avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare Herastrau
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare Herastrau

Buna seara,

Am primit in data de 05.10.2010 prin posta o amenda in valoare de 3000 ron pentru ca am intrat si stationat cu autoturismul pe o alee secundara a parcului Herastrau in zona Miorita.
Acest proces verbal a fost completat in data de 21.09.2010 si fapta a fost constatata in data de 19.09.2010. Intrebarea mea este: agentul constatator are dreptul sa completeze dupa 2 zile procesul verbal? Si sa apara si un martor care sa spuna ca nu am semnat procesul verbal pentru ca nu am fost de fata la completarea p.v.-ului?

Astept un raspuns urgent.

Multumesc anticipat.
Salutari,

La prima infatisare(la care nu m-am prezentat) mi s-a "solutionat" cu: Respinge plangerea ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Avocatul imi spusese ca la prima infatisare o sa mi se dea un nou termen si o sa mi se comunice infatisarea politiei - la care o sa raspundem ulterior...

As vrea sa fac recurs - poate cineva sa-mi recomande un avocat bun ? - care a avut eventual si rezultate pe acest subiect.

Multumesc anticipat
Buna ziua , am si eu aceeasi problema si anume ca m primit amenda de la pol comunitara in parcul Herastrau pe aleea miorita. Din cate am citit pe forum si la mine este acelasi martor MC din Piatra Neamt. Am facut contestatie si am avut doua infatisari dar care s-au amanat , prima pe procedura ,iar adoua ca martorul respectiv nu a venit.Rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva cu o copie sau schimb a PV de contraventie in care este acelasi martor MC din Piatra Neamt sau Bucuresti ca am inteles ca are si adresa in Buc. Din cate am vazut in sala cam 2 pers cu aceeasi amenda li s-a anulat PV in avertisment. Las si o adresa de e-mail ciocoiu_m@yahoo.com pentru a putea comunica .

Multumesc anticipat!!!
Eu am avut noroc pentru ca nici nu s-a mai intrat in "miezul problemei", am castigat din cauza neglijentei lor. Mie mi s-a admis plangerea si s-a anulat procesul-verbal pentru ca fost "întocmit netemeinic" si am fost exonerata de sancţiunile aplicate. Situatia a fost urmatoarea: masina este luata pe PFA, pe numele mamei mele, dar o conduc eu si sotul meu. Ei au trimis amenda pe numele mamei direct (cum au gasit ei prin bazele de date proprietarul si au facut presupunerea automata ca proprietarul e si soferul :), fara sa mai intrebe inainte CINE a parcat "neregulamentar" (cum se face de exemplu de catre politia rutiera cand se dau amenzile de viteza unde se observa cu camerele video numarul masinii dar nu si soferul si care atunci cand iti vin acasa, prima data intreaba proprietarul masinii cine conducea la data de... in localitatea... si abia apoi se intocmeste amenda pe numele soferului cu pricina). Iar mama mea nu a avut carnet niciodata, a fost f simplu de demonstrat asta iar lor le-a fost anulata amenda ca nu a fost intocmita pe numele celui care a savarsit fapta, deci se anuleaza de drept :) Pe noi ne-au ajutat doi avocati prieteni cu intocmirea plangerii si ce documente sa depunem la dosar, ne-am prezentat singure la proces si a fost o singura infatisare. Va doresc succes si voua, sa gasiti acele chichite sau dovezi de fond cu care sa castigati, ca oricum ce s-a intamplat tuturor este un abuz si o aberatie.
[ link extern ] *

Salut tuturor!
Vad ca, exceptand postul anterior a lui teiamar, nimeni nu da o solutie generala, astfel incat, in orice situatie, sa castigam procesul impotriva ...anormalului.
"Colegul de suferinta" care a primit o amenda ca a noastra, a facut o contestatie in care a justificat faptul ca a facut fortuit parcarea in acel loc. Conform 2/2001

"Art. 11
(1) Caracterul contraventional al faptei este inlaturat in cazul legitimei aparari, starii de necesitate, constrangerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilitatii, betiei involuntare complete, erorii de fapt, precum si infirmitatii, daca are legatura cu fapta savarsita. "

putem spune ca am fost obligati sa parcam in acel loc.
La inceputul postarii mele, am pus un link catre un dosar care a fost solutionat astfel.

Bafta!
Buna!
Mi se apropie si mie termenul.... acelasi loc, acelasi martor. Eu plangerea mi-am redactat-o singur, dar nu cred ca sunt in masura sa ma reprezint asa ca asa avea nevoie de un avocat. Rog un ,,coleg de suferinta" sa ma ajute in acest sens eventual cu avocatul care v-a reprezentat pe voi si cu tarifele care se percep. Daca ma poate ajuta cineva adresa mea de mail este: lucian.stoica21@gmail.com.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Buna seara. Am primit prin posta ,pe numele sotiei,o amenda de 3000 RON ,pe motiv ca a parcat masina in Parcul Herastrau. In p.v. ... (vezi toată discuția)
Amenda herastrau Bilea Mihai Bilea Mihai Buna Ziua ! Am primit un PV. pe data 08/09/2010 de la politia comunitara ca am parcat pe data de 22/08/2010, masina in parcul Herastrau pe o alee din zona ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala herastrau ionutdinulescu ionutdinulescu Am primit prin posta un proces verbal prin care mi se comunica faptul ca am parcat ilegal in \"Herastrau - zona Miorita\". Pe baza urmatoarelor, ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)