oana1981 a scris:
buna seara ma numesc oana si as dori sa va cer un sfat in legatura cu neplata pensiei alimentare. am fost casatorita 8 ani iar din acea casatorie a rezultat un minor,am platit o parte din pensie dar fostul a facut iar reclamatie pt ca nu am mai platit de vreo 6 luni si nu am mai vizitat minora. a facut plangere si acum ma cheama iar ce ar putea sa imi faca daca eu nu am nici un venit ,pe mine ma intretine baiatul cu care stau la ora actuala. este a doua oara care se deschide dosarul pt neplata pensie. mi se poate intampla ce e mai rau? va rog mult sa daca puteti sa imi da-ti si mie niste sfaturii. multumesc anticipat
Nu inteleg cum puteti considera faptul ca nu realizati venituri drept o scuza pentru a nu a asigura intretinerea copilului. Aveti obligatia sa cautati sa obtineti venituri, tocmai pentru a-i asigura cele necesare existentei, nu e doar obligatia fostului sot sa-l creasca. E datoria dvs. ca parinte, iar daca nu sunteti in stare sa va achitati de ea, poate ca fostul sot ar trebui sa ceara decaderea dvs. din drepturile parintesti.