avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare Herastrau
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare Herastrau

Buna seara,

Am primit in data de 05.10.2010 prin posta o amenda in valoare de 3000 ron pentru ca am intrat si stationat cu autoturismul pe o alee secundara a parcului Herastrau in zona Miorita.
Acest proces verbal a fost completat in data de 21.09.2010 si fapta a fost constatata in data de 19.09.2010. Intrebarea mea este: agentul constatator are dreptul sa completeze dupa 2 zile procesul verbal? Si sa apara si un martor care sa spuna ca nu am semnat procesul verbal pentru ca nu am fost de fata la completarea p.v.-ului?

Astept un raspuns urgent.

Multumesc anticipat.
Faptul ca in toate procesele verbale apare acelasi martor nu inseamna nimic. Omul poate sa lucreze pe acolo prin zona. In instanta se va audia negresit martorul. Va fi foarte greu de castigat daca martorul va declara ca a vazut autoturismul parcat in interiorul parcului.
Stiu asta deoarce in 2009 am avut aceeasi problema, am castigat insa pentru ca de SIEP a venit informarea ca nu exista persoana cu numele si CNP-ul completat ca martor iar eu aveam 2 martori ca parcasem regulamentar.

Va doresc multa bafta!!!!!
Martorul, de care va tot legati voi, nu influenteaza cu nimic in cazul procedurii juridice. El poate marturisi ca in momentul incheierii procesului verbal nu era de fata contravenientul. Acesta fiind motivul pentru care nu apare semnatura contravenientului pe procesul verbal. Majoritatea (daca nu cumva toate) procesele verbale au fost intocmite la sediul politiei comunitare. Degeaba va legati de martor ca nu aveti castig de cauza pe acest motiv.
La cei carora le-am intomit plangerea contraventionala li se vor anula procesele verbale. Exista o ilegalitate in cazul acesta.
Bafta tuturor.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Adrian Copil, Consilier juridic
este clar ca e ceva putred la mijloc .. se pare k in fiecare duminica sunt acesti agenti care practic se uite la numere de masini si cu o lege facuta tot de ei jegmanesc populatia acestui stat mizerabil in care traim , este o aberatie sa amendezi pe cineva cu aceasta suma pt fapta comisa , de parca te ai dus si te-ai aruncat cu masina in lac si ai distrus toate statuile alea extrem de frumoase
Va sfatuiesc sa va luati un avocat. Suma e destul de mare ca sa merite. Eu am facut-o deja. A contestat pv-ul pe diferite motive, la care pe mine nu m-ar fi dus capul, in mumbo-jumbo-ul lor juridic. De exemplu, martorul nu semneaza ca eu am facut fapta, ci doar ca nu eram acolo, ceea ce schimba datele problemei :D. Nu e clar daca voi scapa, dar macar obtin o amanare si nu ma las jefuit de comunitarii astia lacomi si abuzivi.
Buna !

Violeta ma numesc, am citit toate prin cate ati trecut toti (in cu totul aceeasi situatie se afla si fratele meu); nu inteleg totusi din discutii cum s-a rezolvat sau daca s-a rezolvat pt.cineva; fratele meu are citatie pt. data de 24 mai 2011; referitor la pozele care au fost facute de catre d-nii politisti comunitari (pt. ca am inteles ca au fost facute si poze), acestea nu ar tb. sa rezolve oarecum problema in sensul sustinerii contravenientului ? Nu s-ar vedea din poze ca semnul cu parcare interzisa nu exista in acel moment ? Si nu s-a mai postat nimic din luna dec. 2010 ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
violeta.1, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Buna seara. Am primit prin posta ,pe numele sotiei,o amenda de 3000 RON ,pe motiv ca a parcat masina in Parcul Herastrau. In p.v. ... (vezi toată discuția)
Amenda herastrau Bilea Mihai Bilea Mihai Buna Ziua ! Am primit un PV. pe data 08/09/2010 de la politia comunitara ca am parcat pe data de 22/08/2010, masina in parcul Herastrau pe o alee din zona ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala herastrau ionutdinulescu ionutdinulescu Am primit prin posta un proces verbal prin care mi se comunica faptul ca am parcat ilegal in \"Herastrau - zona Miorita\". Pe baza urmatoarelor, ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)