avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul

Buna ziua, si in primul rand sarbatori fericite :D

am si eu mai multe probleme cu un administrator, prima data m-am trezit cu o pers in plus la intretinere, am fost sa discut cu dansul deoarece stiam f bine ca pers respectiva locuise la mine numai 8 zile si nu 15 cum prevede legea, mi-a explicat ca trebuia sa anunt persoana respectiva etc., ma rog am cedat si am platit, a-2-a oara desi am declarat ma trezesc iar cu o persoana in plus, imi spune ca s-a facut o greseala ca o sa treca luna viitoare cu o persoana in minus etc, asa a si fost insa luna urmatoare desi la numar persoane era trecut cu o pers in minus, respectiv 0, valoare intretinerii nu scazuse deloc fata de valoare care o plateam in mod normal, in plus la rubrica chetuieli/numar persoana apaream cu o suma de 40 RON. Nu am vrut sa imi bat capul cu domnul administrator si am trecut cu vederea si am platit, peste cateva luni am plecat din apartamentul cu pricina si l-am anuntat pe domnul administrator ca urma sa nu mai lucuiasca nimeni etc. a spus ok si cand s-a afiseaza intretinerea surprizaaa :O 1 persoana X-(. m-am dus sa discut cu dansul, mi-a spus ca figuraza consum de apa 1-2 metri cubi si ca asta inseamna ca cineva a stat acolo si ca sa ii spun eu de unde vine consumul de apa... nu am vrut sa imi bat capul este genul de om cu mult prea putina scoala si nu ai nici o sansa sa te intelegi... in fine am trecut iar cu vederea. acum problema este ca pe luna Noiembrie am 0 persoane si cost intretinere 230Ron, la un apartament de 2 camere cu suprafata de 44 metri2, care este dotat doar cu apometre... sincer cred ca este muuult prea mult avand in vedere ca locuiesc cu prietena mea la o statie distana si am platit in luna noiembrie 260Ron (apartament tot 2 camere suprafata aproximativ identica, singura diferenta este ca avem repartitoare pentru caldura). Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca aceasta suma de 230RON este una corecta v-as fi recunoscator. :">:)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 14:57, 13 Aprilie 2008
Hotarârile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. În statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
Daca o hotarâre a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari sau este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca în justitie respectiva hotarâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea în justitie nu întrerupe executarea hotarârii decât în cazul în care instanta dispune suspendarea acesteia.
cum se iau hotararile adunarii generale?seful asoc de care apartin eu nu ne pune sa votam hotararile in sedinte,ci pur si simplu le discutam si in procesul verbal ,la sfarsit scrie ca nu au foat abtineri sau voturi impotriva.este corect ?este vreo lege care sa spuna ca prin vot si numai prin vot se pot lua hotarari ale adun gen?
pres asoc doar discuta cu locatarii si neexistanad voci care sa spuna contrar lui ,in asta consta votul.mie nu mi se pare corect si normal.
cum este legal?
asta scrie legea.insa ea poate fi interpretata?adica acel vot poate fi exprimat prin adevaratul vot(adica printr o semnatura ) sau e valabil si "verbal"(adica daca nimeni nu zice nu ,se considera ca toti cei prezenti au fost de acord.).eu am citit legea insa nu am destula experienta sa o interpretez.am propus in adunarea generala acest VOT insa mi s a ras in nas si mi s a zis ca nu are lumea timp sa faca pt fiecare hotarare a adun generale vot separat.
inca o data va intreb,este corect ceea ce face pres asoc?practic el nu supune la vot in adevaratul sens al cuvantului hotararile adun gen.
Nu e normal. Fiecare adunare trebuie sa aiba proces verbal, in care sa se mentioneze cine s-a prezentat si cate voturi au fost impotriva si pentru, plus abtineri. Ai putea cere anularea hotararilor astfel luate, insa ar trebui sa dovedesti modul defectuos de luare a hotararii. Incearca sa inregistrezi o data povestea ;)
problema este ca in bloc sunt multe persoane care nu stiu ,nu vor sa stie sau stiu si inchid ochii la nelegiuirile pres de asoc.
dupa fiecare sedinta se scrie la sfarsit "toate hotararile au fost adoptate,neexistand nici un vot impotriva sau abtineri"insa acest "vot" este doar verbal ,cum am expus in posturile anterioare,nu este un vot prin semnatura sau prin ridicare de mana.

Alte discuții în legătură

Construirea unor boxe sub treptele scarii in bloc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.locuiesc in sectorul ... pe strada .... blocul ... si am cateva nelamuriri privind boxe facute peste noapte de anumiti locatari din gasca ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiei de proprietari ContSters424661 ContSters424661 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc vechi de 10 etaje, doua scari si 88 apartamente, in aprilie anul trecut,printr-o sedinta de bloc cu 15 locatari (mai ... (vezi toată discuția)