avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensia Alimentara

Sunt divortata de 3 luni si am 2 minori care conform sentintei civile trebuie sa primeasca pensia alimentara, doar ca tatal lor nu isi respecta angajamentul fata de ei.Unde ma pot adresa , am nevoie de un avocat sau doar de o plingere la tribunalul care a emis sentinta civila?Va multumesc.
Pensia alimentara se plateste pana la implinirea varstei de 18 ani sau daca copilul urmeaza cursurile unei facultati pana la terminarea lor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 ani.
Depinde ce-ati cerut in dosar si ce probe s-au administrat. Lamurirea dispozitivului. :D
Nu am cerut nimic noi, inca. Am primit instiintarea si vrem sa stim care este de fapt termenul pana la care trebuie sa platesca pensia., avand in vedere ca minora nu mai este minora:D, are 18 ani acum, dar este inca la scoala din cauza repetentiei.
Tatal meu poate fi obligat sa ii plateasca pensie pana la terminarea studiilor (daca continua)? Nu putem depune recurs in cazul asta? Are un stil de viata dezordonat si libertin, tatal meu nu mai poate relationa cu ea de nici un fel, mai ales ca incerca sa o struneasca si ei nu ii convine.
Se poate refuza plata pensiei dupa 18 ani? Ce argumente sunt solide in fata instantei? Daca continua in stilul asta ea poate sa faca clasa a XI de 3 ori, a XII a de n ori ....
Multumesc pentru raspuns.
Asa cum am mai scris mai sus pensia alimentara se plateste :
Pensia de intretinere este datorata pana la majoratul copilului. Insa, daca acesta urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

Daca formulati recurs puteti preciza ca minora a implinit varsta de 18 ani.Recursul trebuie formulat in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cum adica n-a facut nimeni nicio cerere da' aveti o hotarare? Cineva a cerut ceva instantei... nu? Ca doar nu s-a trezit instanta ca nu avea ce face si... ia sa dea o hotarare?
A fost o cerere, s-au administrat probe, a fost un proces.

Alte discuții în legătură

Rog sfat janina drula janina drula Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani.. In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
decadere din drepturile parintesti ce altceva pot face? L.Sorina L.Sorina Buna seara ! Am un baiat de 8 ani ,tatal biologic este plecat in America de cativa ani .in sentinta de la divort scrie ca are obligatia sa plateasca ... (vezi toată discuția)