avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare Herastrau
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare Herastrau

Buna seara,

Am primit in data de 05.10.2010 prin posta o amenda in valoare de 3000 ron pentru ca am intrat si stationat cu autoturismul pe o alee secundara a parcului Herastrau in zona Miorita.
Acest proces verbal a fost completat in data de 21.09.2010 si fapta a fost constatata in data de 19.09.2010. Intrebarea mea este: agentul constatator are dreptul sa completeze dupa 2 zile procesul verbal? Si sa apara si un martor care sa spuna ca nu am semnat procesul verbal pentru ca nu am fost de fata la completarea p.v.-ului?

Astept un raspuns urgent.

Multumesc anticipat.
Salut tuturor!
Despre amenda luata in "Parcul Spitalului Municipal" pot sa va spun ca se poate transforma in avertisment sau poate fi chiar anulata. Motive? O sa enumar doar citeva:
- martorul care semneaza pe PV este de calitate indoielnica (al meu a jurat pe Biblie ca a semnat un singur PV; nu l-a crezut judecatorul)
- politia nu aduce fotografii din cel putin 2 motive ("pozele" se executa cu camera video sau "aparatul foto" nu este omologat)
- politia nu poate demonstra ca locul in care a fost "parcata" masina este parc, in adevaratul inteles al cuvintului.

Sper ca multe din cele expuse de mine sa se potriveasca si in cazurile voastre.
Ultima gaselnita a politiei locale este faptul ca nu mai scriu in PV-uri ca s-au "efectuat fotografii la fata locului", ci ca agentul a dat amenda dupa ce a observat/vizualizat contraventia; asta inseamna cuvintul lui contra cuvintului nostru, deci se compara un agent al politiei locale cu unul de la rutiera (care are voie sa dea o amenda in acest mod). Cred ca si aici se pot gasi contraargumente.

Multa bafta!

P.S.
In cazul in care mai gasiti portite, expuneti-le aici. Nu spuneti bogdaproste c-ati scapat!
Salut, Si eu am primit aceeasi amenda in august anul trecut. Am depus contestatie (m-a sfatuit un prieten avocat cum sa scriu) si am participat la 3 procese, iar astazi 14 octombrie 2011 am primit raspunsul prin care mi se spune ca am pierdut procesul. Toate acestea in conditiile in care eu aveam martor ca nu am fost parcat in parc, am facut poze cu semnele de circulatie si care aratau exact ca nu intrasem in parc (semnul de intrarea interzisa era la capatul strazii, iar eu parcasem la inceputul strazii), apoi, dupa doua luni (prin oct 2010) am trecut pe acolo si am vazut ca au instalat acelasi semn si la intrarea pe straduta (ceea ce e super aberant avand in vedere ca straduta avea 20 m) am facut si atunci poze pe care le-am despus la dosar. Iar anul acesta au scos toate semnele si au facut parcare (am spus si asta la proces). A cerut judecatoarea sa verifice semnele si nu au primit nici un raspuns clar de la cei care le instaleaza, politia nu s-a prezentat niciodata cu nici un martor, in plus judecatoarea mi-a mai spus ca e clara toata treaba si ca e fals. In schimb, cu toate acesta am pierdut procesul.

Pentru ce sa mai fac recurs, sa platesc 1000 roni la avocat, plus alte taxe, plus drumurile la bucuresti etc etc, ajung la 2000 roni cheltuieli si nu e nimic sigur. Deci in principiu voi plati 3000 roni si asta este.

In schimb, in acelasi timp mai era o doamna cu acelasi PV, si ea a avut martor si a venit si politia cu un martor, care a spus ca el nu stia ce se intampla, ca era seara pe acolo, politistii au venit cu un teanc de procese verbale si el le-a semnat, dar nu mai stie ce masini erau si de ce a trebuit sa semneze. Asta e declarat martorul la proces. Deci va dati seama si cati prosti si fricosi exista la noi in tara, iar instanta si politia profita de aceste persoane.

Astept parerile dumneavoastra, si un lucru e sigur, eu nu voi mai parca in locuri unde nu exista parcare. Dar in acelasi timp, din moment ce instanta le da castig de cauza pot sa va ia numarul de inmatriculare din fata blocului si sa va dea amenda faimoasa "parcul herastrau".

Multa bafta tuturor!!!!
Mda, teoria conspiratie! Te pandeste lumea pe tine pe la bloc ca sa-ti dea amenda pentru Herastrau. Hai sa fim seriosi! Daca ai fi citit cu atentie celelalte postari nu ai mai fi ajuns aici. Din start trebuia sa-ti iei un avocat, nu sa scrii tu tampeniile care iti trec prin cap pentru ca risti sa agravezi si mai mult lucrurile. Un avocat ok costa 150 RON pe infatisare la proces, in cazul meu, am castigat din prima, cu o contestatie bine facuta si un avocat la infatzisare. Chiar ma intrebam daca exista vreun fraier care plateste amenda, eu as fi mers pana in panzele albe si tot nu le-as fi dat 3.000 RON pentru o fapta atat de infima. Si uite asha se imbogatzesc jmecherii! :)
mda, deci tu ai avut acelasi caz. felicitari, ce as putea sa spun. Dar apropo, tu ce ai scris in contestatie? Inca mai am 15 zile sa fac recurs.
apropo, dar daca fac recurs, pot schimba contestatia depusa intitial, sau trebuie sa ma bazez pe aceleasi argumente? Imi poti da si mie numarul de telefon sau adresa de mail a avocatului tai? Merci
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
nelutzu_bv, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Buna seara. Am primit prin posta ,pe numele sotiei,o amenda de 3000 RON ,pe motiv ca a parcat masina in Parcul Herastrau. In p.v. ... (vezi toată discuția)
Amenda herastrau Bilea Mihai Bilea Mihai Buna Ziua ! Am primit un PV. pe data 08/09/2010 de la politia comunitara ca am parcat pe data de 22/08/2010, masina in parcul Herastrau pe o alee din zona ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala herastrau ionutdinulescu ionutdinulescu Am primit prin posta un proces verbal prin care mi se comunica faptul ca am parcat ilegal in \"Herastrau - zona Miorita\". Pe baza urmatoarelor, ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)