Inr-adevar,tot ce a lasat tata e bun comun cu mama, si impartindu-se la 4, deoareca suntem 3 surori,
imi revine o cota de 1/8 , respectiv.12% din toata mostenirea,deci foarte putin.
As mai avea o intrebare: in cazul in care pierd procesul pot fi obligata de catre instanta, la cererea surorii reclamante, sa suport eu toate cheltuielile de judecata?
Este deseori important cine a platit impozitul... daca erati dv. cea care il plateati? Era un act fara echivoc, mult mai bun decat ceea ce ati descris.
Cu privire la avocatii pe care i-ati consultat, daca acestia nu v-au convins, renuntati; este intotdeauna dezavantajos sa lucrezi cu un om in care nu ai incredere. Personal, mi se pare... aiurea, cel putin, sa minti un om ca are sanse, astfel ca niciodata nu-ti vei crea o clientele bazata pe incredere si mereu vei fi in cautarea de clienti noi.
Daca pana la prima infatisare recunoasteti drepturile reclamantilor, nu platiti cheltuieli de judecata. Ulterior insa, acestea pot fi cerute de partea adversa si incuviintate de instanta.
Ideile acelea de acceptare a mostenirii sunt scoase din disperare, nu tocmai proaste, dar nu cred sa tina; depinde si de martori etc, lucruri care sa se coroboreze cu acestea.
Da, toate taxele se platesc la inceputul procesului; nu va putem spune cat e, depinde si de ceea ce cereti in dosar (constatarea deschiderii succesiuniii, stabilirea cotelor, a mostenitorilor, cate 19 lei fiecare; daca mai vreti si iesire din indiviziune etc...). Unele instante nu taxeaza decat cu 19 lei, indiferent de cate capete de cerere; e gresit.
Oricum, se pare ca si mama e rreclamanta.
Pentru AVLIL:
Multumesc mult pt.raspuns.
Prima infatisare a fost pe data de 23 octombrie, nu s-au prezentat decat reclamantele iar noi paratele am depus cerere de amanare a procesului.
Urmatoarea infatisare e pe 20 noiembrie.Va rog spuneti-mi: inca nu am depus intampinare.Daca nu o mai depun, mai pot fi obligata la plata cheltuielilor de judecata? Aceste cheltuieli de judecata le includ si pe cele ale reclamantelor?
De asemenea, credeti ca nu va fi apreciat de instanta ca act de acceptare tacita faptul ca am locuit la casa
parintesca cateva luni?
Ati locuit in calitate de mostenitor sau de fiica? Aveti cum demonstra?
Amanare pentru ce? Primul termen este cel la care partile, legal citate si cu avocat prrezent daca aleg, pot pune concluzii. Daca ati cerut amanare pentru lipsa aparare nu a fost primul termen.
Aveti nevoie de o consultatie juridica dv., nu atat de un avocat in instanta. Aveti multe lucruri neclare care depind de amanunte.
Cheltuielile de judecata... nu inteleg cum ati vorbit cu un avocat si nici macar asta nu v-a clarificat... Cheltuielile sunt cele facute de fiecare parte in proces: expertize, taxe de timbru etc... Fiecare parte ajunge in total la o suma de x. Daca va castiga tot ceea ce a cerut are sanse ca instanta sa-i acorde cu titlu de cheltuieli toata acea suma x. Cei care au pierdut procesul vor plati cheltuielile celor care au castigat. Sunt si aici variante si posibilitati...