avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
deci daca avem prejudiciu e dol si inselaciune? si daca exista un proces civil separat se va invoca inselaciunea (din p pen) pt a anula contractul sau dolul? Daca e dovedita inselaciunea contractul se anuleaza din oficiu in procesul penal sau urm. regulile de la civil si trebuie expres cerut?
sairi a scris:

Ajutati-ma ,va rog,cu niste pareri!Vreau sa-mi comand niste carti cu teste grila,dar nu prea stiu cat de bune sunt.N-as vrea sa arunc banii...Daca le are cineva,il rog sa-mi dea un sfat.Este vb despre urmatoarele carti: Teste grila pentru admiterea in magistratura - Editia a III-a, revazuta si adaugita Mihaela Ciobanu Drept penal - Teste grila pentru examenul de licenta, de admitere in magistratura si in avocatura, de definitivat Nicoleta Cristus Carmen Damian Teste grila pentru examenul de licenta si pentru admitere in magistratura, avocatura si alte profesii juridice Valerica Lazar Drept penal si procesual penal. Teste grila - 1000 de intrebari, 3000 de posibile raspunsuri Aurel Ciobanu,Petrut Ciobanu. Multumesc tare mult!Mi-ar fi de real folos ajutorul vostru

Nu stiu cat de bune sunt celelalte carti dar nu te sfatuiesc sa o iei pe cea a Mihaelei Ciobanu...e teorie pura...prea tehnica. Eu o am, dar m-am lasat de ea dupa ce am facut grilele la civilul de anul I. Am inteles ca cea a Nicoletei Cristus este destul de folositoare, mai ales ca este si formator la inm.
anahi85 a scris:

sairi a scris:

Ajutati-ma ,va rog,cu niste pareri!Vreau sa-mi comand niste carti cu teste grila,dar nu prea stiu cat de bune sunt.N-as vrea sa arunc banii...Daca le are cineva,il rog sa-mi dea un sfat.Este vb despre urmatoarele carti: Teste grila pentru admiterea in magistratura - Editia a III-a, revazuta si adaugita Mihaela Ciobanu Drept penal - Teste grila pentru examenul de licenta, de admitere in magistratura si in avocatura, de definitivat Nicoleta Cristus Carmen Damian Teste grila pentru examenul de licenta si pentru admitere in magistratura, avocatura si alte profesii juridice Valerica Lazar Drept penal si procesual penal. Teste grila - 1000 de intrebari, 3000 de posibile raspunsuri Aurel Ciobanu,Petrut Ciobanu. Multumesc tare mult!Mi-ar fi de real folos ajutorul vostru

Nu stiu cat de bune sunt celelalte carti dar nu te sfatuiesc sa o iei pe cea a Mihaelei Ciobanu...e teorie pura...prea tehnica. Eu o am, dar m-am lasat de ea dupa ce am facut grilele la civilul de anul I. Am inteles ca cea a Nicoletei Cristus este destul de folositoare, mai ales ca este si formator la inm.
Multumesc!!
Eu din contra te sfatuiesc sa o cumperi pe cea a lui Ciobanu, cand vei reusi sa raspunzi la 80 de intrebari din 100 sa sti ca garantat esti pregatit pt INM.
Eu o apreciez foarte mult.
fluturas66 a scris:

Am avut si eu o nelamurire la pag 48 in legatura cu urm. pen. daca se poate sa raspunda cineva...
As mai vrea sa stiu daca pt voi dol=inselaciune, si daca nu cum ne dam seama cand e vb de dol si cand acesta se transforma in inf de inselaciune. Sau exista in paralel si tot timpul cand putem anula un contract pt dol avem si inf de inselaciune?

In legatura cu inceperea urmaririi penale:
1. se dispune prin rezolutie cand nu s-a pus in miscare actiunea penala
2. se dispune prin ordonanta cand s-a pus in miscare actiunea penala sau in cazul art.10 lit.b1(in acest caz se dispune intotdeauna prin ordonanta)

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)