avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare Herastrau
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare Herastrau

Buna seara,

Am primit in data de 05.10.2010 prin posta o amenda in valoare de 3000 ron pentru ca am intrat si stationat cu autoturismul pe o alee secundara a parcului Herastrau in zona Miorita.
Acest proces verbal a fost completat in data de 21.09.2010 si fapta a fost constatata in data de 19.09.2010. Intrebarea mea este: agentul constatator are dreptul sa completeze dupa 2 zile procesul verbal? Si sa apara si un martor care sa spuna ca nu am semnat procesul verbal pentru ca nu am fost de fata la completarea p.v.-ului?

Astept un raspuns urgent.

Multumesc anticipat.
abcdeadi a scris:

Fotografia ilustreaza autoturismul ce se afla in parc. Conform HCGMB 114/2004 este interzis accesul autovehiculelor in toate parcurile din Bucuresti. In concluzie nu este necesar indicator cu parcarea interzisa.
Contestarea procesului verbal poate avea sanse de reusita pe o cu totul alta strategie.

Bun si atunci de ce mai scriu in pv: ca auto ... a fost depistat parcat ilegal pe o alee secundara a parcului avand amplasat la fata locului indicatoarele ...... ?!
Pacat ca domnii pol com ( asta cu numele ) au probleme de exprimare si anume: avand amplasat la fata locului indicatoarele..... nu cumva ar fi trebuit sa fie mai expliciti! d-le ca sa poti sanctiona pe cineva pt acele indicatoare, tu trebuie sa mentionezi in clar pozitia lor fata de masina stationata/oprita. Corect ar fi fost ca in pv sa mentioneze: avand amplasat in fata locului indicatoarele..... sau, avand amplasat in spatele locului indicatoarele..... ASA SE STIE CLAR DACA AU FOST INCALCATE ACELE INDICATOARE.
P.S: In fotografia despre care vb d-voastra nu cred ca are cum sa demonstreze pol com ca masina era in parc! acea poza va trebui facuta de cat mai departe, cu cat mai multe repere ( gard delimitator al parcului si eventual indicatoare rutiere si evident in poza respectiva trebuie sa fie lizibil nr de imatriculare auto ) si pt ca tehnologia a tot avansat, pol com poate avea foto cu auto in cauza depistat parcat ilegal si pe Marte.
Aparatele pe care le-am vazut eu la ei nu sunt omologate!

Stima.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
mitica_nicu, utilizator
andrei2005 a scris:

Cum adica "nu prea vine", Solicitati aducerea martorului; E obligat sa se prezinte! Daca nu, amenda sau aducere cu Politia. Sa se invete minte!

Salutare,

La termenul de astazi nu s-a prezentat martorul M.C si nici reprezentantul pol com, deci?!
In concluzie judele a spus ca dosarul este in pronuntare.

Mentionez ca judele astazi si-a amintit cele spuse de consilierul lor, pana si grefiera a confirmat zambind usor :)

Bafta tuturor.

100% nu mai platesti amenda. Ori va fi transformata in avertisment ori se anuleaza procesul verbal.
Bafta!
vsu a scris:

100% nu mai platesti amenda. Ori va fi transformata in avertisment ori se anuleaza procesul verbal.
Bafta!

Multumesc!

Astazi am fost la tribunal sa vad condica, din pacate s-a amanat pronuntarea cu o saptamana , acum ramane de vazut! oricum de lasat nu ma las nici mort, fac recurs, 3000ron nu sunt de aruncat asa pe geam!!

Bafta tuturor colegilor de suferinta.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
mitica_nicu, utilizator
Am si eu un PV de amenda cu celebrul martor MC din Piatra Neamt. Am termen la judecatoria sectorului 1 pe 24 aprilie 2012, ma puteti ajuta cu o copie a PV-ului dvs. mie mi s-a trimis dosarul de la tribunalul Bucuresti inapoi la sectorul 1 pentru rejudecarea cazului. Va rog daca ma puteti ajuta cu o copie a PV contactati-ma la telefon 0755262568-Rodica. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Buna seara. Am primit prin posta ,pe numele sotiei,o amenda de 3000 RON ,pe motiv ca a parcat masina in Parcul Herastrau. In p.v. ... (vezi toată discuția)
Amenda herastrau Bilea Mihai Bilea Mihai Buna Ziua ! Am primit un PV. pe data 08/09/2010 de la politia comunitara ca am parcat pe data de 22/08/2010, masina in parcul Herastrau pe o alee din zona ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala herastrau ionutdinulescu ionutdinulescu Am primit prin posta un proces verbal prin care mi se comunica faptul ca am parcat ilegal in \"Herastrau - zona Miorita\". Pe baza urmatoarelor, ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)