avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul

Buna ziua, si in primul rand sarbatori fericite :D

am si eu mai multe probleme cu un administrator, prima data m-am trezit cu o pers in plus la intretinere, am fost sa discut cu dansul deoarece stiam f bine ca pers respectiva locuise la mine numai 8 zile si nu 15 cum prevede legea, mi-a explicat ca trebuia sa anunt persoana respectiva etc., ma rog am cedat si am platit, a-2-a oara desi am declarat ma trezesc iar cu o persoana in plus, imi spune ca s-a facut o greseala ca o sa treca luna viitoare cu o persoana in minus etc, asa a si fost insa luna urmatoare desi la numar persoane era trecut cu o pers in minus, respectiv 0, valoare intretinerii nu scazuse deloc fata de valoare care o plateam in mod normal, in plus la rubrica chetuieli/numar persoana apaream cu o suma de 40 RON. Nu am vrut sa imi bat capul cu domnul administrator si am trecut cu vederea si am platit, peste cateva luni am plecat din apartamentul cu pricina si l-am anuntat pe domnul administrator ca urma sa nu mai lucuiasca nimeni etc. a spus ok si cand s-a afiseaza intretinerea surprizaaa :O 1 persoana X-(. m-am dus sa discut cu dansul, mi-a spus ca figuraza consum de apa 1-2 metri cubi si ca asta inseamna ca cineva a stat acolo si ca sa ii spun eu de unde vine consumul de apa... nu am vrut sa imi bat capul este genul de om cu mult prea putina scoala si nu ai nici o sansa sa te intelegi... in fine am trecut iar cu vederea. acum problema este ca pe luna Noiembrie am 0 persoane si cost intretinere 230Ron, la un apartament de 2 camere cu suprafata de 44 metri2, care este dotat doar cu apometre... sincer cred ca este muuult prea mult avand in vedere ca locuiesc cu prietena mea la o statie distana si am platit in luna noiembrie 260Ron (apartament tot 2 camere suprafata aproximativ identica, singura diferenta este ca avem repartitoare pentru caldura). Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca aceasta suma de 230RON este una corecta v-as fi recunoscator. :">:)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 14:57, 13 Aprilie 2008
Bun, nicio problema, daca vreti intr-adevar sa rezolvati si daca nu va deranjeaza ideea de a va "pune rau" cu vecinii, la urmatoarea sedinta chemati un notar care sa certifice rezultatul votului. E legal, si va avantajeaza. Notarul va consemna si modul de "vot", precum si opozitia dvs la acesta. Va va fi foarte folositoare la o eventuala contestare a vreunei decizii.
Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari sau este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe
executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.
Nu are treaba notarul, e o aberatie:( Daca nu va convine cum e intocmit procesul verbal sau adunarea nu a fost statutara, nu aveti decat sa-l atacati in termen de 45 de zile
Buna ziua,

Am si eu o problema legata de administrator:

Asociatia noastra de proprietari este formata din locatarii a 2 scari de bloc (80 de apartamente).
Majoritatea locatarilor de pe scara noastra doresc sa se desparta de ceilalti. Pentru asta este nevoie de convocarea unei sedinte a asociatiei. Coroborat cu asta, trebuie numit alt presedinte (fostul presedinte a decedat in decembrie).Pe de alta parte noi nu suntem deloc multumiti de prestatiile adm si vice-ului, pentru simplul motiv ca, desi asociatia are un spatiu inchiriat la o firma, respectivii bani nu se vad deloc in investitii. Am hotarat asadar sa hotaram convocarea unei sedinte (lucru cu care adm si vicele nu sunt de acord, pretinzand ca e ilegala si ca nu vor participa la ea). Locatarii de la cealalta scara nu au nici un interes sa participe la sedinta, ei profita de fondurile provenite din inchiriere pentru diferite investitii in modernizare.
As dori sa stiu:
1. Se poate convoca in mod LEGAL o sedinta in care sa fie destituita aceasta conducere care justifica cu greu niste fonduri?
2. Care este perioada de timp LEGALE in care trebuie sa se convoace o sedinta pentru numirea unui nou presedinte?

Multumesc mult
Adunarea generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de preşedintele sau de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de proprietari pot fi convocate oricând de comitetul executiv sau de cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
Adunarea generală a asociaţiei de proprietari are dreptul de a alege şi revoca din funcţie preşedintele, membrii comitetului executiv şi cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociaţiei de proprietari. Ea exercită alte atribuţii care i-au fost conferite prin statut, prin acordul de asociere sau prin votul proprietarilor asociaţi.

Alte discuții în legătură

Construirea unor boxe sub treptele scarii in bloc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.locuiesc in sectorul ... pe strada .... blocul ... si am cateva nelamuriri privind boxe facute peste noapte de anumiti locatari din gasca ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiei de proprietari ContSters424661 ContSters424661 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc vechi de 10 etaje, doua scari si 88 apartamente, in aprilie anul trecut,printr-o sedinta de bloc cu 15 locatari (mai ... (vezi toată discuția)