vreo copie a hotararii, ca sa stiu si eu ce actionez in instanta ?
Puteti avea cunostinta de hotararile adunarii generale, simplu, daca participati la adunarea generala.
Apoi in timpul adunarii generale se intocmeste un proces verbal in care se consemneaza hotararile adoptate. Acest proces verbal se scrie intr-un registru si se semneaza de membrii comitetului executiv. Dv, ca proprietar membru al asociatiei, aveti acces oricand la acest regisrtu ca de altfel la orice document al asociatiei.
Proprietarii sunt apoi anuntati, instiintati de hotararile luate in adunarea generala prin afisarea acestor hotarari la avizierul scarii langa listele de plata. Ar trebui sa stea afisat acolo cele 45 de zile timp in care proprietarii ar putea contesta aceste hotarari.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Este clar deja pentru mine ca ceva nu e in regula in cazul meu si ca procedurile sunt grosolan incalcate. Dupa cum am scris si la inceputul topicului, la sedinta s-a "hotarat" inceperea acestor lucrari si achitarea celor 1200 de lei in 2 saptamani odata cu achitarea cheltuielilor de bloc. Nici macar acum nu s-a afisat vreo hotarare la avizierul blocului, asa ca voi astepta linistit afisarea acestei hotarari, dupa care voi mai astepta linistit 45 de zile in care nu voi plati (si nici nu voi fi obligat). Apoi, daca ma va actiona in instanta, voi astepta linistit termenul de judecata pe care il voi amana odata, de 2 ori, cu ajutorul avocatului, apoi va veni iarna si nu se va mai putea efectua lucrarea, iar la primavara voi fi foarte de acord cu schimbarea acestor tevi. Gresesc undeva ?
PS
La avizierul blocului s-a afisat doar un fel de lista de preturi cu materialele necesare. Nici urma de HOTARARE, care sa o pot eventual contesta.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
simovi, utilizator
As avea si eu o intrebare:
-scurgerea incepand din subsolul blocului si pana la canalizare (aflata la 2 m de bloc) din constructie nu are panta necesara (este dreapta).
De fiecare data se infunda, chemam masina de la Regia de Apa sa o desfunde, acestia te taxeaza (bineinteles). De cateva luni se strange si fond de reparatie de la asociatie.
Am inteles ca se poate face lucrarea de catre asociatie si aceasta va retine de la fiecare locatar.
cum procedez?

Alte discuții în legătură

Afisarea hotaririi adunarii generale ContSters241026 ContSters241026 Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiei de proprietari ContSters424661 ContSters424661 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc vechi de 10 etaje, doua scari si 88 apartamente, in aprilie anul trecut,printr-o sedinta de bloc cu 15 locatari (mai ... (vezi toată discuția)
Majoritatea decide? arsenik33 arsenik33 Asociatia de proprietari a hotarat sa supuna la vot schimbarea tevilor. Rezultatul a fost ca mai mult de jumatate dintre locatari doresc acest lucru. Toate ... (vezi toată discuția)