avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul

Buna ziua, si in primul rand sarbatori fericite :D

am si eu mai multe probleme cu un administrator, prima data m-am trezit cu o pers in plus la intretinere, am fost sa discut cu dansul deoarece stiam f bine ca pers respectiva locuise la mine numai 8 zile si nu 15 cum prevede legea, mi-a explicat ca trebuia sa anunt persoana respectiva etc., ma rog am cedat si am platit, a-2-a oara desi am declarat ma trezesc iar cu o persoana in plus, imi spune ca s-a facut o greseala ca o sa treca luna viitoare cu o persoana in minus etc, asa a si fost insa luna urmatoare desi la numar persoane era trecut cu o pers in minus, respectiv 0, valoare intretinerii nu scazuse deloc fata de valoare care o plateam in mod normal, in plus la rubrica chetuieli/numar persoana apaream cu o suma de 40 RON. Nu am vrut sa imi bat capul cu domnul administrator si am trecut cu vederea si am platit, peste cateva luni am plecat din apartamentul cu pricina si l-am anuntat pe domnul administrator ca urma sa nu mai lucuiasca nimeni etc. a spus ok si cand s-a afiseaza intretinerea surprizaaa :O 1 persoana X-(. m-am dus sa discut cu dansul, mi-a spus ca figuraza consum de apa 1-2 metri cubi si ca asta inseamna ca cineva a stat acolo si ca sa ii spun eu de unde vine consumul de apa... nu am vrut sa imi bat capul este genul de om cu mult prea putina scoala si nu ai nici o sansa sa te intelegi... in fine am trecut iar cu vederea. acum problema este ca pe luna Noiembrie am 0 persoane si cost intretinere 230Ron, la un apartament de 2 camere cu suprafata de 44 metri2, care este dotat doar cu apometre... sincer cred ca este muuult prea mult avand in vedere ca locuiesc cu prietena mea la o statie distana si am platit in luna noiembrie 260Ron (apartament tot 2 camere suprafata aproximativ identica, singura diferenta este ca avem repartitoare pentru caldura). Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca aceasta suma de 230RON este una corecta v-as fi recunoscator. :">:)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 14:57, 13 Aprilie 2008
Pai mai oameni buni, cine va obliga sa pastrati un asa administrator?! Mai ales ca inteleg ca sunteti majoritatea proprietarilor nemultumiti de el... Convocati o adunare generala si luati decizia inlocuirii lui cu un altul, pe care eventual sa il gasiti pana atunci. Ce dat in judecata, ce pierderi de bani in instanta? Schimbati raul de la radacina!!! Succes!
Suntem multi nemultumiti dar cei mai multi s-au saturat de toti administratorii anteriori, care au procedat la fel, si asa au ajuns la concluzia ca nu se va gasi altul mai bun. Din acest motiv nici nu mai fac efortul de a veni la AG...Mai ales ca s-au lamurit ca nici angajatii primariei nu fac nimic pentru a schimba practicile administratorului...asa ca oamenii platesc, se mai supara, mai injura dar pana la urma platesc de scarba, sau ca sa nu le faca atmosfera chiar administratorul si cei cativa sustinatori ai lui (de ex. fostul presedinte care nu terminase 8 clase dar era foarte buna in a lua hotarari paguboase pt noi toti si a-i jigni pe cei care-i atrageau atentia asupra greselilor).Ramane intrebarea mea, retorica bineinteles: ce e de facut?
dolosiv a scris:

Suntem multi nemultumiti dar cei mai multi s-au saturat de toti administratorii anteriori, care au procedat la fel, si asa au ajuns la concluzia ca nu se va gasi altul mai bun. Din acest motiv nici nu mai fac efortul de a veni la AG...Mai ales ca s-au lamurit ca nici angajatii primariei nu fac nimic pentru a schimba practicile administratorului...asa ca oamenii platesc, se mai supara, mai injura dar pana la urma platesc de scarba, sau ca sa nu le faca atmosfera chiar administratorul si cei cativa sustinatori ai lui (de ex. fostul presedinte care nu terminase 8 clase dar era foarte buna in a lua hotarari paguboase pt noi toti si a-i jigni pe cei care-i atrageau atentia asupra greselilor).Ramane intrebarea mea, retorica bineinteles: ce e de facut?

Atit timp cit nu faci efortul de a te duce la AG, tot ce iti ramine de facut este sa cauti consolare pe forumuri. Nu primaria trebuie sa rezolve problemele asociatiei, ci proprietarii.

Citeste L 230/2007 si HG 1588/2007, faceti AG si schimbati toata clica. Daca domneste nepasarea printre proprietari, sa nu va mirati ca, intr-o zi, o sa va treziti executati silit de catre furnizorii de servicii.
Inca o data realizez ca unii oameni nu stiu sau nu vor sa comunice, adica sa asculte sau sa citeasca cu atentie si sa raspunda in acelasi mod; nu caut nicidecum consolare pe forum ci solutii practice dupa ce am facut numeroase demersuri pe langa primaria de sector, pe langa FAPR sau chiar la Liga Habitat. Am relatat motivele pentru care ceilalti proprietari au renuntat sa mai faca ceva pt a schimba situatia. Eu singura nu-i pot forta sa se prezinte la AG pe care de altfel nici n-o pot convoca singura (e nevoie de cel putin 20% dintre proprietari si de aceea am solicitat ajutorul primariei). Chiar faptul ca scriu pe forum arata ca inca mai caut solutii si nu am abandonat si eu problema ca ceilalti. Sunt convinsa ca nici un alt forumist nu crede ca acesta este un forum pt telenovelisti si din cele citite pana acum , am constatat ca sunt persoane bine pregatite in domeniu care propun solutii optime in cele mai multe cazuri. Se mai intampla sa apara si mesaje doar de dragul de a scrie pe forum, si-i rog pe aceia care nu pot oferi ajutorul solicitat sa se abtina in a-mi raspunde. tuturor celorlalti le multumesc inca o data.
Poti interpreta cum vrei interventia mea. Am convingerea ca pe acest forum sint oameni foarte bine pregatiti din punct de vedere juridic in domeniul asociatiilor de proprietari. Dar, sint foarte putini printre acestia care chiar au rezolvat practic o problema ca a ta.

Revin asupra raspunsului anterior: numai proprietarii pot rezolva aceasta situatie.
Ca exemplu personal, satul de ignoranta si aroganta celor care s-au cocotat in fruntea AP, am convocat proprietarii de la mine din bloc si cu totii am infintat o noua asociatie, in care actul de administrare este transparent, doar administratorul este remunerat, ceilalti nu... In 6 luni de zile am efectuat lucrari de reparatii si modernizare in valoare de 50.000 ron, ceea ce nu a vazut toata asociatia veche in cei 10 ani de existenta a ei.

Inchei prin a spune ca, daca TU, o singura persoana, vrei sa schimbi ceva, in bine, ceilalti ti se vor alatura.

Alte discuții în legătură

Construirea unor boxe sub treptele scarii in bloc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.locuiesc in sectorul ... pe strada .... blocul ... si am cateva nelamuriri privind boxe facute peste noapte de anumiti locatari din gasca ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiei de proprietari ContSters424661 ContSters424661 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc vechi de 10 etaje, doua scari si 88 apartamente, in aprilie anul trecut,printr-o sedinta de bloc cu 15 locatari (mai ... (vezi toată discuția)