Sunt divortata de 3 luni si am 2 minori care conform sentintei civile trebuie sa primeasca pensia alimentara, doar ca tatal lor nu isi respecta angajamentul fata de ei.Unde ma pot adresa , am nevoie de un avocat sau doar de o plingere la tribunalul care a emis sentinta civila?Va multumesc.
Stiu unde lucreaza, doar ca si-a micsorat salariul pentru a arata instantei ca i s-au diminuat veniturile.Desii el e in spatele afacerii mascheaza tot pentru a se sustrage de la orice forma de plata.Unde pot verifica daca terenurile aferente lui personale ii aduc venit?Pot obtie eu personal de la administratia financiara cu citatia de la judecatorie pentru nicsorarea pensiei?Unde ma mai sfatuiti sa caut?
Multumesc ptr raspunsul promt.
cu citatia de la judecatorie pentru micsorarea pensiei este foarte greu sa obtineti ceva de la administratia financiara............in acest sens este mai bine daca instanta va emite o adresa catre AFP in care sa solicite acest lucru
Cu un certificat de grefa insa puteti obtine si dv., personal.
Mergeti la judecatoria unde se judeca, va spun cei de-acolo cum obtineti un astfel de certificat.
Apoi la AFP unde are el domiciliul si la AFP unde sunt terenurile, solicitati date privind veniturile contribuabilului X. Faceti o cerere in care scrieti ca aveti litigiu privind pensia alimentara, cereti relatii in baza legii 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal, atasati la cerere certificatul de grefa si solicitati orice raspuns in scris.
Daca AFP nu va da aceste informatii, aratati instantei dovada demersurilor si va face instanta cerere. Dar macar sa vada ca ati incercat.
Rog sfat
janina drula
Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani..
In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)