Sunt divortata de 3 luni si am 2 minori care conform sentintei civile trebuie sa primeasca pensia alimentara, doar ca tatal lor nu isi respecta angajamentul fata de ei.Unde ma pot adresa , am nevoie de un avocat sau doar de o plingere la tribunalul care a emis sentinta civila?Va multumesc.
Tatal meu a divortat in iunie 2006, s-a stabilit o pensie pt sora mea cea mica, atunci 16 ani. In noiembrie 2007 au depus o actiune pt majorare pensie. Tatal meu s-a prezentat, trebuia sa se prezinte si copilul, acesta nu a fost prezent, s-a amanat pentru 7 decembrie 2007, tatalui meu spunandu-i-se de catre judecator ca nu este necesar sa se prezinte la data stabilita.
Pana la ora actuala nu s-a primit nici o instiintare despre sentinta, instiintare scrisa. Am reusit eu sa ajung la tribunal si am aflat ca s-a hotarat majorarea pensiei incepand cu data la care s-a introdus actiunea plus cheltuieli de judecata, cu termen de 15 zile pt recurs.Data sentintei 7 decembrie 2007.
Tatal meu nu este de acord cu aceasta hotarare.
Se mai poate face recurs? Sau se poate deschide alta actiune?
Cert este faptul ca nu exista rea intentie din partea tatalui meu, nici pana la aceasta ora nu stie unde locuieste minora desi avea dreptul la vizite. ii dadea bani minorei cand venea la el in vizita, dar pensia lunara s-a gandit ca ii trebuie chitanta sa dovedeasca ca a platit-o si drept urmare suma stabilita o trimitea pe adresa unor rude, pe numele copilului. Acum nu stie ce sa faca. In situatia in care se hotaraste sa plateasca unde face plata? Cheltuielile de judecata ce reprezinta? (s-au stabilit cheltuieli de judecata in valoare de 400 ron).
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Calea de atac se promoveaza in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii (inteleg ca inca nu s-a comunicat, deci termenul n-a inceput sa curga). Calea de atac poate fi declarata si inainte de comunicare, urmand a fi motivata dupa comunicarea hot.
Unde face plata? Pai, cererea de chemare in judecata pt. majorare ar fi trebuit sa sune : "subsemnatul ... cu domiciliul in....
Cheltuileile de judecata sunt cel mai probabil onorariul avocatului pe care reclamanta l-a avut in proces
Buna dimineata!
Va multumesc pentru raspuns.
Domiciliul ales la sediul avocatei care reprezinta, asa au scris la domiciliu.
15 zile din momentul comunicarii (scrise) sau din momentul (data) sentintei? Exista posibilitatea ca hotararea sa fi venit in cutia postala si sa nu fi intrat in posesia ei, ce putem face in acest caz?
Multumesc din nou.
Revin cu o intrebare, daca se poate sa imi dati un raspuns.
Tatal meu a primit instiintarea/comunicare/hotararea, in care se instanta hotareste majorarea pensiei si plata cheltuielilor de judecata.
Problema este o formulare "majoreaza cunatumul pensiei de intretinere stabilite in sarcina paratului ___ si in favoarea minorei ___ nascuta la ____ de la x lei lunar la y lei lunar, incepand cu data introducerii actiunii, 02.11.2007 si pana la intervenirea unei cauze legale de modificare a imprejurarilor avute in vedere de instanta la pronuntarea prezentei hotarari."
Ideea e ca la divort s-a stabilit pensia de x lei pana la majoratul minorei. Minora a implinit 18 ani la sf lunii ianuarie 2008. Pana cand trebuie sa plateasca tatal meu pensie? Pana la majoratul minorei sau alt termen?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Rog sfat
janina drula
Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani..
In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)