Doamna,
Personal, nu cred ca puteti demonstra, asta din doua motive:
1. Nu este adevarat, dv. insati ne-ati spus ca ati locuit in ambele calitati, deci nu este nimic cert, clar, neechivoc. Iar daca un lucru nu este adevarat, va sfatuiesc sa nu il inventati.
2. Acceptarea slaninii este o acceptare a slaninii, nu a intregii mosteniri; daca un autor lasa 3 case si locuiti doar in una, de restul nu va interesati, nu ati acceptat decat una. Deci; ati acceptat doar sunca. Mai mult, faptul ca nu ati luat porcul ce vi se cuvenea poate fi interpretat impotriva, ca un act care transmite ca nu ati dorit acea mostenire; asta din ceea ce stiu, desi in functie de detalii poate fi interpretat si contrar. Dar... dv. sunteti cea care nu vteti sa intrati in amanunte.
Apoi... sfatul meu este sa nu va implicati intr-un astfel de proces, mi se pare ca sunteti nehotarata, cred ca un astfel de proces v-ar crea un stres suplimentar major; e drept ca, si daca nu incercati sa obtineti dreptul pe care credeti ca-l aveti e posibil sa va apuce remuscarile.
Ne intrebati ce sa faceti, apoi ne intrebati cum sa demonstrati lucrul x sau y.
Justitia nu merge asa, fiecare face ce vrea, legal ori ba, ca las' ca demonstram noi apoi cumva.
Raspunsul la intrebari este in dv.: ati acceptat mostenirea? Vreti sa continuati procesul?
Daca veti avea o modalitate de a demonstra acceptarea (desi va fi destul de fragila), cum veti raspunde la o posibila intrebare de genul: cum ati crezut ca este si mostenirea dv. in conditiile in care n-ati varuit-o niciodata, n-ati platit macar impozitul...
Eu nu spun ca nu este posibil sa castigati, dar asta nu va poate garanta nimeni, mereu este o marja de eroare si un risc... Dar ca sa castigati ar trebui multe amanunte. De ce nu puteti vorbi cu un avocat, dar cy acea doamna ati putut vorbi, nu ma priveste, desi nu cred sa fie o imposibilitate de a contacta un avocat, din Timisoara sau de oriunde.
In concluzie: nu cred ca va mai putem ajuta cu ceva; puteti sa puneti aceleasi intrebari din nou si din nou, nu inseamna ca sunt chichite avocatesti pe care doar unii avocat experimentati etc. le stiu. Astea exista, insa numai in filmele americane. Sistemul nostru de drept este sensibil diferit.
Stimate "AVLIL" si "romascanu",
sfaturile Dv-stra foarte profesionale si obiective m-au ajutat sa iau cea mai buna decizie : aceea de a nu ma implica intr-un proces cu sanse reduse de reusita, mai ales ca nu mi-as fi permis sa suport cheltuieli de judecata care ar fi depasit probabil 2000 €.
Am facut greseala de a nu deschide succesiunea in termenul legal si acum "platesc" pentru greseala mea.
In sufletul meu am acceptat mostenirea si sigur voi avea remuscari ca nu am luptat pentru dreptul meu,
dar acum sunt constienta de sansele mele reduse de a castiga acest proces iar teama de a suporta
cheltuielile de judecata e mai mare decat viitoarele remuscari.
Sunt convinsa ca tatal meu care m-a iubit foarte mult nu ar fi facut niciodata o asemenea nedreptate,
sa ma dezmosteneasca. Mama si sora mea au dorit foarte mult sa fie stapane pe munca de o viata a tatalui meu, si reusesc asta datorita neglijentei mele.
Au castigat poate doua case, terenuri agricole, tractoare, etc, dar au pierdut o fiica si o sora.
Va multumesc din suflet pentru tot.
Cu stima,
Angela C.
Subiect: Aspect nou la SUCCESIUNE 2007
Stimate D-ne si Domni Avocati,
referitor la subiectul SUCCESIUNE 2007 mi-am reamintit ceva:
Tatal a decedat pe 4 Noiembrie 2004.
In luna iunie 2005 am cumparat o motopompa pt. fantana din curte, tot eu am platit si om si a instalat-o.
Am doua intrebari
-constitue aceasta act de acceptare tacita?
-termenul de 6 luni ar fi pana la 4 mai, se poate cere o prelungire a termenului cu inca 6 luni
pe motivul ca am fost plecata din tara din noiembrie pana in martie?
Cu stima,
Angela C:
Autor: romascanu
Data inregistrarii:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38
romascanu a mai scris
Trimite mesaj privat Data post: Miercuri, 31 Octombrie 2007, 19:02 I Citeaza post
Subiect: RE: Aspect nou la SUCCESIUNE 2007
Nu e bine ca ati deschis un al doilea topic. Astfel se pierde imaginea de ansamblu...
Asa cum v-am mai spus deja, simpla locuire, dictata mai mult de o situatie vremelnica si personala (acel examen de licenta) nu e prea grozava. Sau altfel spus, daca eu as fi avocatul surorii dvs. as fi tentata sa scot in evidenta ca v-ati luat talpasita imediat dupa sustinerea licentei, pentru a exclude ideea preluarii bunului ca proprietar (mostenitor). Dar daca dvs. puteti dovedi ca ea s-a extins in timp, ca ati facut si cheltuieli utile sau voluptuarii cu bunurile succesorale ..exista ceva sanse. De aceea v-am spus, daca va amintiti, ca "mai trebuie gasit ceva". Discutati toate aceste aspecte cu un avocat fata in fata. Gasiti dvs. unul in tot Ardealul. Nu se pot rezolva aceste lucruri pe forum, pentru ca altfel am purta procesele prin corespondenta...
Nu va convine un avocat? Vorbiti cu mai multi. Eu cand am avut o nelamurire cu o problema medicala m-am sus la 7 medici si i-am platit pe toti, chiar daca la sfarsit tot eu am luat decizia (inca mai cred ca e corecta, Doamne ajuta!) ...citind si documentandu-ma poate mai mult dect cei 7 la un loc.
Autor: Angela Canareica
Data inregistrarii:
Luni, 29 Octombrie 2007, 10:42
Angela Canareica a mai scris
Trimite mesaj privat [ edit | delete ]
Data post: Miercuri, 31 Octombrie 2007, 20:15 I Citeaza post
Subiect: RE: Aspect nou la SUCCESIUNE 2007
Pt. "romascanu":
eu sunt asa " disperata" pt. ca pe 20 nov.e primul termen de infatisare iar eu nu stiu nici acum ce sa fac
2 RASPUNSURI:
- depinde de elementele, amanuntele de fapt si de modul in care puteti demonstra, fara echivoc (nu ati cumparat-o oare pentru a o ajuta pe mama dv., in calitate de fiica grijulie?);
- nu se poate extinde un termen asa de usor; el curge de la decesul autorului, atata timp cat nu erati in imposibilitatea de a accepta succesiunea.
2 RASPUNSURI:
- depinde de elementele, amanuntele de fapt si de modul in care puteti demonstra, fara echivoc (nu ati cumparat-o oare pentru a o ajuta pe mama dv., in calitate de fiica grijulie?);
- nu se poate extinde un termen asa de usor; el curge de la decesul autorului, atata timp cat nu erati in imposibilitatea de a accepta succesiunea.