avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensia Alimentara

Sunt divortata de 3 luni si am 2 minori care conform sentintei civile trebuie sa primeasca pensia alimentara, doar ca tatal lor nu isi respecta angajamentul fata de ei.Unde ma pot adresa , am nevoie de un avocat sau doar de o plingere la tribunalul care a emis sentinta civila?Va multumesc.
AVLIL a scris:

Perfect de acord cu tine, Diana, cu o exceptie: de unde stii tu ca pensia era peste 250 de lei?
Ca eu i-am spus ca depinde de suma, el a spus ca nu.
Eu am insistant.
Peste 250 de lei e alta treaba, dar noi nu stim care e pensia.

2 copiiX3 luniX1/3 din salariul minim pe economie>250 lei.
Imi pare rau, nu am observat ca erau 3 luni sau mai multi copii. #-o Rusinica... :">
Daca citeam, vedeam ca doamna spune despre pensie ca e prea mare, in sustinerile tatalui, pentru veniturile din tara asta, sau ceva de gen. Asa ca in mod clar depasesc 250 de lei, doar ca era frumos sa spuna.
E deranjant cand esti intrebat cate ceva si ti se raspunde ceva in genul: nu, eu am drepatte, nu se paote altfel... asa cum a facut doamna intr-un post despre comodat... Si atunci nu mai citesti nici tu tot...
:">
Oricum, nu se inmulteste 1/3 cu 2 copii, nu? Ca 1/3 e deja pentru ambii...
Diana Persa a scris:

Referitor la cum puteti sa aflati sursele sale de venituri, depasind faza de judecata si detinand un titlu executoriu cu care ati apelat la executorul judecatoresc, este de obligatia executorului sa faca acest demers, institutiile abilitate avand obligatia sa-i comunice datele solicitate: Primaria, referitor la bunurile pentru care plateste impozit pe proprietate, Inspectoratul Teritorial de Munca referitor la veniturile realizate din contracte de munca, Birourile de Cadastru si Publicitate Imobiliara referitor la imobilele detinute in proprietate, Administratia Financiara cu privire la veniturile din alte surse realizate si impozitele achitate, Oficiul Registrului Comertului privitor la societatile comerciale in care detine participatii. Spuneti ca in spatele firmei la care este angajat se afla tot el -la ORC puteti si dvs obtine certificat constatator pt firma in cauza. Daca e actionar are dreptul la dividende, care in momentul distribuirii se pot urmari silit. De asemenea, se pot indisponibiliza prin poprire si vinde chiar si partile sociale/actiunile pe care le detine in cadrul unor societati comerciale.
Avand o creanta in continua crestere va puteti indrepta nu doar asupra veniturilor din salarii, ci puteti chiar sa obtineti executarea silita imobiliara- cand se va vedea cu vreun imobil scos la licitatie se va grabi sa achite pensia pentru copii.

Va multumesc pentru un raspuns avocatesc =D>, va doresc o zii buna.
AVLIL a scris:

Imi pare rau, nu am observat ca erau 3 luni sau mai multi copii. #-o Rusinica... :">
Daca citeam, vedeam ca doamna spune despre pensie ca e prea mare, in sustinerile tatalui, pentru veniturile din tara asta, sau ceva de gen. Asa ca in mod clar depasesc 250 de lei, doar ca era frumos sa spuna.
E deranjant cand esti intrebat cate ceva si ti se raspunde ceva in genul: nu, eu am drepatte, nu se paote altfel... asa cum a facut doamna intr-un post despre comodat... Si atunci nu mai citesti nici tu tot...
:">
Oricum, nu se inmulteste 1/3 cu 2 copii, nu? Ca 1/3 e deja pentru ambii...

De fapt maxim 1/3 pt ambii...nu era o ecuatie, doar un calcul babesc;)
Eu asta n-am mai vazut. Executare silita pentru pensie de intretinere pe ultimii 3 ani.

Diana Persa a scris:

Va puteti adresa serviciului comunitar de evidenta informatizata a persoanelor ca sa incercati sa-l gasiti pe fostul sot. va puteti adresa unui executor cu sentinta pe care o detineti, dar atentie, numai pentru sumele datorate pentru ultimii 3 ani, pentru sumele datorate anterior opereaza prescriptia ( pierdeti dreptul de a-l executa silit). In cadrul dosarului de executare silita se va incerca recuperarea creantei dvs. inclusiv prin executarea silita mobiliara si imobiliara asupra bunurilor pe care fostul sot le-ar mai putea detine in tara.

Alte discuții în legătură

Rog sfat janina drula janina drula Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani.. In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)
decadere din drepturile parintesti ce altceva pot face? L.Sorina L.Sorina Buna seara ! Am un baiat de 8 ani ,tatal biologic este plecat in America de cativa ani .in sentinta de la divort scrie ca are obligatia sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)