avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua,
Tocmai am fost concediata si am cateva intrebari,poate ma puteti ajuta :
- am fost disponibilizata cu art.65,lit.1,din motive ce nu tin de persoana angajatului,prin desfiintarea postului - mentionez ca la aceasta ora mai exista un angajat pe acelasi post.
- sunt o mama singura,divortata care are in intretinere un copil de 5 ani

Va rog sa-mi spuneti daca concedierea este legala.
Multumesc anticipat,
Cristina Vulpe
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:13, 24 August 2010
astept totusi o parere avizata...
cristinavulpe a scris:

...pe decizie nu trebuia trecut si modalitatea si perioada de contestatie?

1. Daca decizia de concediere nu contine termenul de contestatie si unde se face aceasta atunci ea este nula.
2. Ma mira ca ITM a inregistrat o astfel de decizie.
3. Daca este asa cum spuneti aveti sanse foarte mari sa castigati in instanta unde ar fi bine sa chemati si ITM pentru inregistrarea unui act nul de drept.
4. Raspunsurile la celelalte intrebari le veti capata tot in instanta care va cere angajatorului dovezi ale motivelor concedierii dvs.
tudorvaleriu a scris:

cristinavulpe a scris:

...pe decizie nu trebuia trecut si modalitatea si perioada de contestatie?

2. Ma mira ca ITM a inregistrat o astfel de decizie.
3. Daca este asa cum spuneti aveti sanse foarte mari sa castigati in instanta unde ar fi bine sa chemati si ITM pentru inregistrarea unui act nul de drept.


2. ITM-ul este doar o simpla registratura - nu se oboseste sa analizeze actele depuse spre inregistrare.
3. Ce calitate procesuala ar avea ITM-ul? Hotararea pronuntata nu-i este opozabila !!!!
a_fleancu:
1. Acea "simpla registratura" de la ITM este pastorita de un referent de specialitate sau un inspector de munca si nu cred ca poti sa-i bagi pe sub nas orice hartie si el sa o inregistreze.
2. Nu sunt jurist de profesie dar intr-o asemenea situatie, ca aceea de a inregistra un document incomplet sau chiar nul de drept, se cheama neglijenta in serviciu, in urma careia salariatul concediat a avut de suferit.
3. Dvs., ca jurist, intelegeti mai bine daca ati fi aparatorul salaritului in cauza.
1. Daca va fi chemat in instanta ITM-ul i se va opune exceptia calitatii procesuale pasive ... si risca sa piarda procesul.

2. Nu exista insa parghiile legale pentru refuzarea inregistrarii unui act ... cand se inregistreaza un act la ITM sunt analizate numai anumite elemente ale acelui act.

Alte discuții în legătură

Concediere art.65, instiintare vikipatru vikipatru Buna ziua! As vrea sa va intreb, mi-a fost comunicata instiintarea de concediere pe 01/10/2008, unii angajati de la RU spun ca este decizia de concediere. La ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de concediere Rih85 Rih85 Buna ziua. Ma numesc Adrian si as dori sa primesc anumite lamuriri cu privire la decizia de concediere care nu tine de salariat conform art 65 din codul ... (vezi toată discuția)
Termen invocare - motive nul abs dumitru2000 dumitru2000 - am trecut de prima zi de infatisare cf art. 134 cpc. 1. Mai este posibil sa invocam acum motive de nulitate abs a deciziei de concediere, motive care ... (vezi toată discuția)